ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μια υπόγεια φάρμα αναπτύσσεται 33 μέτρα κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου! [βίντεο]Μια υπόγεια φάρμα αναπτύσσεται 33 μέτρα κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου! [βίντεο]youtube.com

Μια υπόγεια φάρμα αναπτύσσεται 33 μέτρα κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου! [βίντεο]
Κάτω από τους δρόμους του νοτιοδυτικού Λονδίνου, εξελίσσεται ένα πρωτότυπο και εμπνευσμένο πείραμα. Ο Richard Ballard και ο Steven Dring έχουν δημιουργήσει μια υπόγεια φάρμα, χρησιμοποιώντας ένα εγκαταλελειμμένοκαταφύγιο, το οποίο αγόρασαν από τα έσοδα καμπάνιας χρηματοδότησης από το πλήθος (crowd-funding) που συγκέντρωσε 1 εκατ. λίρες για την ενίσχυση του πρότζεκτ!

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα προϊόντα τους είναι οργανικά, χωρίς φυτοφάρμακα ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να παράγουν μπρόκολο, αρακά, ρόκα, σκόρδο, σχοινόπρασο κ.ά. Μόλις επεκταθεί το πρότζεκτ φιλοδοξούν να έχουν ένα πλήρες... υπόγειο αγρόκτημα με πολλά είδη φρούτων και λαχανικών.


Όπως αναφέρει ο Richard Ballard, οι σύγχρονες μέθοδοι της βιομηχανοποιημένης γεωργίας δεν προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη και γι' αυτό είναι αναγκαίες νέες, καινοτόμες λύσεις για την επισιτιστική επάρκεια του πλανήτη. 

Αν και η ιδέα μιας υπόγειας φάρμας φαντάζει αρκετά παράξενη και αντιφατική, οι δημιουργοί εξηγούν ότι το πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον επιτρέπει τις βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Η ομάδα θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα λαμπτήρων LED καθώς και ένα ειδικό σύστημα ελεγχόμενου ποτίσματος, ώστε να πετυχαίνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης των δέντρων και των φυτών.

Η φάρμα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2015, ενώ η ομάδα έχει ήδη κλείσει τις πρώτες συμφωνίες για να προμηθεύει με προϊόντα τα καταστήματα της περιοχής. Βιβή Συργκάνη
enallaktikos.gr

με πληροφορίες από trueactivist - the Growing Underground
Μια υπόγεια φάρμα αναπτύσσεται 33 μέτρα κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου! [βίντεο] Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: