ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στο πλευρό των αγροτών το ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.  Φώφη Γεννηματά δήλωσε μετά από συνάντηση που είχε με την ΓΕΣΕΕ για το ασφαλιστικό  ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν εξασφαλίζει το μέλλον για την κοινωνική ασφάλιση ενώ μετατρέπει τις συντάξεις των νέων γενεών σε φιλοδώρημα.

Η αναλυτική δήλωση της κ. Γεννηματά μετά την συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΣΕΕ έχει ως εξής:

«Ξεκινάμε το διάλογο για το ασφαλιστικό από τη ΓΣΕΕ μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Αυτούς που επιδεικτικά αρνείται να συναντήσει ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας και βέβαια με αυτή του την επιλογή βάζει ένα οριστικό τέλος, παίρνει διαζύγιο η πολιτική του από τον χώρο της εργασίας. 

Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν εξασφαλίζει το μέλλον για την κοινωνική ασφάλιση. Πρόκειται για ένα κακέκτυπο της μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ με τον νόμο 3863. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση φέρνει στους πολίτες τον λογαριασμό της διακυβέρνησής της. 1,8 δις καλούνται να πληρώσουν και μάλιστα με διατάξεις επικίνδυνες που ενισχύουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδφιαφυγή και μετατρέπουν τις συντάξεις για τις νέες γενιές σε φιλοδώρημα. 

Με τις διατάξεις αυτές είναι βέβαιο ότι απορρυθμίζεται η κοινωνική ασφάλιση και οδηγούμαστε σε νέες παρεμβάσεις στα επόμενα χρόνια, εξαιρετικά επώδυνες. Θα κληθούν οι πολίτες να πληρώνουν στο διηνεκές. 

Εμείς είμαστε αντίθετοι, δυναμικά αντίθετοι σε αυτές τις λογικές που δεν υπερασπίζονται τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών. Όλων αυτών που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή».

Στο πλευρό των αγροτών το ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:36 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: