ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στα πιο σοβαρά κακουργήματα κατατάσσει το FBI την κακοποίηση ζώωνΣτα πιο σοβαρά κακουργήματα όπως η ανθρωποκτονία, ο εμπρησμός και οι επιθέσεις κατατάσσει το FBI την κακοποίηση των ζωών, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά στο εθνικό σύστημα αναφοράς δεδομένα σχετικά με εγκλήματα κατά ζώων.

Τέσσερις υποκατηγορίες δημιουργούνται στο εθνικό σύστημα αναφοράς σχετικά με την κακοποίηση: ήπια/σοβαρή παραμέληση, εσκεμμένη κακοποίηση και βασανισμός, οργανωμένη κακοποίηση (όπως κυνομαχίες) και σεξουαλική κακοποίηση ζώων. 

Μέχρι πρότινος δεν τηρούνταν στοιχεία με τρόπο κατά τον οποίο ήταν δυνατός ο εντοπισμός περιστατικών κακοποίησης ζώων.

Η νέα πολιτική δεν συνιστά μόνο στροφή προς την καλύτερη προστασία και μεταχείριση των ζώων, αλλά θα μπορούσε και να συμβάλει στην πρόληψη της βίαιης συμπεριφοράς προς ανθρώπους, καθώς όπως έχει σημειώσει το FBI σε έκθεσή του πολλοί εγκληματίες κακοποιούν ζώα πριν κακοποιήσουν ανθρώπους.

Η νέα πολιτική που τέθηκε σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου αποτελούσε αντικείμενο επεξεργασίας επί σειρά ετών, με «οδηγό» την υπέρμαχο δικαιωμάτων των ζώων Μέρι Λου Ράντουρ η οποία έπεισε το FBI το 2014 για τη σημασία της καταγραφής των περιστατικών κακοποίησης των ζώων.

zougla
Στα πιο σοβαρά κακουργήματα κατατάσσει το FBI την κακοποίηση ζώων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: