ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στα φαρμακεία το «Κρητικό 'Ιαμα» κατά της γρίπης...Στα ράφια των φαρμακείων βρίσκεται από χθες το «Κρητικό Ίαμα», μια παγκόσμια ελληνική πατέντα για την αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος. Η ιδέα ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, όταν επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε περιοχές της Κρήτης έδειχναν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα συγκεκριμένων βοτάνων είχαν πολύ χαμηλή νοσηρότητα και μικρότερες επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης. 

Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους βιοϊατρικό περιοδικό Lancet. Μέσα από πολυετείς δοκιμές, η έρευνα ανέδειξε ένα συνδυασμό αιθέριων ελαίων από τρία αρωματικά βότανα, Coridοthymus Capitatus, Salvia Fruticosa και Origanum Dictamnus, σε συγκεκριμένες αναλογίες, μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που λειτουργεί συνεργικά. 

Ο καρπός της πολυετούς αυτής έρευνας των διακεκριμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, σε συνεργασία με την εταιρεία Οlvos Science, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής Galenica είναι το Cretan IAMA.

imerisia
Στα φαρμακεία το «Κρητικό 'Ιαμα» κατά της γρίπης... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: