ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έκαστος στο είδος του και η Κομοτηνή στους καφέδες...


«Έναν ελληνικό, παρακαλώ». Στην Κομοτηνή η φράση αυτή ακούγεται συχνότερα. Ο εσπρέσο και ο καπουτσίνο δεν κατάφεραν να εκθρονίσουν τον παραδοσιακό καφέ της πόλης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, αρκετά από τα μοντέρνα cafe, άρχισαν να τον σερβίρουν σωστά βρασμένο σε σιγανή φωτιά ή ακόμη καλύτερα σε χόβολη με άμμο.

«Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που ψήνεται στο μπρίκι, αλλά και στο χαρμάνι» δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο κος Μουσταφά, ψήνει καφέ 30 χρόνια τώρα, καφέ προερχόμενο από τουλάχιστον 12 χώρες την κάθε φορά. Ποικιλίες όπως: Arabica, Santos, Rio και Robusta που τις αναμειγνύει άριστα και τις ψήνει τόσο,όσο χρειάζεται.

Τουλάχιστον 15 εργαστήρια σαν και το δικό του υπάρχουν στην Κομοτηνή, εκεί οι λεπτοκομμένοι κόκκοι, αλέθονται και ψήνονται σκορπώντας την μυρωδιά τους στα στενά σοκάκια της πόλης. «Μέχρι να φτάσει στο μπρίκι και στο φλιτζάνι σας προηγείται σκληρή δουλειά.» δηλώνει ικανοποιημένος από την εικόνα με τους επισκέπτες που φεύγουν από τη Θράκη παίρνοντας απαραίτητα μαζί τους καφέ Κομοτηνής…

.ert.gr
Έκαστος στο είδος του και η Κομοτηνή στους καφέδες... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: