ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια ΑΜΘ : Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για τα αναχώματα του Έβρου


Ποσό μαμούθ διαχειρίζεται η περιφέρεια ΑΜΘ για την αποκατάσταση των αναχωμάτων του Έβρου. 
Με σπασμένα αναχώματα σ” όλο το μήκος του νομού και στους τρεις ποταμούς, Έβρο, Ερυθροπόταμο και Άρδα, δεκάδες ρήγματα και ολικές ανακατασκευές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ορμένιο, δημιουργείται νέο ανάχωμα, όχι μόνο στο σημείο που υπάρχει σπάσιμο, αλλά και σε σημεία τα οποία χρίζουν συντήρησης.

Οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην έναρξη των έργων, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι άργησε να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εξόρυξη υλικών από δανειοθαλάμους και με το ότι απαιτείται ένας μήνας στο ελεγκτικό συνέδριο για να ελεγχθούν οι εργολαβίες σε έργα που είναι πάνα από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες, αγρότες της Ορεστιάδας, διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί δεν έχουν κλείσει δύο αναχώματα στον κάμπο. Οι εργασίες ξεκίνησαν στα συγκεκριμένα ρήγματα, με τους αγρότες να ελπίζουν να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες, πριν χαλάσει ο καιρός και είναι δύσκολη η πρόσβαση των μηχανημάτων στον κάμπο.

evros24
Περιφέρεια ΑΜΘ : Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για τα αναχώματα του Έβρου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: