ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, μετά από αίτημά της, παρουσία και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων. Από την πλευρά του υπουργείου συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Σέργιος Σερμπέτης και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη. Από την Ελληνικός Χρυσός παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ και Αντιπρόεδρος της «Eldorado Gold Corp» Eduardo Moura, ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Πέτρος Στρατουδάκης, η Διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος Έμμυ Γαζέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε η δυνατότητα ευρείας ανταλλαγής απόψεων γύρω από το επίμαχο ζήτημα της πυρομεταλλουργικής μεθόδου και ζητήθηκε από την εταιρεία να υλοποιήσει τη συμβατική της υποχρέωση για επιτόπιες ημιβιομηχανικές δοκιμές.

Της ζητήθηκε επίσης, να ανακαλέσει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων, ως ένδειξη καλής θέλησης.

Το υπουργείο υπενθύμισε ακόμη τις υποχρεώσεις- βάσει του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών- της εταιρείας για την υλοποίηση έργων τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, παρά τη μερική διακοπή εργασιών που επιβλήθηκε.

Τέλος, επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η σημασία της συνέχισης του διαλόγου.
Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: