ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα–Βουλγαρία 2014-2020


Ξεκίνησε επισήμως η διαδικασία υποβολής προτάσεων, η οποία σχετίζεται με την 1η Πρόσκληση για τα Στρατηγικά Έργα του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα–Βουλγαρία 2014-2020.

Πιο συγκεριμένα, η εν λόγω πρόκληση είναι ανοιχτή αυστηρά και μόνο για τους κάτωθι τρεις δικαιούχους: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. (Ελλάδα), Road Infrastructure Agency (Βουλγαρία), Regional Administration of Smolyan (Βουλγαρία).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 9 Σεπτεμβρίου 2015, το διασυνοριακό Πρόγραμμα για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την περίοδο 2014-2020. Το Πρόγραμμα καλύπτει 11 ελληνικές και βουλγαρικές περιφέρειες. Όραμα και προτεραιότητα του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Greece-Bulgaria 2014-2020 είναι να μετατρέψει τη διασυνοριακή περιοχή σε μια ανταγωνιστική, καινοτόμο, βιώσιμη, κλιματικά προσαρμόσιμη, καλύτερα διασυνδεδεμένη περιοχή χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 129.695.572,00 ευρώ εκ των οποίων τα 110.241.234 ευρώ προέρχονται από το ΕυρωπαϊκόΤαμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τα 19.454.338 από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Το Πρόγραμμα στοχεύει στα εξής:

- στην περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της διασυνοριακή συνεργασίας,

- ανάπτυξη και προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής,

- προστασία του τοπικού πληθυσμού από τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών (π.χ. πυρκαγιές, πλημμύρες),

- βελτίωση διαχείρισης των υδατικών πόρων,

- βελτίωση της διασυνοριακής συνδεσιμότητας (π.χ. μείωση του χρόνου μετακίνησης, βελτίωση της οδικής ασφάλειας),

- επέκταση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η απασχόληση στις κοινωνικές επιχειρήσεις και να αυξηθεί η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις ευάλωτες κοινότητες,

- ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην παραμεθόρια περιοχή,

- δημιουργία ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας, με την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη βελτίωση της ικανότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους πέρα από τις τοπικές αγορές.
 
enikonomia
Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα–Βουλγαρία 2014-2020 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: