ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Bienal Nature Tourism στο Πήλιο με την παρουσία Βαγγέλη Αποστόλου & Έλενας Κουντουρά


Η πρώτη Έκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού Bienal Nature Tourism διοργανώνεται στο Πήλιο, (BNTP’15) την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21 Νοεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos. 

Η έκθεση έχει σκοπό να προωθήσει τον φυσιολατρικό τουρισμό και τον τουρισμό της υπαίθρου παρουσιάζοντας την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα του Πηλίου, που συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, και θέλοντας να αναπτύξει ένα μοντέλο διακοπών που θα αφορά και τους 12 μήνες του χρόνου.

Στην BNTP’15 συμμετέχουν επαγγελματίες της περιοχής που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις δραστηριότητες στη φύση και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Στην έκθεση θα πραγματοποιούνται δράσεις b2c και b2b για την περιοχή του Πηλίου. 

Αναλυτικά θα λειτουργούν περίπτερα όπου οι εκθέτες - επαγγελματίες του χώρου, θα παρουσιάσουν:

1. τις εναλλακτικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στο Πήλιο τα τελευταία χρόνια, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία, τοξοβολία, καταρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, flying fox, δραστηριότητες στο χιονοδρομικό κέντρο, roller ski, καγιάκ θαλάσσης, ιστιοπλοϊα είναι ορισμένες από τις δράσεις που θα γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης. 
2. τις γαστρονομικές διαδρομές, τα τοπικά προϊόντα και τα βότανα του βουνού των Κενταύρων. Παραγωγοί, αγροτικοί σύλλογοι, σεφ θα μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά της γεύσης μέσα από αυθεντικά τοπικά προϊόντα .
3. ιδιοκτήτες καταλυμάτων, όλων των ειδών από μικρούς ξενώνες στο βουνό μέχρι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βίλες στη θάλασσα, θα προτείνουν πακέτα διακοπών για όλο το χρόνο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ινα Ταράντου. Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, χαιρετούν με δηλώσεις τους, την εκδήλωση.

zougla
Bienal Nature Tourism στο Πήλιο με την παρουσία Βαγγέλη Αποστόλου & Έλενας Κουντουρά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: