ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας : Ή πληρώνετε μέχρι 10 Ιανουαρίου ή θα μας βρείτε στους δρόμους…


«Διορία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016 για να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες παλαιότερων ετών προς τους κτηνοτρόφους, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις», δίνει με επιστολή της στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στις 11 το πρωί Λαρισαίοι κτηνοτρόφοι με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μωυσίδη, όπως αποφασίστηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο τοπικό υποκατάστημα του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα στην επιστολή του, με τίτλο «Μη καταβολή επιδοτήσεων παλαιών ετών σε κτηνοτρόφους», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας αναφέρει τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε λάβει στην Ομοσπονδία από αρκετά μέλη μας την έντονη διαμαρτυρία όσον αφορά τη μη καταβολή επιδοτήσεων παλαιότερων ετών (εξισωτική αποζημίωση, βιολογικά). Ο εκνευρισμός τους είναι πολύ μεγάλος και οφείλεται στο ότι κάποιοι κτηνοτρόφοι πληρώθηκαν μέχρι και 7.000 ευρώ εξισωτική αποζημίωση, ενώ αρκετοί έχουν πάρει ελάχιστα. Σε ερωτήσεις τους στον τοπικό ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί δεν πληρώθηκαν τους απάντησαν ότι δεν είχαν επιλέξιμο βοσκότοπο. 

Ο κτηνοτρόφος δεν ξέρει ποιο βοσκότοπο του έχουν δώσει και αν είναι επιλέξιμος ή όχι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτοί που τους έδωσαν επιλέξιμο βοσκότοπο να πληρώνονται και αυτοί που τους έδωσαν μη επιλέξιμο βοσκότοπο να μην πληρώνονται. Έχουν καταντήσει οι επιδοτήσεις και ο βοσκότοπος τυχερό παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στα μέλη μας. Σας έχουμε επισημάνει το πρόβλημα με τους βοσκοτόπους εδώ και τέσσερα χρόνια και ακόμα λύση δεν βλέπουμε στο πρόβλημα. Επειδή έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι σας δίνουμε διορία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016 για να τακτοποιήσετε όλες τις εκκρεμότητες παλαιότερων ετών προς τα μέλη μας, ειδάλλως μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας θα μας βρείτε απέναντί σας με δυναμικές κινητοποιήσεις».

eleftheria.gr
Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας : Ή πληρώνετε μέχρι 10 Ιανουαρίου ή θα μας βρείτε στους δρόμους… Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: