ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΟΣΑ: Νέα εργαλειοθήκη προβλέπει -Παρεμβάσεις σε πέντε κλάδουςΤην υιοθέτηση εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης από το βήμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η νέα εργαλειοθήκη προβλέπει παρεμβάσεις σε πέντε κλάδους της αγοράς και ειδικότερα:
  1. σε χονδρικό εμπόριο,
  2. κατασκευές,
  3. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,
  4. ηλεκτρονικό εμπόριο
  5. μεταποίηση.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εργαλειοθήκης, τη νούμερο ΙΙΙ, από τον ΟΟΣΑ, που θα αφορά σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο και μεταποίηση. Όλα τα μέτρα και οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» τους πρώτους μήνες του νέου έτους και θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους από το 2ο τρίμηνο του 2016.

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας τόνισε ότι θα ετοιμαστεί μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη, όπως είπε ο υπουργός, με δεδομένο ότι η οικονομία πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής, να στραφεί σε κλάδους με υψηλή προστιθέμενη αξία και συγκεκριμένα θα εστιαστεί σε επτά οκτώ κλάδους που είναι πεδία με ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα όπως αγροδιατροφή, ανανεώσιμες ενεργείας τεχνολογία και καινοτομία, φαρμακοβιομηχανία, ειδικές κατηγορίες τουρισμού και ο κλάδος χημικών.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση ο υπουργός επεσήμανε ότι "είναι αναξιοποίητα πολλά εργαλεία για τους μικρομεσαίους ενώ τώρα διαμορφώνονται και νέα εργαλεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ υπάρχουν και αυτά που συνδέονται με παραδοσιακά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και σήμερα καλούμαστε να κινητοποιήσουμε την αξιοποίηση αυτών των κεφαλαίων όπως είναι το ΕΤΕΑΝ, πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν άλλοι φορείς όπως το Χρηματιστήριο Αθηνών και εργαλεία για τεχνολογία και καινοτομία. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θέλουμε ένα αναπτυξιακό ταμείο ή τράπεζα που θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος φορέας για την κινητοποίηση πόρων από την Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων".

Συμπλήρωσε ο ίδιος ότι ο αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται στο στάδιο του προσχεδίου. Έχει ολοκληρωθεί ο δημόσιος διάλογος και στα άρθρα του θα ενσωματώσει μεγαλύτερη μέριμνα για τους 7-8 τομείς που έχουν μεγαλύτερη δυναμική για την οικονομία μας. Για τον τομέα των δημοσίων συμβάσεων ο υπουργός σημείωσε ότι ενοποιείται το σύστημα κρατικών προμηθειών σε μία ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα και το νέο σύστημα φιλοδοξεί να είναι απόλυτα διαυγές , έχει ειδικές μέριμνες για μία πιο ανταγωνιστική αγορά στον τομέα των δημόσιων διαγωνισμών προς όφελος του δημοσίου και "ανοίγει" το σύστημα ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.

iefimerida.gr
ΟΟΣΑ: Νέα εργαλειοθήκη προβλέπει -Παρεμβάσεις σε πέντε κλάδους Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: