ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Αθήνα αποτελειώνει τους αγρότες!Το πόσο θα μπορούσε να περιφρονήσει τους φτωχούς αγρότες ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το είχαν φανταστεί ούτε οι ίδιοι, όταν είχαν παρασυρθεί από τα ψέματα και υποσχέσεις.

Γνωρίζαμε πάντα ότι άλλοι ήταν οι προνομιούχοι, όχι οι παραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς ή οι δασεργάτες.

Γνωρίζαμε ότι ο Κρατικός μηχανισμός έβρισκε κάθε ευκαιρία, όχι μόνον με νόμους αλλά κυρίως με απλές υπουργικές αποφάσεις να διαστρέφει επί το χείρον την υφιστάμενη νομοθεσία σε βάρος των αγροτών. Πχ:
  • Στους αγρότες δεν αναγνωρίζεται απόσβεση παγίου κεφαλαίου, παρά 4.000 €, δεν πα να έχει χτίσει θερμοκήπιο ή στάβλο.
  • Η ζημία μιας χρονιάς μπορεί να μεταφερθεί μόνον στην επόμενη χρονιά.
  • Μόλις ένας αγρότης λίγο εξελιχθεί και προσπαθήσει να συνεταιρισθεί, πχ ιδρύοντας εταιρεία, αμέσως χάνει την αγροτική του ιδιότητα και το Κράτος, αυθαιρέτως τον θεωρεί «έμπορο» και τον μεταφέρει ασφαλιστικώς στον ΟΓΑ.
  • Αυθαιρέτως, το εισόδημα της γυναίκας πχ από μεροκάματα στον οικογενειακό αγρό δεν αναγνωρίζεται ως έξοδο και φορολογείται στον άντρα. (καμιά φεμινίστρια εδώ;)

Πέρα από αυτά, ο Κρατικός μηχανισμός πάντα καλύπτει άλλες τάξεις επαγγελματιών όταν αποφασίσουν να κάνουν έφοδο σε βάρος των αγροτών: Πχ το σκάνδαλο με τα αγροτικά Φωτοβολταϊκά όπου χιλιάδες αγρότες πλήρωναν 1.600-2.000+ € για την σύνταξη μελέτης, ενώ ήταν εκ τουπροοιμίου γνωστό ότι δεν θα πάρουν άδεια. Κανείς δεν πλήρωσε για εκείνη την απάτη!

Σήμερα, το θράσος της εθνικο-κομμουνιστικής κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε φαντασία.

Για να μπορέσουν να κρατήσουν τα προνόμια των εκλεκτών τους (ΕΡΤ, καθαριστριών, πρόωρων συνταξιούχων, συνταξιούχων ΔΕΗ) πάνε να αποτελειώσουν τους αγρότες (και όχι μόνον αυτούς. Απλώς εδώ μιλάμε για τους αγρότες).

Χωρίς να βάλουν ένα αφορολόγητο, για να συντηρηθεί ο φτωχός αγρότης, αυξάνουν την φορολογία από ένα λογικό 13% σε 20 και μετά 26%, ενώ ταυτοχρόνως επιβάλλουν και προκαταβολή 100%.

Σταματούν κάθε κρατική επιχορήγηση του ΟΓΑ. Λογικό θα μου πείτε. Ναι;;;Τότε γιατί δεν σταματούν την επιχορήγηση κατά 600.000.000€ τον χρόνο του ταμείου της ΔΕΗ;

Και επιβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ που θα φθάνουν το 27% του αγροτικού εισοδήματος, με κατώτερη εισφορά 1.500€.

Ζητούν, δηλαδή, ο αγρότης να πληρώνει το 26% +27% =53% του εισοδήματός του στο Κράτος. Και αυτό χωρίς να υπολογίσουμε την προκαταβολή 100% που θα επηρεάσει δραματικά τα πρώτα χρόνια.

Θα μου πείτε: «Καλά, τόσα και περισσότερα καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες»

Σωστό! Όμως, υπάρχουν βασικές διαφορές: ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να αμυνθεί, πχ μη κόβοντας αποδείξεις. Οι πολλοί φτωχοί αγρότες δεν μπορούν να αμυνθούν!

Καλά, πώς είναι δυνατόν αυτό, θα μου πείτε. Και όμως! Οι κάτοικοι των πόλεων, μόλις σκεφτείτε αγρότη, βάζετε στον νου σας τον παραγωγό της λαϊκής. Αυτός είναι από τους πιο προνομιούχους αγρότες: και καλύτερο εισόδημα έχει και μπορεί, σε ένα βαθμό, όχι πλήρως, να πουλήσει μαύρα.

Οι αγρότες που είναι φτωχοί και είναι πολύ, μα πολύ περισσότεροι είναι οι αγρότες στις πιο απομακρυσμένες περιοχές: στα βουνά, στην Θράκη, στην Ήπειρο, στην Δυτική Φθιώτιδα και όλοι που προσπαθούν να ζήσουν με πχ 50-100 στρέμματα μεγάλης καλλιέργειας.

Ένας αγρότης με 100 στρέμματα στάρι ή βαμβάκι, άντε να βγάλει 3.000 – 6.000€ καθαρά τον χρόνο, αν δεν έχει ζημιά. Μπορεί κανείς να μου πει, αυτός ο αγρότης, πώς θα πουλήσει μαύρα για να γλυτώσει την δήμευση της περιουσίας του;

Ο κτηνοτρόφος άντε να πουλήσει μερικά αρνιά και λίγο γάλα μαύρα, αλλά πόσα; Το γάλα το πολύ το δίνει στην βιομηχανία ή το εμπόριο και όλο αυτό είναι με τιμολόγια.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο αγρότης δεν μπορεί να αμυνθεί στην φορολογική επέλαση της κλίκας των δημοσίων υπαλλήλων που μας κυβερνά, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που μπορεί να αμυνθεί ο ηλεκτρολόγος, ο γιατρός, ο εκπαιδευτικός.

Και έρχεται μία «αριστερή» κυβέρνηση που ψάχνει να αρπάξει το 53% από τα 3 – 6.000€ εισοδήματος της τυπικής φτωχής αγροτικής οικογένειας, αφήνοντάς τους κάπου 60-230€ τον μήνα για να ζήσουν (η οικογένεια λέμε!)

Ποιον άλλο δρόμο έχουν οι αγρότες από το να ξεσηκωθούν; Ποιον άλλο δρόμο από το να κατέβουν στο Σύνταγμα και να κλείσουν τους δρόμους;

laxanokipos.com
Η Αθήνα αποτελειώνει τους αγρότες! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: