ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΣΕΕ: «Ναι» στο αφορολόγητο με τη χρήση πιστωτικών καρτών«Οι εμπορικές επιχειρήσεις καλωσορίζουν το ενδεχόμενο της αναγνώρισης αφορολόγητου μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν φοβούνται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και συνέχισε τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Η ΕΣΕΕ ήταν εκείνη που ξεκίνησε την εκστρατεία “Ταμειακές παντού, αποδείξεις απ' όλους” και επεδίωξε την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της συνεπούς φορολογικής συμπεριφοράς στην οικονομία. Έτσι, προτείνουμε μία νέα εκστρατεία “POS παντού, Κάρτες απ' όλους”, που θα επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό τη χρήση καρτών από επιχειρηματίες και καταναλωτές. 

Παρά ταύτα, πρέπει να προσέξουμε ώστε οι χρεώσεις να είναι αντίστοιχες με τις ευρωπαϊκές. Ας δούμε ενδεικτικά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία η χρέωση ανέρχεται στο 0,2% για τις χρεωστικές και 0,3% για τις πιστωτικές. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε το υπουργείο σε μία ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα μετέχει και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), για τον επανακαθορισμό των τραπεζικών χρεώσεων και τη διόρθωση των λαθών που τόσο άδικα επιβαρύνουν εμπόρους και καταναλωτές».

zougla.gr
ΕΣΕΕ: «Ναι» στο αφορολόγητο με τη χρήση πιστωτικών καρτών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: