ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε στάση αναμονής αγρότες και κτηνοτρόφοιΣε στάση αναμονής βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν αναστείλει, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις τους, περιμένοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί σε ό,τι αφορά τα θέματα που έχουν θέσει.

"Τώρα αρχίζει η ανηφόρα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, τονίζοντας ότι "είμαστε πανέτοιμοι να βγούμε δυναμικά και πάλι στους δρόμους, εάν δεν φροντίσουν οι κυβερνώντες να αμβλύνουν λίγο τα προωθούμε μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό του κλάδου μας".

Επανέλαβε πως οι αγρότες δεν αρνούνται να πληρώσουν το μερίδιό τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, "για το καλό της χώρας", αλλά σημείωσε πως "αν αυτά που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο εφαρμοστούν δεν θα μείνει ούτε ένας γεωργός και κτηνοτρόφος, τη στιγμή που όλοι φωνάζουν ότι ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας".

Σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, για τις 7 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, προκειμένου να τεθούν "τα βάρη που μπορούμε να σηκώσουμε για να είμαστε βιώσιμοι".

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του δ.σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων.

eleftheria.gr
Σε στάση αναμονής αγρότες και κτηνοτρόφοι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:22 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: