ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι ΑΠΕ στη Γερμανία έχουν τετραπλασιαστεί από το 2000


Ιστορικό
Η Ευρώπη θα μπορούσε να εξοικονομήσει από μόνη της 100 δισεκατομμύρια δολάρια (€ 86 δις) με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών ενέργειας στις ηλιόλουστες χώρες και ανεμογεννήτριες στα μέρη με υψηλά επίπεδα ανέμου, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι ακόμη € 34.5 δις θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν με έναν καλύτερο διασυνοριακό συντονισμό και μεγαλύτερα καλώδια ρεύματος μεταξύ των χωρών.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι σε άνοδο στην Γερμανία, με την αιολική ενέργεια συνεχίζει να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Αλλά μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν είναι πλήρως αξιοποιήσιμο.

Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Γερμανία αυξάνεται σταθερά, με μια τετραπλάσια αύξηση από το 2000.

Περίπου 40 τεραβατώρες παρήχθησαν από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πριν από 15 χρόνια και το 2014, το επίπεδο ήταν 157,4 τεραβατώρες.

Αυτά είναι κάποια από τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που πραγματοποιήθηκε από τον εμπειρογνώμονα της ενέργειας Bernhard Chabot.

Η αιολική ενέργεια εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη Γερμανία, ακόμη και σε μια σύγκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2014 η εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας της Γερμανίας αντιπροσώπευε το 30,4% του συνόλου της ΕΕ, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 17,9% και το Ηνωμένο Βασίλειο με 9,7%.

Μέσα σε ένα μόνο έτος, η Γερμανία είχε προσθέσει 5.280 μεγαβάτ (14,3%), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA) αναφέρει ο Chabot.

Από την άλλη πλευρά, οι σταθμοί αιολικής ενέργειας δεν παράγουν τόσο πολύ όσο θα μπορούσαν. Ο βαθμός χρησιμοποίησης ήταν κατά 18% το 2013, βάζοντας τη Γερμανία στην 22η θέση σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

«Αυτοί οι αριθμοί είναι μια καταστροφή», δήλωσε ο αναλυτής ενέργειας Craig Morris.

Οι λόγοι για το χαμηλό επίπεδο απόδοσης των γερμανικών εγκαταστάσεων είναι γνωστοί. Η αγορά αιολικής ενέργειας στη Γερμανία είναι σχετικά «μεγάλης ηλικίας», με πολλά πεπαλαιωμένα εργοστάσια παραγωγής να βρίσκονται ακόμη σε χρήση. Σταδιακά αντικαθίστανται από νεότερα συστήματα.

Επιπλέον, η Γερμανία βιώνει σχετικά χαμηλά επίπεδα ανέμου, εκτός από την ακτογραμμή στα βόρεια. Ο Morris πρότεινε την επανεξέταση στην καλλιέργεια της αιολικής ενέργειας της Γερμανίας, έτσι ώστε τα εργοστάσια να μπορούν επίσης να παράγουν περισσότερη ισχύ σε περιοχές με σχετικά χαμηλό άνεμο.

EurActiv Γερμανίας
Οι ΑΠΕ στη Γερμανία έχουν τετραπλασιαστεί από το 2000 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: