ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας με συμβάσεις από 12 έως 24 μήνες


Το ένα από τα δύο μεγάλα προγράμματα που είχε προαναγγείλει η διοίκηση του ΟΑΕΔ ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες

Ξεκινάει μέσα στις επόμενες μέρες το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα από τα δύο προγράμματα που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η διοικητής του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη.

Το πρόγραμμα θα παρέχει πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους δικαιούχους

Το πρόγραμμα (συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ) θα οδηγήσει τη δημιουργία10.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και θα ωφεληθούν άνεργοι άνω των 50 ετών, διάρκειας 12-24 μηνών.

Η πρόσκληση του συγκεκριμένου προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016. Οι άνεργοι που θα μετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα καθ’ όλη τη διάρκεια εργασίας.

Για τους εγγεγραμμένους άνεργους στον ΟΑΕΔ με χρόνο ανεργίας από 3 έως 12 μήνες επιδοτείται η πρόσληψη τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για 12 μήνες, ενώ για τους ανέργους με χρόνο ανεργίας άνω των 12 μηνών επιδοτείται η πρόσληψη τους για 24 μήνες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος δεν επιτρέπεται στις εταιρίες, που θα προσλάβουν τους ανέργους, να προβούν σε καμία απόλυση του προσωπικού τους.

dikaiologitika.gr
ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας με συμβάσεις από 12 έως 24 μήνες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: