ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ΕΕ θα άρει τους περιορισμούς στις εισαγωγές ζωϊκών προϊόντων από την Αργεντινή

 
 
Ο υπουργός Γεωργίας της Αργεντινής επιβεβαίωσε χθες (20 Ιανουαρίου) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ζωικών προϊόντων από το βόρειο τμήμα της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Ricardo Buryaile δημοσίευσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Βερολίνο, όπου παρακολούθησε τη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επιβεβαιώσει ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές ζωικών προϊόντων της Αργεντινής μπορεί να αρθούν, με την ΕΕ να υπόσχεται να πράξει «κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους».

Ο Buryaile πρόσθεσε, επίσης, ότι βάζοντας ένα τέλος στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν το 2003 εξαιτίας της επιδημίας του αφθώδους πυρετού (FMD) «θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο».

Ως εκ τούτου, οι κτηνοτρόφοι στις βόρειες επαρχίες Salta, Formosa, Chaco και Corrientes θα είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν τις εξαγωγές, τη στιγμή που έχουν συμμορφωθεί με ορισμένες τεχνικές διαδικασίες.

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιήσουν «τεχνική επίσκεψη» το επόμενο έτος.
 
 enikonomia
 
 
Η ΕΕ θα άρει τους περιορισμούς στις εισαγωγές ζωϊκών προϊόντων από την Αργεντινή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: