ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καινοτομεί το ΤΕΙ Θεσσαλίας : Ελιές με πολυφαινόλες, επιδόρπιο με βιολογικό ρύζι, γιαούρτι με βιταμίνη D, επιμήκυνση διατήρησης του χαλβά Φαρσάλων!Ελιές εμπλουτισμένες με πολυφαινόλες, επιδόρπιο με βιολογικό ρύζι χωρίς ζάχαρη, γιαούρτι με βιταμίνη D, επιμήκυνση διατήρησης του χαλβά Φαρσάλων. Πρόκειται για καινοτόμες εφαρμογές στον αγροδιατροφικό και περιβαλλοντικό τομέα που έχει αναπτύξει το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με θέμα “Καινοτόμες Εφαρμογές στον Αγροδιατροφικό Τομέα” που διοργάνωσαν το ΤΕΙ. 

Στην πολύπλευρη δραστηριότητα του ΤΕΙ στέκεται ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγιώτης Γούλας, καθώς η διεξαγωγή προωθημένης έρευνας σε σύγχρονους τομείς της Αγροτικής Βιομηχανίας και της Βιομηχανίας των Τροφίμων που αφορούν τουλάχιστον τεχνολογίες αιχμής, έχουν επιφέρει απτά αποτελέσματα, με άμεση εφαρμογή. 

Στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής οι καινοτομίες αφορούν στη φυτική παραγωγή και περιλαμβάνουν φυσικά ζιζανιοκτόνα, παραγωγή αιθέριων ελαίων, τεχνολογίες ασφάλειας στη γεωργία, νέες τεχνολογίες γεωργικής μηχανολογίας και αυτοματισμούς, συστήματα θερμοκηπίων για ελάχιστη κατανάλωση νερού και ενέργειας, αποδοτικές καλλιέργειες όπως καρυδιάς, σύστημα υδροπονικής χορτονομής. 

Στη ζωική παραγωγή έχουν επιτευχθεί νέες μέθοδοι αναπαραγωγής προβάτων και χρήση πολυφαινολικών προσθέτων στην εκτροφή χοιριδίων, ενώ στον τομέα του περιβάλλοντος μέθοδοι διαχείρισης απορριμμάτων, για παραγωγή ενέργειας και λιπάσματος, καθώς και οικολογικά και οικονομικά αποδοτικά αγροδασικά συστήματα. 

Στον τομέα των τροφίμων το «μενού» περιλαμβάνει ελιές εμπλουτισμένες με πολυφαινόλες, επιδόρπιο με βιολογικό ρύζι χωρίς ζάχαρη, αλλαντικά με πολυφαινόλες, κέτσαπ χωρίς ζάχαρη με στέβια και ινουλίνη, χαλβά Φαρσάλων, με βελτιωμένη διατηρισιμότητα και λειτουργικό γιαούρτι με βιταμίνη D,αρνάκι και κατσικάκι Π.Ο.Π Ελασσόνας. 

thessaliatv.gr
Καινοτομεί το ΤΕΙ Θεσσαλίας : Ελιές με πολυφαινόλες, επιδόρπιο με βιολογικό ρύζι, γιαούρτι με βιταμίνη D, επιμήκυνση διατήρησης του χαλβά Φαρσάλων! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: