ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις 20 Ιανουαρίου


Ευγενία Χατζηγεωργίου

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι και παραγωγοί λαϊκών αγορών- διαμαρτυρόμενοι στα προωθούμενα μέτρα που αφορούν τον κλάδο τους.


Σε δίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα Νικόλαος Γερμανός εντός της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν άνθρωποι του αγροτικού κόσμου από όλη την Ελλάδα, όπως (Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Κρήτη).

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, οι άνθρωποι του αγροτικού κόσμου ήδη από το Σάββατο ξεκινούν κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις αγροτικών οχημάτων σε πλατείες σε διάφορες περιοχές. Οι κινητοποιήσεις αυτές, οι οποίες θα καθορίζονται από τους κατά τόπους συλλόγους, θα γενικευτούν στις 20 Ιανουαρίου, οπότε οι αγρότες θα βρίσκονται στα μπλόκα, με ενδεχόμενους συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών, λιμανιών και τελωνείων.

Παράλληλα, στις 28 Ιανουαρίου προγραμματίζεται συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica 2016 (28-31 Ιανουαρίου). Ανάλογα με τις εξελίξεις έως τότε και αν δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείεται κάθοδος στην Αθήνα.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων όσων συμμετείχαν στην σύσκεψη είναι πως τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε φορολογικό και ασφαλιστικό οδηγούν σε αδιέξοδο τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και σε ερήμωση της υπαίθρου.

Τέλος, σημειώνεται πως εκτός από τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, ήδη αγρότες σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε πλατείες και έχουν προχωρήσει σε δράσεις διαμαρτυρίας ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι συσκέψεις συλλόγων αγροτών για την μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθηθούν και τον συντονισμό των δράσεων.stokokkino.gr
Στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις 20 Ιανουαρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: