ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σύνδεσμος Μικρών Ζυθοποιών Ελλάδας: Η εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α “εργαλείο” λόμπινγκ κατα της χώρας


Απόσυρση της διάταξης για την αύξηση του ΕΦΚ στις μικροζυθοποιίες ή συνολική αύξηση φόρου σε όλες τις μπύρες ελληνικές και ξένες ζητούν οι εκπρόσωποι των μικρών Ζυθοποιών.

Οι Ελληνικές ζυθοποιίες είναι η κλειδοθήκη της ανάπτυξης της χώρας στον κλάδο του ζύθου και πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 52 που αυξάνει την φορολογία τους». Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής της Βουλής κατά την ακρόαση φορέων για το πολυνομοσχέδιο ο πρόεδρος του συνδέσμου μικρών ανεξάρτητων ζυθοποιών Ελλάδος Δημήτρης Πολιτοπουλος, κάνοντας λόγο για επαίσχυντο άρθρο.

Ο κ Πολιτόπουλος τόνισε ότι η ρύθμιση στηρίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που έχει γίνει εργαλείο λομπινγκ εναντίον της πατρίδας μας και πρόσθεσε ότι αν αυξήσουμε τον φόρο κατανάλωσης μπύρας πρέπει να το κάνουμε για όλες τις επιχειρήσεις ελληνικές και ξένες.

Σημειώνεται οτι οι ΑΝΕΛ ζητούν την απόσυρση της διάταξης διαφορετικά την καταψηφίσουν, οπως ειπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδης. Ήδη ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος έχει εκφράσει τη διαφωνία του με σχετικό tweet.

aftodioikisi
Σύνδεσμος Μικρών Ζυθοποιών Ελλάδας: Η εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α “εργαλείο” λόμπινγκ κατα της χώρας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: