Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016


Ο Καζαμίας του 2016 δια χειρός Μιχάλη Τζανάκη

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο εξεύρεσης «ισοδύναμων» για τον ΦΠΑ στα κρασιά, που ήταν «ισοδύναμο» της εκπαίδευσης αποφάσισε την «ευθανασία» 100.000 Ελλήνων από ηλικία 75 και πάνω, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η δόση των 2 δις. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Σόιμπλε και ο Σουλτς.

Στις επαναληπτικές εκλογές της ΝΔ έπεσε το σύστημα της Vodafone και ανέθεσαν στη Siemens να αναλάβει το λειτουργικό που έχει και την απαραίτητη «τεχνογνωσία».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Πιέσεις ασκεί ο Λεβέντης για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Στουρνάρα, υπουργό Οικονομικών τον Προβόπουλο και υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ τον Χριστοφοράκο! Η μόνη «λύση» για να βγει απ’ το αδιέξοδο είναι η κυβέρνηση να παραχωρήσει στους Γερμανούς τα νοσοκομεία, τα δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια-Λύκεια. Έτσι θα εξευρεθούν «πόροι» για να αποδεσμευτεί η υποδόση της δόσης των 2 δις.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση κι άλλων αριστερών μεταρρυθμίσεων! Η σύνταξη των δικαιούχων θα δίνεται με «ρύθμιση» των 100 δόσεων. Είναι η μόνη «ρύθμιση» που επιτρέπουν οι δανειστές και εταίροι.

Οι εχθροπραξίες στη Συρία συνεχίζονται. Τη χώρα βομβαρδίζουν οι Ρώσοι στο ανατολικό τμήμα, οι Αγγλογάλλοι στο κεντρικό, οι Αμερικανοί στο δυτικό, οι Τζιχαντιστές στο βορειοανατολικό, ο Άσσαντ στο νοτιοδυτικό και η αντιπολίτευση του Άσσαντ στο νοτιανατολικό.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου καταργείται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου διότι «προσβάλλει» την αισθητική της κας Αναγνωστοπούλου (υπουργός και φίλη της κας Ρεπούση!).

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας από ΔΝΤ και ΕΕ! Τέλος του μήνα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ που εκκρεμούσαν από τα Χριστούγεννα. Ο κύριος Τραγάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχύτητα που ο κομματικός μηχανισμός αντέδρασε. Νέος αρχηγός της ΝΔ είναι ο Κ. Μητσικώστας!

Η Ευρώπη αποφάσισε να κατασκευάσει τον υπέρ-φράκτη για να ανασχέσει τη ροή προσφύγων απ’ τη Συρία, ο οποίος θα εκτείνεται από την Αίγυπτο ως τη Βαλτική. Στις πύλες εισόδου αναγράφεται η φράση «Η Ευρώπη … απελευθερώνει»!

ΜΑΪΟΣ

«Ξεκλειδώνει» η δόση των 2 δις και το κουαρτέτο ζητά την ευθανασία άλλων 200.000 Ελλήνων και το κλείσιμο των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό» και «Τζάνειο». Επίσης κρίνεται επιβεβλημένος ο εξορθολογισμός στην εκπαίδευση, αφού η αναλογία καθηγητών μαθητών ορίζεται σε 1:80, αφού η σπατάλη πρέπει να σταματήσει. Οι εξετάσεις αρχίζουν και θέμα έκθεσης μπαίνει «Προετοιμασία πτυχιούχων για μετανάστευση».

Η Εργατική Πρωτομαγιά που συμπίπτει με το Άγιον Πάσχα εορτάζεται με ενθουσιασμό από την ημι-Αριστερή κυβέρνηση και δεσμεύεται να σκίσει το πέμπτο μνημόνιο.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Πρωτοφανές κύμα τουριστών κατακλύζει τη χώρα μετά τον βομβαρδισμό της Αιγύπτου, Τουρκίας, Τυνησίας, Συρίας, Ιορδανίας και τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Αυστρία! Η κυβέρνηση προσέλαβε την … Όλγα να μετρά τις αφίξεις γιατί έχει τεχνογνωσία. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομία και η ανεργία δεν έχει υπερβεί το 44%. Οι μισθοί και συντάξεις πληρώνονται κανονικά με προκαταβολές 7% για τους δικαιούχους, αλλά ευτυχώς η χώρα απέφυγε ένα ανεπιθύμητο GREXIT!

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δημοψήφισμα διενεργείται με ερώτημα: «Καλά δεν περνάμε;». περιφανής νίκη του «ΝΑΙ» με 62% και ενθουσιασμός στο Μαξίμου, γιατί ο Τσίπρας νίκησε για άλλη μια φορά τους αντιπάλους του. Το όριο ανάληψης είναι 8 ευρώ την εβδομάδα και ο Στουρνάρας δεσμεύεται πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο GREXIT για τον επόμενο μήνα.

Νέα λίστα με φοροφυγάδες φτάνει στο υπουργείο. Τα στοιχεία εξετάζονται με προσοχή και τα πορίσματα αναμένονται οπωσδήποτε πριν του Αγίου … Φούφουτου!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Οι Έλληνες έχουν ξεχυθεί στα θέρετρα της Καραϊβικής, του Ινδικού και της Λατινικής Αμερικής, αφού η πληρότητα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη δεν μας επιτρέπει να μείνουμε στη χώρα. Προκηρύσσονται εκλογές για τέλος του μήνα αφού κυβερνητική κρίση ενέκυψε λόγω διχογνωμίας σχετικά με το νομοσχέδιο για το «σύμφωνο συμβίωσης» των τρανσομοετεροαμφίφυλων ζευγαριών! Ο Αμβρόσιος καταράστηκε Στερεά, Ήπειρο, Θράκη και Κεντρική Μακεδονία και έδωσε συνέντευξη τύπου με θέμα : «Πτύετε αλλήλους!!!»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ανοίγουν τα σχολεία με 50.000 κενά δασκάλων και καθηγητών και ο κύριος Φίλης προσλαμβάνει σύμβουλο τον Α. Λοβέρδο για να προσλάβει εθελοντές εκπαιδευτικούς με δέλεαρ κάποια «μόρια». Αξιοποιείται επίσης η τεχνογνωσία της κας Διαμαντοπούλου που αναλαμβάνει υφυπουργός με αρμοδιότητα και χαρτοφυλάκιο την έκδοση των νέων σχολικών βιβλίων.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την 135η μείωση μισθών και συντάξεων με αίσθημα αριστερής ευθύνης! Τα χρεοκοπημένα νοικοκυριά μπαίνουν σε ρύθμιση και τα «κόκκινα δάνεια» αγοράζονται από founds στο 0,00035% της αξίας τους. Το ΤΑΙΠΕΔ εκχωρεί τον εναέριο χώρο μας στη φίλη και σύμμαχο γείτονα, για να επιταχυνθούν οι επενδύσεις.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ορκίζεται η πρώτη μετα-Βαυαρική και μετα-Οθωνική Γερμανική Κυβέρνηση. Συμμετέχουν όλα τα κόμματα του Συνταγματικού και αντι-συνταγματικού τόξου. Παύουν οι έριδες και ορκίζονται ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αμβροσίου να βαδίσουν με σύνεση και πίστη στα χνάρια των «μεγάλων προγόνων», (Γκούρα, Μαυρομιχάλη, Κωλέττη, Μαυροκορδάτο, Κουντουριώτη και Μακρυγιάννη!!!)

Ο Τσέχος πρωθυπουργός προτείνει για την αντιμετώπιση του «προσφυγικού» την κλιμάκωση των βομβαρδισμών στη Συρία και τη δημιουργία στη Μεσόγειο πλωτών καταλυμάτων για την «υποδοχή» των προσφύγων!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 

Ο «Άγιος» Καλαβρύτων προτείνει στην Ιερά Σύνοδο τον αφορισμό των ομοφυλόφιλων, των μελαχρινών, των Ρομά, των νεφροπαθών, των γυναικών, των φορέων μεσογειακής αναιμίας και των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η πρόταση εξετάζεται, ενώ με εγκύκλιό του οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα μέχρι το Πάσχα του 2018!

Ο Τσέχος πρωθυπουργός προτείνεται για το Νόμπελ Ειρήνης 2016. Την απονομή θα κάνουν ο Β. Σόιμπλε και Ντάισεμπλουμ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ο προϋπολογισμός του νέου έτους είναι «ισοσκελισμένος» και θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, αντίστοιχο της περιόδου Σαμαρά. Θα κλείσουν 8.000 σχολεία και θα επεκταθεί το μέτρο της «ευθανασίας» και κάτω των 65 ετών. Την ευαρέσκεια τους εξέφρασαν ευρωπαϊκοί «κύκλοι» και «αξιωματούχοι». Ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τη συμμετοχή του Σ. Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα στα υπουργεία Τύπου και Ανάπτυξης αντίστοιχα.

Λίστα με 10.000.000 ονόματα Ελλήνων, ύποπτων για φοροδιαφυγή παρέδωσε ο Φαλτσιανί στον υπουργό Διαφάνειας, ο οποίος το αντέγραψε σε στικάκι και το φυλάττει ως κόρη οφθαλμού στο γραφείο του.

Οσονούπω η «ανάπτυξη» έρχεται δριμύτερη το προσεχές έτος.

Μιχάλης Τζανάκης
istor.tzanakis@gmail.com

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: