ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εκκληση Γιάννη Τσιρώνη για το περιβάλλον


Ο Γ. Τσιρώνης μαζί με τους υπουργούς Περιβάλλοντος άλλων οκτώ χωρών ζητούν να δοθεί έμφαση στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή των Οδηγιών σε συνδυασμό με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων |
«Να διατηρηθούν στη σημερινή τους μορφή οι κοινοτικές Οδηγίες για τη Φύση», ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης με επιστολή που έστειλε προς τον επίτροπο Καρμένου Βέλα.

Με πρωτοβουλία των Βρυξελλών, τον Ιούλιο είχε τεθεί σε διαβούλευση μια πρόταση που αποσκοπούσε στη χαλάρωση των κανόνων προστασίας της βιοποικιλότητας και του δικτύου περιοχών NATURA, που αποτελούν το θεμέλιο για το περιβάλλον στην Ευρώπη.

Κινητοποιήθηκαν αμέσως και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πάνω από 120 περιβαλλοντικές οργανώσεις που ξεκίνησαν την καμπάνια «Συναγερμός για τη Φύση».

«Οι Οδηγίες για τα πουλιά και τους οικότοπους αποτελούν τα θεμέλια για την προστασία της φύσης στην Ευρώπη», ανέφερε το κοινό κείμενο που διακίνησαν στη χώρα μας η Ορνιθολογική Εταιρεία, η Ελληνική εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το WWF Ελλάς.

Επισημαίνουν ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο εξασφαλίζεται σημαντική προστασία για περισσότερα από 1.400 σπάνια ή απειλούμενα είδη ζώων και φυτών, τονίζοντας ότι οι Οδηγίες δεν απαγορεύουν τις αναπτυξιακές δραστηριότητες, εκτός από αυτές που απειλούν περιοχές και είδη.

Χθες ο Γ. Τσιρώνης τάχθηκε στο πλευρό των οικολογικών οργανώσεων και μαζί με τους υπουργούς Περιβάλλοντος άλλων οκτώ χωρών ζητούν να δοθεί έμφαση στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή των Οδηγιών σε συνδυασμό με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων.

efsyn.gr
Εκκληση Γιάννη Τσιρώνη για το περιβάλλον Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: