ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑΧΑΙΑ : Το δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τον περονόσπορο της πατάταΤεχνικό δελτίο για τον περονόσπορο της πατάτας,Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας εξέδωσε δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τον περονόσπορο της πατάτας.

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ
Διαπιστώσεις: Σε όλες τις περιοχές οι φθινοπωρινές πατάτες βρίσκονται σε στάδιο ευαίσθητο στις προσβολές από την ασθένεια του περονοσπόρου. Σύμφωνα με τα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, βλ ενδεικτικά στο διάγραμμα, ο καιρός την τελευταία
εβδομάδα είναι ευνοϊκός για την εκδήλωση προσβολών. Η πρώτη εμφάνιση της ασθένειας αναμένεται σε 7-14 ημέρες. 

Συστάσεις: Να συνεχιστούν οι προστατευτικοί ψεκασμοί με 7-ήμερες εφαρμογές σύμφωνα με τις οδηγίες του τοπικού γεωπόνου από τις λίστες με τα εγκεκριμένα σκευάσματα έτους 2015 (έκδοση 19/02/2015).

ΦΘΟΡΙΜΑΙΑ
Διαπιστώσεις: Οι συλλήψεις της φθοριμαίας στις παγίδες συνεχίζονται.

Συστάσεις: Η εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοκτόνων να γίνεται σύμφωνα με τις συστάσεις του τοπικού γεωπόνου από τις λίστες με τα εγκεκριμένα σκευάσματα έτους 2015 (έκδοση 19/02/2015).

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ MSC

Πληροφορίες : Ν. Πέττας Γεωπόνος MBA, MSC 

Τα δελτία αναρτώνται στον κόμβο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr
ΑΧΑΙΑ : Το δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τον περονόσπορο της πατάτα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: