ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γενεές 14 περνούν οι γεωτεχνικοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του Δημοσίου (ΠΟΓΕΔΥ) τον Βαγγέλη Αποστόλου για τις προγραμματικές δηλώσεις


ΠΟΓΕΔΥ: «Πιστός μνημονιακός υπουργός ο Βαγγέλης Αποστόλου»
«Απογοήτευση» προκάλεσε η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του Υπουργού Αγροτικής και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου, τονίζουν οι γεωτεχνικοί Π.Ε. του Δημοσίου (ΠΟΓΕΔΥ), οι οποίοι σφυροκοπούν ανελέητα το νέο υπουργό.


Ο κ. Αποστόλου, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους δεν είναι άγνωστος ούτε στο Υπουργείο ούτε στους Γεωτεχνικούς είναι αφ’ ενός γεωτεχνικός και αφ’ ετέρου ήταν περίπου πριν ένα μήνα στην ίδια θέση. Γι’ αυτό, όπως λένε, αναμέναμε από το συγκεκριμένο υπουργό να αναφερθεί στις θέσεις των γεωτεχνικών τις οποίες και ενστερνίζονταν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Χαρακτηρίζουν δε την τοποθέτησή του «μνημείο γενικολογίας και αοριστολογίας».

Όπως σημειώνει η ΠΟΓΕΔΥ στη σχετική ανακοίνωση «δεν ακούσαμε τίποτα σχετικά με τις θέσεις των γεωτεχνικών που ως αντιπολίτευση στο παρελθόν, είχε αποδεχθεί ο κ. Αποστόλου, αποδεικνύοντας έτσι ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να είσαι στέλεχος της αντιπολίτευση και στο να είσαι κυβερνητικό στέλεχος.

«Δεν ακούσαμε λέξη από τον Υπουργό για την μη επιστροφή της αρμοδιότητας για τα Δάση στο φυσικό τους χώρο που είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δηλαδή ο υπουργός αποδέχεται την άποψη ότι τα δάση δεν αποτελούν τμήμα της πρωτογενούς παραγωγής; Και αν, πότε υιοθέτησε αυτή την άποψη; Όταν ανέλαβε τη θέση του Υπουργού; Γιατί απ’ ό,τι θυμόμαστε στο παρελθόν είχε άλλες απόψεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Κατά την ΠΟΓΕΔΥ, «δεν έγινε καμία αναφορά για την κάθετη οργάνωση του Υπουργείου σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, κάτι που αποτελεί πάγια θέση όλων των γεωτεχνικών και αν γίνει αποδεχτή θα λύσει πολλές από τις κακοδαιμονίες που βασανίζουν παραγωγούς, γεωτεχνικούς και καταναλωτές. Δεν έχει ακούσει ο κ. Αποστόλου τίποτα για τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν σε επίπεδο αιρετής περιφέρειας και τις παρεμβάσεις στις γεωτεχνικές τους υπηρεσίες κάτι που έχει επισημανθεί σε όλους τους κοινοτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται στη χώρα μας; Θεωρεί ότι κάποιες νεφελώδεις απόψεις «για αποκέντρωση» μπορούν να επιλύσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα; Πιστεύει ότι οι δικές μας περιφέρειες έχουν το μέγεθος των περιφερειών άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών και μπορούν να ασκούν τη δική τους ανεξάρτητη αγροτική πολιτική;»

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Δεν ακούσαμε τίποτα για το μέλλον των πολυάριθμων Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ που χρησιμοποιούνται για το βόλεμα ημέτερων σε θέσεις Διοικητικών συμβουλίων αλλά και το βόλεμα προνομιούχων υπαλλήλων που απολαμβάνουν ειδικά μισθολόγια και προνόμια όταν το σύνολο των συναδέλφων γεωτεχνικών πλήττονται από μνημονιακές πολιτικές.Δεν έγινε καμιά αναφορά στη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων που επίσης αποτελεί πάγιο αίτημά μας και ο κ. Αποστόλου είχε αποδεχθεί ως στέλεχος της αντιπολίτευσης» σημειώνει η οργάνωση των γεωτεχνικών του Δημοσίου».

Χαρακτηρίζει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ως «πιστό μνημονιακό Υπουργό», ο οποίος «ανέλαβε με μεγάλη προθυμία να υλοποιήσει μια μνημονιακή υποχρέωση, δηλαδή τον ηλεκτρονικό έλεγχο εισόδου και εξόδου των υπαλλήλων φροντίζοντας βέβαια να εξαιρεθούν άνευ λόγου ορισμένες υπηρεσίες».

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραμείνει αδιάφορη στις τρέχουσες εξελίξεις και σε όλα όσα μεθοδεύονται. Θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και παρεμβαίνοντας με κάθε πρόσφορο μέσο προασπίζοντας τα συμφέροντα των γεωτεχνικών. Τελειώνοντας θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του υπουργού για διάλογο σχετικά με τις επιπτώσεις του τρίτου μνημονίου στον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή και θα καταθέσουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Γενεές 14 περνούν οι γεωτεχνικοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του Δημοσίου (ΠΟΓΕΔΥ) τον Βαγγέλη Αποστόλου για τις προγραμματικές δηλώσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: