ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βίντεο από τον προπηλακισμό Π.Σγουρίδη από Αγρότες & Κτηνοτρόφους στον Έβρο


Βίντεο από τον προπηλακισμό Σγουρίδη από Κτηνοτρόφους στον Έβρο
youtube.comΕπίθεση από αγρότες και κτηνοτρόφους δέχθηκε το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης στις Φέρες Έβρου, όπου βρίσκεται για το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών.

Όπως μετέδωσε το thrakinea.gr τα αίματα άναψαν λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17:30, και τελικά ηρέμησαν χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ζήτησαν να αποχωρήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλια - Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

«Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση» είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχανε δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά περιμένουν απάντηση. Υπογράμμισε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

newpost.gr
Βίντεο από τον προπηλακισμό Π.Σγουρίδη από Αγρότες & Κτηνοτρόφους στον Έβρο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: