ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αγρότες & ασφαλιστικό απειλούν την Κυβέρνηση ...


Διπλή απειλή για Μαξίμου: Αγρότες και ασφαλιστικό
«Καυτά» προβλήματα αποτελούν για την κυβέρνηση το ασφαλιστικό και η φορολόγηση αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών. Οι επόμενες μέρες προμηνύονται καθοριστικές για την πορεία των κινητοποιήσεων, με το κλίμα να βαραίνει για την κυβέρνηση. 


 
Με φόντο τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει περιθώρια για ελιγμούς. Οι πιέσεις που δέχεται από το μέτωπο των δανειστών είναι σκληρές και οι εναλλακτικές λύςεις φαντάζουν ανύπαρκτες. Με στόχο, όμως, την καλύτερη επικοινωνιακά διαχείριση, μετά και το μπαράζ διαμαρτυριών, αποφασίστηκε να δώσουν σήμερα συνέντευξη για το φορολογικό των αγροτών ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Β. Αποστόλου παρουσία και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Οι υποχρεώσεις, πάντως, που πρέπει να υλοποιήσει η χώρα - με βάσει το τρίτο μνημόνιο- είναι πολύ συγκεκριμένες και πρέπει να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό. Η προειδοποίηση του Β. Σόιμπλε άλλωστε ήταν σαφής: «Αν θέλετε να κάνετε ισχυρότερη την Ελλάδα, τότε πρέπει να εφαρμόσετε ό, τι έχουμε συμφωνήσει».

Πιέζουν οι θεσμοί

Αμείωτη επίσης είναι και η πίεση από την πλευρά των δανειστών.
Άριστα ενημερωμένες πηγές, επιβεβαιώνουν στο iefimerida.gr πως κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού εργασίας με τους θεσμούς, έπεσε.. "ξύλο"!
Ωστόσο, δεν φαίνεται να σχετίζεται τόσο με την περικοπή των κύριων συντάξεων, όσο με τις γνωστές αντιρρήσεις των θεσμών για τα ποσοστά αναπλήρωσης.

«Κρας-τεστ» στο Νταβος

Ο πρωθυπουργός κλείνει σήμερα τον κύκλο των επαφών του στο χιονισμένο δημοφιλές θέρετρο του Νταβός όπου και κατέβαλε προσπάθειες να… ξεπαγώσει τις συζητήσεις για την αξιολόγηση, το χρέος και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Τα μηνύματα του ΔΝΤ αναμενόμενα. Επιμένει σταθερά στις μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα, όπως βέβαια και στην αναδιάρθρωση του Χρέους. Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως συμφωνήθηκε «να μην είναι πολιτική μας οι καθυστερήσεις και να μην γίνονται διαρροές», πράγμα για το οποίο η ελληνική πλευρά είχε ενοχληθεί σφοδρά. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές λένε με νόημα ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση τις διαπραγμάτευσης, υπάρχουν αντιθέσεις στου θεσμούς και πρέπει να βρεθεί φόρμουλα».

Κρίσιμο τετ α τετ Τσίπρα-Ντράγκι

Με ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται το σημερινό τετ α τετ του κ. Τσίπρα, με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Η Αθήνα, αναμένεται να πιέσει εκ νέου για την ανάγκη να ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και για την επαναφορά της ειδικής εξαίρεσης που επιτρέπει τον απευθείας δανεισμό της Ελλάδας από το φθηνό χρήμα της ΕΚΤ. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης, είναι γνωστό ότι ανήκει στους υπέρμαχους της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικο διάςτημα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως και με την επωδό των δανειστών, περί αναγκαίας ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων. 

iefimerida
Αγρότες & ασφαλιστικό απειλούν την Κυβέρνηση ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:45 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: