ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Όχι» του Π. Καμμένου στη φορολόγηση της ελληνικής μπύρας


Μέχρι σήμερα, οι μικρές ζυθοποιίες πλήρωναν το 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η αύξηση του φόρου στη μπύρα που παράγουν οι μικροί ανεξάρτητοι παραγωγοί, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισε πως το κόμμα του, δε θα ψηφίσει το μέτρο.

Μέχρι σήμερα, οι μικρές ζυθοποιίες πλήρωναν το 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβαλλόταν στην μπύρα, εφόσον η παραγωγή τους δεν ξεπερνούσε τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως.
Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, ο συντελεστής του 50% θα παραμείνει σταθερός μόνο για τις μικρές ζυθοποιίες που θα παράγουν μέχρι 15.000 εκατόλιτρα. Για όλες τις υπόλοιπες ο συντελεστής θα διαμορφωθεί από το 2016 από 55% έως 75%.

Ο Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στο Twitter ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο, όπως πρόσθεσε, δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως αντί να φορολογηθεί το «εισαγόμενο σκληρό αλκοόλ», φορολογείται η ελληνική μπύρα.

efsyn.gr
«Όχι» του Π. Καμμένου στη φορολόγηση της ελληνικής μπύρας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: