ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στροφή στη πτηνοτροφία: Ένα επάγγελμα με πολλά κέρδη και μεγάλο ανταγωνισμό πανελλαδικά
«Αβγατίζει» η πτηνοτροφία στη Θεσσαλονίκη
Η «Αβγοδιατροφική ΑΕ» αποτελεί την ένωση τεσσάρων από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες της Β. Ελλάδας και οι ιδρυτές της αποτελούν τη 2η γενιά από οικογένειες με παράδοση στην πτηνοτροφία.

Όλες οι μονάδες της εταιρείας είναι πλήρως εκσυγχρονισμένες και διεθνώς πιστοποιημένες. Οικογενειακή παράδοση στην πτηνοτροφία κατέχει και η εταιρεία Αφοί Θ. Λαβιδάς ΟΕ. Για τρεις γενιές, η οικογένεια από τη Νεοχωρούδα ασχολείται με τον κλάδο της παραγωγής και διάθεσης αβγών.

Η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως στον τομέα του χονδρεμπορίου, διαθέτοντας τα προϊόντα της σε όλη τη Β. Ελλάδα. Η ημερήσια παραγωγή ξεπερνά τα 50.000 αβγά και, όπως σημειώνει ο κ. Λαβιδάς, η διάθεση της παραγωγής πανελλαδικά είναι στα άμεσα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας. Στη Νεοχωρούδα υπάρχουν, επίσης, πολλές μονάδες βιοτεχνικής κλίμακας.

Δεύτερης γενιάς πτηνοτρόφος είναι ο Χ. Κασαρής, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στον κλάδο, ενώ τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις, που προσπαθούν να μη μετακυλήσουν το κόστος στον καταναλωτή.

Αφροδίτη Χρυσοχόου
ypaithros.gr
Στροφή στη πτηνοτροφία: Ένα επάγγελμα με πολλά κέρδη και μεγάλο ανταγωνισμό πανελλαδικά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: