ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΣτΕ: Η Πολιτεία να διακόψει την λειτουργία των βιομηχανιών που ρυπαίνουν τον Ασωπό


Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει αναγκαία την μέριμνα της Πολιτείας για την άμεση διακοπή λειτουργίας των βιομηχανικών και άλλων μονάδων στις οποίες δεν λειτουργεί σύστημα επεξεργασίας αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό και επίσης κρίνει αναγκαία την λήψη μέτρων αποκατάστασης του διαταραχθέντος οικοσυστήματος στον Ασωπό ποταμό.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι των περιοχών Ωρωπού, Χαλκουτσίου, Σκάλας, Νέων Παλατιών και Δηλεσίου και ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση των συναρμοδίων υπουργείων να λάβουν αποφάσεις σχετικά: 1) με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στην περιοχή του Ασωπού, 2) την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης βιομηχανικών επεξεργαζόμενων αποβλήτων και 3) τον χαρακτηρισμό της λεκάνης απορροής του Ασωπού ποταμού ως «ζώνη ειδικών περιβαλλοντικών ενισχύσεων».

Το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 3943/2015 απόφαση έκανε δεκτή την αίτηση των κατοίκων και επισημαίνει ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες στο Ασωπό ποταμό, πέρα από την διατάραξη του οικοσυστήματος, έχει δημιουργήσει και άμεσο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΣτΕ: Η Πολιτεία να διακόψει την λειτουργία των βιομηχανιών που ρυπαίνουν τον Ασωπό Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:51 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: