ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από τη Nestlé Ελλάς το 2016


Επενδύσεις 10.000.000 ευρώ σχεδιάζει η Nestlé Ελλάς για το 2016, παραμένοντας «ένα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας», όπως ανέφερε η Αγγελική Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας, στη χθεσινή συνάντηση με δημοσιογράφους.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων επενδύσεων (6.000.000 ευρώ) αφορά την αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής καφέ στα Οινόφυτα, ενώ τα υπόλοιπα 4.000.000 ευρώ θα κατευθυνθούν στη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υπόλοιπων παραγωγικών μονάδων της εταιρείας. Ακόμη 2.500.000 ευρώ θα επενδυθούν στη μονάδα καφέ των Οινοφύτων το 2017.

Ας σημειωθεί ότι ήδη η εταιρεία φέτος προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις 3.000.000 ευρώ στα εργοστάσια παγωτού και καφέ, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα των δυο αυτών δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις της εταιρείας στην ελληνική αγορά, οι κάψουλες Nescafé Dolce Gusto σημείωσαν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση εμφάνισε η ζήτηση για παιδικές τροφές καθώς μειώνονται σταδιακά οι γεννήσεις στη χώρα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αυξήθηκαν οι πωλήσεις στην κατηγορία του παγωτού, με τα στελέχη της εταιρείας να κάνουν λόγο για άνοδο 4%-5%, ενώ οριακά αυξημένες ήταν και οι πωλήσεις της κατηγορίας του καφέ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2016.

389 νέες θέσεις εργασίας μέσω του Nestlé Needs Youth

Εκτός από τις βασικές της επιχειρηματικές δραστηριότητες, η Nestlé Ελλάς επενδύει και σε Δράσεις Δημιουργίας Αμοιβαίου Οφέλους, όπως το πρόγραμμα Nestlé Needs Youth/Alliance for YOUth που έχει στόχο τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους ανθρώπους.

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth, όπως έχει ονομαστεί, ξεκίνησε από την Αθήνα το Νοέμβριο του 2013 και περιλαμβάνει συνολικά 10.000 προσλήψεις και 10.000 ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει πλέον επεκταθεί και στις υπόλοιπες ζώνες τουοΟμίλου.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η δέσμευση αφορά σε 500 ευκαιρίες απασχόλησης. Σήμερα, η Nestlé Ελλάς έχει ήδη πραγματοποιήσει 272 προσλήψεις, έχει δώσει την ευκαιρία σε 117 νέους να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία και παράλληλα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 3.000 νέους με συμβουλευτική καριέρας για το βιογραφικό τους σημείωμα και την επαγγελματική τους συνέντευξη. Από τα 272 άτομα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, οι 20 εξ αυτών απέκτησαν μόνιμη εργασία.

Επιπλέον στο πλαίσιο της κοινωνικών δράσεων της εταιρείας προσφέρθηκαν συνολικά εφέτος 400.000 γεύματα βρεφικών τροφών σε 15.000 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως και 3 ετών σε όλη τη χώρα μέσα από τις δομές των δήμων και των περιφερειών.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος «Παιδιά Όλο Υγεία» ολοκληρώθηκε πρόσφατα η τριετής συνεργασία της Nestlé Ελλάς με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Εντάσσοντας και το Νομό Θεσσαλονίκης, τη δεύτερη πολυπληθέστερη περιοχή της χώρας, στην πρωτοποριακή έρευνα που υλοποίησε η ομάδα του καθηγητή Λάμπρου Συντώση με τίτλο «Μελέτη επίδρασης του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου στην ανάπτυξη των παιδιών στο Νομό Θεσσαλονίκης» παρέχεται πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και τη φυσική δραστηριότητα των μαθητών μας τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι κρούσματα της παιδικής παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από το πρόγραμμα «Παιδιά όλο Υγεία» η Nestlé Ελλάς έχει αγγίξει από το 2009 μέχρι σήμερα περισσότερα από 110.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Το 2015 η Nestlé Ελλάς επιβραβεύτηκε για μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές τις οποίες έχει αναλάβει, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις σε μια σειρά από διοργανώσεις.

Με παρουσία από 1899

Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η λειτουργία εργοστασίου γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας το 1975, η ενσωμάτωση στον όμιλο Nestlè της Λουμίδης Α.Ε. το 1987, της Κορπή ΑΒΕΕ το 1993, καθώς και η εξαγορά της Δέλτα Παγωτού το 2006.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 10 σημεία δραστηριότητας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τρία εργοστάσια, κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι Αττικής και γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ενώ απασχολεί περίπου 1.000 μόνιμους εργαζομένους.

Εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή στη Γερμανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ αλλά και τις διεθνείς μάρκες της στην Κύπρο, την Αλβανία, την Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και αλλού.


Ξανθή Γούναρη


Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από τη Nestlé Ελλάς το 2016 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: