ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ραντεβού με Τσίπρα ζητούν οι αγρότεςΣυνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητούν οι αγρότες που στήνουν μπλόκα σήμερα κατά μήκος των εθνικών οδών, με μαζικότερο -όπως υποστηρίζουν- αυτό στα Τέμπη, όπου αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, να βγουν πάνω από 1.000 τρακτέρ.

Τρακτέρ παραταγμένα στον Προμαχώνα. Στα Τέμπη το μπλόκο αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 τρακτέρ σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτών

Θέτουν μάλιστα προθεσμία για το ραντεβού μέχρι την Κυριακή. Μέχρι τότε δεσμεύονται ότι δεν θα κλείνουν δρόμους και δεν θα δημιουργούν προβλήματα. «Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να μας δεχτεί και να συζητήσουμε το ασφαλιστικό και το φορολογικό από μηδενική βάση. Εμείς δεν δεχόμαστε να μειωθεί η φορολογία από το 26% στο 23% ή στο 13%, ξεκινάμε τη συζήτηση από το μηδέν και με όλα τα αιτήματά μας στο τραπέζι του διαλόγου. Εχουμε κάνει πολλές συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άλλη μία δεν ωφελεί. Πρέπει να δούμε τον πρωθυπουργό», είπε στο «Εθνος» ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της επιτροπής αγώνα αγροτών - κτηνοτρόφων Λάρισας.

Σύσκεψη στη Θεσσαλία

Αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία είχαν σύσκεψη χθες με τους επιτελείς της Τροχαίας Λάρισας και συμφώνησαν να οδηγήσουν σήμερα το μεσημέρι τα τρακτέρ συντεταγμένα στα Τέμπη από παρακαμπτηρίους, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό.

Ωστόσο ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα για τουλάχιστον 1-2 ώρες, μέχρι να τακτοποιηθούν τα αγροτικά μηχανήματα και η Τροχαία Λάρισας θα εκτρέπει την κυκλοφορία. Μπλόκα θα στηθούν στο τελωνείο Κήπων από αγρότες του Εβρου, στην είσοδο της Κομοτηνής -νωρίτερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ στο κτίριο της Περιφέρειας στην κεντρική πλατεία, καθώς θα υπάρξει σύσκεψη φορέων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου-, αλλά και στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Χρυσούπολης από αγρότες της Καβάλας.

Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τη Δράμα και τις Σέρρες θα βγουν στον κόμβο των Νέων Κερδυλλίων, ενώ θα παραμείνει και θα ενισχυθεί το μπλόκο του Προμαχώνα, στο οποίο χθες έγινε... συμβολική κηδεία του αγρότη.

Οι αγρότες της Μαγνησίας θα στήσουν μπλόκο στη διασταύρωση Αλμυρού και στις Μικροθήβες, την ίδια ώρα που ψαράδες του νομού θα αποκλείσουν συμβολικά την είσοδο στο λιμάνι του Βόλου. Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας δίνουν ραντεβού στον κόμβο της Ανθήλης και εκείνοι της Βοιωτίας, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο Κάστρο.

Στη Θεσσαλονίκη, μικρός αριθμός τρακτέρ έχουν βγει σε χωριά στη δυτική πλευρά του νομού και σήμερα θα κατέβουν στα διόδια των Μαλγάρων. «Θα γίνει μια κινητοποίηση που δεν θα έχει προηγούμενο», λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, προσθέτοντας ότι στον κόμβο της Κουλούρας θα βγουν σήμερα εκατοντάδες τρακτέρ και μηχανήματα από την Ημαθία.

Το πρωί θα αποφασιστεί η έξοδος τρακτέρ σε δυτική Μακεδονία και Ηπειρο, αύριο ανεβαίνουν στην εθνική οδό οι αγρότες της ΠΑΣΥ (ΚΚΕ) από την Καρδίτσα, με πρόθεση να παρατάξουν τα τρακτέρ πάνω στο οδόστρωμα στον κόμβο της Νίκαιας.

ethnos
Ραντεβού με Τσίπρα ζητούν οι αγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: