ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Να αποσυρθεί ο φόρος κατανάλωσης από το κρασί


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Να αποσυρθεί ο φόρος κατανάλωσης από το κρασί
* Ομιλητές οι Σ. Δανέλλης και Αστ. Παπράς * Ενάντια στο φόρο Κ. Μπαργιώτας – Π. Σαρχώσης
28 Νοε 2015 21:16:58 
Του Κώστα Τσόλα
Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορά στο μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας και κατ’ επέκταση και του κρασιού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την επιβολή φόρου στο κρασί πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.

Θέμα «Το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας – οινοποίηση – απόσταξη».

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο βουλευτής του «Ποταμιού» στο νομό Ηρακλείου κ. Σπύρος Δανέλλης, παρόντος και του βουλευτή του κόμματος στο νομό κ. Κώστα Μπαργιώτα και ο οινολόγος δρ. Αστέριος Παπράς πρώην γενικός διευθυντής του Οινοποιείου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου και ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου υπό την αιγίδα του Δήμου με σκοπό να ενημερωθούν από έμπειρους στον αμπελοοινικό τομέα ανθρώπους οι αμπελοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου. Στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση κυριάρχησε η νέα εξέλιξη με τον ειδικό φόρο στον τομέα του κρασιού.

Τόσο ο κ. Δανέλλης ο οποίος διετέλεσε ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου, όσο και ο δρ. Αστέριος Παπράς έδωσαν σημαντικά στοιχεία για το σύγχρονο τρόπο ανάπτυξης στην αμπελοκαλλιέργεια.

Σε ό,τι αφορά στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί οι κεντρικοί ομιλητές με στοιχεία ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν με την επιβολή αυτού του φόρου και τις επιπτώσεις που θα έχει άμεσα στην αμπελοκαλλιέργεια.

Στο ίδιο κλίμα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι τοποθετήσεις του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, του βουλευτή κ. Κώστα Μπαργιώτα, του προέδρου του ΤΕΙ Λάρισας κ. Π. Γούλα, του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού κ. Αγησίλαου Ραψανιώτη.

Κλείνοντας την βραδιά ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός συνοψίζοντας τα λεχθέντα υποσχέθηκε, με μπροστάρη το Δήμο Τυρνάβου, ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον του πρωτόγνωρου αυτού φόρου στο κρασί που πλήττει καίρια την αμπελοκαλλιέργεια στον Δήμο Τυρνάβου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ κ. Αθανάσιος Χαλούλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οινολόγος – χημικός κ. Γιάννης Κοντογιάννης, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί αγρότες.

eleftheria.gr
Να αποσυρθεί ο φόρος κατανάλωσης από το κρασί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: