ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΠΕΚΕΠΕ & ΥΠΑΑΤ έκλεισαν την «πόρτα» στους 70 Σερραίους βιοκαλλιεργητές ;Έξαλλοι οι Σερραίοι βιοκαλλιεργητές «πνέουν μένεα»- «Καπνός» έγινε 1.000.000€
Χάθηκε το... τρένο για τους 70 Σερραίους Βιοκαλλιεργητές και πλέον τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεισαν ερμητικά την "πόρτα" στα μούτρα των βιοκαλλιεργητών. 
Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο, τα ρεπορτάζ του newx.gr, όλο αυτό τον καιρό.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σερρών και την εμμονή μηνών, με τους πολιτικούς παράγοντες να παίζουν με… τα νεύρα και την υπομονή τόσο της ΔΑΟΚ, όσο και των Βιοκαλλιεργητών, δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σερραίου βιοκαλλιεργητή Στέλιου Νικητόπουλου: "Σήμερα η Διεύθυνση Γεωργίας, παρόλο που οι άνθρωποι κατέλαβαν προσπάθειες, μας ανακοίνωσε ότι από τα βιολογικά του Νομού Σερρών το 1 εκατομμύριο ευρώ έχει κοπεί. Κρίμα και… συγχαρητήρια στους δύο Υπουργούς της Π.Ε. Σερρών και στους βουλευτές ! Συγχαρητήρια προς όλους! Θα προβούμε σε μηνύσεις, γιατί υπάρχουν επιτόπιοι έλεγχοι που έγιναν τόσο από την εταιρεία πιστοποίησης και από την ΔΑΟΚ".

Ο πίνακας εξέτασης των Βιοκαλλιεργητών αναρτήθηκε οριστικά και πλέον και οι 70 Βιοκαλλιεργητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα και θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Μάλιστα οι 17 εξ αυτών θα έχουν τις πιο σοβαρές επιπτώσεις και κινδυνεύουν ακόμη με οριστική απ ένταξη από το πρόγραμμα.

Τις προηγούμενες ημέρες και παρά το έντονο παρασκήνιο το Υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο διόρθωσης του λάθους κωδικού.

Καλά γνωρίζοντες επισημαίνουν πως επί της ουσίας δεν υπάρχει παρανομία. Γιατί είναι τόσο θανάσιμο αμάρτημα; Αναρωτιόνται γνώστες του θέματος και προσθέτουν πως δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο επισύρονται πρόστιμα.

Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί πως οι Βιοκαλλιεργητές ίσως είναι θύματα της κόντρας της αντιπαλότητας μεταξύ Υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ με μελετικά γραφεία.

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr
ΟΠΕΚΕΠΕ & ΥΠΑΑΤ έκλεισαν την «πόρτα» στους 70 Σερραίους βιοκαλλιεργητές ; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: