ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βρετανία : Υβριδικά φωτοβολταϊκά-αιολικά πάρκα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια


Πριν από δύο χρόνια είχατε διαβάσει στο econews για τα επιτεύγματα της βρετανικής εταιρείας «πράσινης» ενέργειας και τεχνολογίας Ecotricity, η οποία έχει κατασκευάσει ένα υβριδικό φωτοβολταϊκό και αιολικό πάρκο που παράλληλα φιλοξενεί καλλιέργειες ανθέων που προσελκύουν τις μέλισσες.

Μια ακόμα βρετανική εταιρεία ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, η Solarcentury, συνεργάζεται με την ΜΚΟ Bumblebee Conservation Trust (BBCT) για να μετατρέψει τα φωτοβολταϊκά της πάρκα σε καταφύγια για μέλισσες και άλλους επικονιαστές και με αυτό τον τρόπο να προάγει την προστασία των πολύτιμων για τη φύση και τον άνθρωπο εντόμων.

H Ecotricity πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή τριών ακόμα υβριδικών φωτοβολταϊκών-αιολικών πάρκων. Στις δύο περιπτώσεις θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά κοντά σε εν λειτουργία πάρκα και στην τρίτη θα ενσωματωθούν σε ένα αιολικό πάρκο που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Ο Ντέηλ Βινς, ιδρυτής της Ecotricity χαρακτήρισε τα υβριδικά πάρκα ανανεώσιμης ενέργειας ως «καταπληκτική ιδέα», αφού δύο πηγές ενέργειας λειτουργούν συμπληρωματικά και κατά συνέπεια πιο αξιόπιστα.

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά τον χειμώνα όταν επικρατεί περισσότερη συννεφιά, πνέουν και ισχυρότεροι άνεμοι, ενώ τους θερινούς μήνες οι άνεμοι κοπάζουν και επικρατεί περισσότερη ηλιοφάνεια. Έτσι ο ήλιος και ο άνεμος μαζί προσθέτουν αξιοπιστία σε μια υβριδική μονάδα ΑΠΕ.

Εκτός από την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαλείπουσας παραγωγής και τηςστοχαστικότητας, η υβριδική εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ επιτρέπει στους εγκαταστάτες να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τις εκτάσεις γης που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και τις δυνατότητες των κοντινών δικτύων ενέργειας.

Υβριδικά πάρκα στη Βρετανία κατασκευάζει και η σουηδική Vattenfall.

econews
Βρετανία : Υβριδικά φωτοβολταϊκά-αιολικά πάρκα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: