Τι είπαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι των ΑΕΙ στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου

Στη σημερινή (11 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων παρευρέθησαν φορείς και εκπρόσωποι από το χώρο της Τριτοβά...


Στη σημερινή (11 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων παρευρέθησαν φορείς και εκπρόσωποι από το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Κέντρων. Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, το Προεδρείο των Προέδρων των ΤΕΙ καθώς και Πρόεδροι Ερευνητικών Κέντρων.

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείαςτη συνεδρίαση παρακολούθησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε πληθώρα θεμάτων από τους εκπροσώπους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Κέντρων. Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκε η αναγκαίοτητα ύπαρξης ενός Ενιαίου Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η διακτίνωση της γνώσης σε όλα τα πεδία παραγωγής και διάδοσής της. Σημειώθηκε, επίσης, η ανάγκη παύσης της «αιμορραγίας» του επιστημονικού προσωπικού της χώρας μέσω της φυγής των νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της επένδυσης στην έρευνα και της πρόσληψης νέων επιστημόνων στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, ενημέρωσε τους βουλευτές και τους φορείς ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις νέων επιστημόνων και ότι θα δόθουν υποτροφίες για έρευνα, ούτως ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του braindrain.

Η ανάγκη χρηματοδότησης απασχόλησε όλους τους φορείς και συζητήθηκε ευρύτατα μεταξύ φορέων και βουλευτών όλων των κομμάτων. Τα Προεδρεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ και της Συνόδου των Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, εξέθεσαν αναλυτικότατα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία για την εύρυθμη και ουσιαστική εκπαιδευτική λειτουργία η επαρκής χρηματοδότησή τους.

Επιπροσθέτως, στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, η ελεύθερη είσοδος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι μετεγγραφές των φοιτητών, η ανάγκη αναθεώρησης του χάρτη των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στην Ελλάδα, καθώς και η αποδοτικότητα ή μη του νόμου 4009/2011, γνωστού και ως «νόμου Διαμαντοπούλου» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιάννης Παντής, ανέφερε πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία δε βρίσκεται σε θέση να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται από τα Ερευνητικά Κέντρα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις κι επισημάνσεις ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου.

Ειδικότερα:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (Εκπρόσωπος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Α.Ε.Ι.):

Κυρία Υπουργέ, κύριοι Βουλευτές βρίσκομαι εδώ μαζί με τον κ. Δημόπουλο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ως εκπρόσωποι της Συνόδου των Πρυτάνεων, για να συζητήσουμε για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα που αφορά το δημόσιο αγαθό της γνώσης, της παιδείας, της εκπαίδευσης, το πώς παράγεται και πώς μεταδίδεται η γνώση στη νέα γενιά. Έχει σημασία, λοιπόν, όταν συζητούμε για αυτό το αντικείμενο να έχουμε όσο το δυνατόν ξεκαθαρισμένες απόψεις, αντιλήψεις σε σχέση με το ποια είναι τα προβλήματα, όπως είπε και η κυρία Υπουργός, και ποια απ’ αυτά χρήζουν νομοθετικής παρέμβασης, ποια άλλα έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση.

Έχει, όμως, επίσης, σημασία να έχει κανείς μια σφαιρική αντίληψη του τι είναι αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, θα αναφέρομαι στα πανεπιστήμια επειδή τα εκπροσωπώ, αλλά σε μεγάλο βαθμό ό,τι λέω αφορά και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Έχει σημασία, λοιπόν, να έχει κανείς μια σφαιρική αντίληψη του τι αποτελεί σήμερα το Ελληνικό Πανεπιστήμιο για τη χώρα, ποια είναι τα ισχυρά του σημεία, ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, ποιες είναι οι αδυναμίες του και τι ακριβώς έρχεται κανείς να «θεραπεύσει» με νομοθετικές παρεμβάσεις.

Θα έλεγα λοιπόν, εισαγωγικά και μόνο, ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Παρέχει πολύ ικανοποιητικές σπουδές σε ένα πολύ μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων, τις παρέχει δωρεάν, στο προπτυχιακό τουλάχιστον επίπεδο.

Έχει καταφέρει να καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες της χώρας σε ποσοστά αντίστοιχα με αυτά του ευρωπαϊκού μέσου όρου με πολύ ικανοποιητικό τρόπο.

Διαθέτει υψηλής ποιότητας επιστημονικό δυναμικό και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αξιολογήσεις, οι οποίες έχουν γίνει διαμέσου της ΑΔΙΠ από ανεξάρτητους αξιολογητές, οι οποίοι αξιολόγησαν το σύνολο των τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων και το σύνολο των πανεπιστημίων.

Ταυτόχρονα, έχει αρκετά υψηλές επιδόσεις τον τομέα της έρευνας, είτε κανείς αυτό το μετρά με την ικανότητα προσέλκυσης ερευνητικών πόρων από ευρωπαϊκές και διεθνείς πηγές, είτε το μετρά με το δημοσιευμένο έργο, είτε το μετρά με την απήχηση του δημοσιευμένο έργου. Τα ελληνικά πανεπιστήμια, πλέον, εμφανίζονται με έναν ικανοποιητικό τρόπο σε πολλές διεθνείς λίστες κατάταξης.

Συνεπώς, είναι σε μεγάλο βαθμό ένα διεθνοποιημένο σύστημα έρευνας και εκπαίδευσης και στα δύο του σκέλη, περισσότερο θα έλεγα στο σκέλος της έρευνας, λιγότερο της εκπαίδευσης, παρόλα αυτά συμμετέχει σε μια σειρά από κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και άλλα πανεπιστήμια, μέσω είτε των προγραμμάτων ERASMUS, είτε μέσω κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Αυτό το σύστημα παραγωγής γνώσης και μετάδοσης της γνώσης έχει μια σειρά από ελλείψεις, έχει μια σειρά από αδυναμίες, οι οποίες πρέπει να θεραπευτούν. Η πρώτη κατηγορία, την οποία δεν θα αναπτύξω, έχει να κάνει κυρίως με τη χρηματοδότησή του, είτε τη χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών, η οποία έχει περιοριστεί πάνω από 60% τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει οδηγήσει αρκετά ιδρύματα στο όριο της απελπισίας, είτε έχει να κάνει με τις ελλείψεις προσωπικού, είτε έχει να κάνει με τις ελλείψεις υποδομών.

Αυτά τα προβλήματα τα συζητάμε με το Υπουργείο, έχουμε εκτενείς συνομιλίες και έχουμε προτείνει, ως Σύνοδος, λύσεις, τουλάχιστον για αυτά, τα οποία μπορούν να θεραπευτούν άμεσα. Για παράδειγμα, έχουμε έρθει σε επικοινωνία, ως Υπουργείο, αλλά και με τη δική μας συμβολή, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από κει περιμένουμε τουλάχιστον μία υποστήριξη στο ζήτημα των υποδομών.

Υπάρχουν προβλήματα, λοιπόν, που έχουν να κάνουν με τη δυσχερή θέση που βρίσκεται η χώρα, υπάρχουν, όμως, προβλήματα, που έχουν να κάνουν και με το πλαίσιο λειτουργίας μας, το θεσμικό μας πλαίσιο, με την ευρύτερή του, όμως, έννοια.

Σ’ αυτά εντάσσω δύο κατηγορίες προβλημάτων.

Η μια έχει να κάνει κυρίως με τη γραφειοκρατία, η οποία συνοδεύει την παραγωγή του έργου μας. Το διοικητικό βάρος τού να παράγεις και να διαδίδεις τη γνώση σήμερα είναι ιδιαίτερα υψηλό στην Ελλάδα. Παρότι είμαστε αυτοτελή ιδρύματα, από τον νόμο μάς παρέχεται μία αυτοδυναμία στη λειτουργία, αυτό ισχύει μόνο ως προς τις διαδικασίες εκλογής της διοίκησης των ιδρυμάτων.

Παρότι γίνεται πολύς λόγος για το πώς εκλέγεται ένας πρύτανης ή πώς εκλέγεται ένας κοσμήτορας, σπάνια συζητιέται τι μπορεί να κάνει ένας πρύτανης ή ένας κοσμήτορας, ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει, ποιες δυνατότητες έχει να υλοποιήσει το έργο του, χωρίς να είναι αλυσοδεμένος από μια σειρά διαδικασίες, κυρίως την οικονομική διαχείριση των πόρων του πανεπιστημίου.

Αυτά, λοιπόν, τα προβλήματα χρήζουν αντιμετώπισης, κάποια απαιτούν παρεμβάσεις ρυθμιστικού τύπου και σημειακές, που κατά κάποιο τρόπο εξομαλύνουν λίγο τον τρόπο λειτουργίας μας και η Σύνοδος έχει καταθέσει έναν κατάλογο με τέτοιες προτάσεις στον Υπουργό και στην Υπουργό και ευελπιστούμε ότι σύντομα αυτές θα μπουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία, κάποια άλλα, όμως, έγκεινται μιας μεγαλύτερης συζήτησης, την οποία φαντάζομαι, ότι είναι αυτή, η οποία το Ελληνικό Κοινοβούλιο θέλει να κάνει.

Έχει να κάνει αυτή η συζήτηση, με το πώς οργανώνονται μια σειρά διαδικασίες, ανέφερε και η Υπουργός, όπως π.χ. τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, για τα οποία γίνεται σημαντικός λόγος ή ακόμα οι διοικήσεις των ιδρυμάτων και πώς αποτιμάται όλη αυτή η εμπειρία που είχαμε τα τελευταία χρόνια, με την λειτουργία των συμβουλίων, των πρυτανικών αρχών, των συγκλήτων, σε ένα σύστημα το οποίο έχει δεχτεί και επικρίσεις και έχει προκαλέσει έντονο διάλογο.

Σε αυτά τα θέματα, η Σύνοδος θέλει να τοποθετηθεί και αυτή ήταν και η απόφαση της, στην τελευταία σύνοδο του Δεκεμβρίου, ζητήσαμε να έχουμε τον χρόνο εκείνο που απαιτείται, έτσι ώστε να επεξεργαστούμε θέσεις και για τα ζητήματα της διοίκησης του Πανεπιστημίου και για όλα όσα αυτά, τα οποία κατά το παρελθόν, έχουν προκαλέσει και εντάσεις και συζητήσεις και πολώσεις, να μπορέσουμε με έναν νηφάλιο τρόπο να τα αποτιμήσουμε και να τοποθετηθούμε, με γνώμονα πάντοτε, το τι βοηθάει καλύτερα το Πανεπιστήμιο να εκτελέσει την αποστολή του.

Σε γενικό επίπεδο νομίζω ότι δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, ίσως είναι πιο παραγωγικό να ακούσουμε, ενδεχομένως, ερωτήσεις από την Υπουργό ή από τους Βουλευτές και να μπορέσουμε να κάνουμε έναν πιο ουσιαστικό διάλογο πάνω σε αυτά τα θέματα. Ευχαριστώ.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – Εκπρόσωπος της ΠΟΣΔΕΠ :

Έχουμε ξανατοποθετηθεί για το θέμα του Εθνικού διαλόγου. Επί της αρχής, έχουμε επισημάνει ότι είναι πάρα πολύ θετικό, το ότι η Κυβέρνηση ξεκίνησε έναν Εθνικό διάλογο για την Παιδεία, το οποίο το είχε ζητήσει και η ΠΟΣΔΕΠ , σε ανύποπτο χρόνο παλαιότερα.

Έχουμε επίσης τοποθετηθεί και συζητήσει και με την κυρία Υπουργό, για να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας, για τον τρόπο τον οποίο έχει επιλέξει η Κυβέρνηση να κάνει αυτόν τον διάλογο και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, υπάρχει μια ισχυρή επιφύλαξη για την μεθοδολογία, και όσον αφορά στην επιλογή της επιτροπής Εθνικού διαλόγου, όπου είδαμε ότι εκτός από την σύνοδο πρυτάνεων και τη σύνοδο προέδρων ΤΕΙ, δεν υπάρχουν άλλοι θεσμικοί φορείς. θα λέγαμε, ότι μάλλον δεν αρκεί μια δεκαπεντάλεπτη παρουσία των φορέων σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, αν θέλουμε ο διάλογος να είναι ουσιαστικός , ευρύς , δημοκρατικός και να αγγίξει όλα τα ζητήματα και όλα τα επίπεδα της ελληνικής Παιδείας .

Υπάρχουν επίσης κάποια δείγματα, τα οποία μας προβληματίζουν και τα οποία επίσης τα έχουμε θέσει στην Υπουργό, όπως για παράδειγμα, ότι έχουν ανακοινωθεί 2-3 σχέδια νόμου, που έχουν αποσυρθεί και έχουν ξανάρθει, και αυτό μας προβληματίζει, για το κατά πόσο υπάρχει μια συγκροτημένη βούληση και σχεδιασμός της Κυβέρνησης για κάτι συγκεκριμένο.

Μέσα από αυτά τα σχέδια νόμου που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα διακρίνουμε ένα άγχος, μια αναζήτηση για να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο διοίκησης των Πανεπιστημίων. Το να λέγεται πολλές φορές, ότι πρέπει να επανέλθει η δημοκρατία στα Πανεπιστήμια λες και δεν έχουμε δημοκρατία αυτή τη στιγμή, πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε αυτές τις αναζητήσεις.

Χαίρομαι που η Υπουργός δηλώνει, ότι δεν είναι στις προθέσεις της να είναι προσχηματικός ο διάλογος, γιατί πράγματι έχει ακουστεί αυτό και χαίρομαι, που λέει, ότι δεν έχουν προαποφασιστεί πράγματα.

Από την άλλη μεριά, όμως, οφείλω να επισημάνω, ότι διάλογος σημαίνει, ότι διαλέγονται δύο πλευρές.

Από τη στιγμή που ξεκινάμε και δεν έχουμε τις θέσεις της Κυβέρνησης κατατεθειμένες, τι διάλογος είναι αυτό; Δεν θα έπρεπε η Κυβέρνηση που έχει την ευθύνη να νομοθετήσει - και φυσικά κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό - να βάλει στο τραπέζι κάποιες βασικές κατευθύνσεις;

Για μας, θα έπρεπε, αλλά δεν έχει γίνει.

Τώρα όσον αφορά στην καταγραφή αυτή τη στιγμή των βασικών προβλημάτων, για την ΠΟΣΔΕΠ δεν υπάρχουν μεγάλα θέματα θεσμικά, που θα πρέπει να ρυθμιστούν αυτή τη στιγμή και αναφέρομαι, κυρίως, στο μοντέλο διοίκησης των Πανεπιστημίων.

Νομίζουμε - και έχουμε πάρει θέση στο παρελθόν - ότι αυτό αυτή τη στιγμή σε γενικές γραμμές είναι εντάξει και δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσει και να στρέψουμε εκεί την προσοχή μας.

Νομίζω, ότι το βασικό πρόβλημα που το θέτουν όλοι, το έθεσε και η κυρία Υπουργός είναι η χρηματοδότηση.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε και ο κ. Πετράκος, υπάρχει μια μείωση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων - γενικά της εκπαίδευσης, αλλά για τα Πανεπιστήμια θα αναφερθώ - την τελευταία πενταετία, που κυμαίνεται γύρω στο 70%. Όταν, δηλαδή, πριν από πέντε χρόνια παίρναμε 100 €, τώρα τα Πανεπιστήμια παίρνουν 30 €.

Ενώ η ύφεση στην ελληνική οικονομία τα αντίστοιχα χρόνια δεν είναι τέτοια και δεν ξεπερνά το 30%, γιατί θα πρέπει τα Πανεπιστήμια πληρώνουν δυσανάλογα το τίμημα της κρίσης;

Δεν πρέπει να είναι τα Πανεπιστήμιά μας η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη και δεν πρέπει να φροντίσουμε η επίδραση της κρίσης στην υποχρηματοδότηση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη;

Γιατί, λοιπόν, θα πρέπει να κόψουμε το 70% από τα Πανεπιστήμια;

Ασφαλώς υπάρχει ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που είναι αυτή η διαρροή εγκεφάλων που λέμε, στην οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα η κυρία Υπουργός λέγοντας, ότι το Υπουργείο προσπαθεί να κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και μακάρι να γίνουν, οπότε δεν θα αναφερθώ παραπάνω σε αυτό.

Όλοι μας, όμως, θα πρέπει να στηρίξουμε κάθε σημαντική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι κρίμα να δαπανάμε τόσα χρήματα εκπαιδεύοντας ανθρώπους και το αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης να το καρπώνονται τα ξένα κράτη.

Ο κ. Πετράκος είπε, ότι τα Πανεπιστήμιά μας έχουν πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό φαίνεται από το ότι οι απόφοιτοί μας βρίσκουν παντού δουλειά σε όλη την Ευρώπη.

Η Κυβέρνηση, λοιπόν, θα πρέπει να βρει λύση για το θέμα της χρηματοδότησης, γιατί ο βασικός της ρόλος είναι να δίνει λύσεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα.

Επιπλέον, δεν μπορώ να μην επισημάνω, ότι είναι αρνητικό δείγμα το ότι η Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να εφαρμόσει τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και αναφέρομαι στη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αποδοχές των Πανεπιστημιακών.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η κυβέρνηση δεν το έχει βάλει καν στην ατζέντα αυτό. Απορούμε πραγματικά πολύ σε αυτό. Ασφαλώς και είναι πάρα πολύ σημαντικό να δούμε τον χάρτη των ΑΕΙ, αλλά και γι' αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να φέρει τις προτάσεις της ; Ποιος θα φέρει τις προτάσεις του πρώτος εάν δεν τις φέρει η κυβέρνηση, η εκάστοτε κυβέρνηση;

Ασφαλώς ο ενιαίος χώρος εκπαίδευσης και έρευνας είναι σημαντικό και ελπίζω το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου πράγματι να δικαιώσει την Υπουργό σε αυτό που είπε νωρίτερα , ότι δεν είναι τίποτα αποφασισμένο και δεν είναι προσχηματικός ο διάλογος. 

Η ΠΟΣΔΕΠ στην πορεία, πέρα από τις θέσεις που έχει ήδη καταθέσει και θα τις καταθέσω και στα πρακτικά τώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά έτσι και αλλιώς υπάρχουν δημοσιευμένες, επιφυλάσσεται να καταθέσει και άλλες επικαιροποιημένες προτάσεις σε θέματα που δεν έχει πάρει μέχρι τώρα θέση, μέχρι το τέλος Μαρτίου.


ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ (Πρόεδρος της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ):

Κυρία Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, κυρίες και κύριοι Βουλευτές με την ιδιότητα του καθηγητή του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τεχνολογικού Τομέα και προεδρεύοντος της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ θα επικεντρωθώ στην ομιλία μου, λόγω και της στενότητας του χρόνου, σε τέσσερις τομείς (θεσμικό, διαφοροποιήσεις, θέσεις, Προτάσεις) προκειμένου να αποσαφηνίσω για όσους άπ' αυτούς που μας βλέπουν ή μας ακούνε, δεν γνωρίζουν το ρόλο των Ιδρυμάτων αυτών προβάλλοντας τα θετικά και αρνητικά τους σημεία.΄Ετσι για να ξεδιαλύνουμε επιτέλους τι είναι τα ΤΕΙ και να σταματήσει η ύπαρξή τους να εμφανίζεται ομιχλώδης σε γκρίζα περιοχή του εκπαιδευτικού συστήματος της Ανώτατης εκπαίδευσης. 

Πρώτα θα αναφερθώ στο κοινό θεσμικό πλαίσιο που ή ίδια η πολιτεία καθόρισε από το 2001 και εντεύθεν με τους νόμους: 2916/2001, 3549/2007, 4009/2011. Δηλαδή τι είπε τότε η Πολιτεία; Εν ολίγοις, είπε, ότι τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και κατά την έννοια του Συντάγματος (Άρθρο 16) ανήκουν στον Τεχνολογικό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σήμερα η λειτουργία όλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, διέπεται από τον ίδιο και μοναδικό νόμο 4009/2011 ο οποίος

α) καθορίζει κοινές διατάξεις για τα προσόντα του μόνιμου διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ,

β) καθορίζει ότι ο χορηγούμενος πρώτος τίτλος σπουδών, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι 4ετούς χρονικής διάρκειας με απαιτούμενες εκπαιδευτικές μονάδες 240 ΕCTS, και ότι ο τίτλος αυτός (δηλαδή το πτυχίο) είναι ενταγμένο στο 6ο επίπεδο με βάση το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων,

γ) η αξιολόγηση των ΤΕΙ, γίνεται όπως και των Πανεπιστημίων, με τους ίδιους όρους από εξωτερικούς αξιολογητές και με τις ίδιες διαδικασίες, οι οποίες συντονίζονται από την ίδια Ανεξάρτητη Αρχή (ΑΔΙΠ).

δ) επίσης με τα ίδια κριτήρια και διαδικασίες πιστοποιούνται από την ΑΔΙΠ τα προγράμματα σπουδών.

ε) η εκλογή σε θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού στα ΤΕΙ προϋποθέτει προσόντα ανάλογα με αυτά των Καθηγητών Πανεπιστημίων, ενώ απαιτείται ως επί πλέον προσόν η 3ητής-5ετής επαγγελματική εμπειρία με συνάφεια ως προς το γνωστικό αντικείμενο της θέσης.

Ακόμη

στ) Τα ΤΕΙ, όπως και τα Πανεπιστήμια, οργανώνουν με τις ίδιες προϋποθέσεις, αυτοδύναμα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών ή συνδιοργανώνουν στη βάση πλήρους και ισότιμης μεταξύ τους συνεργασίας Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τα οποία χορηγούν Διπλώματα (Masters) ενταγμένα στο 7ο επίπεδο του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

ζ) Τα ΤΕΙ αναπτύσσουν εκπαιδευτικές και ερευνητικές συνεργασίες, σε ισότιμη βάση, με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και έχουν πετύχει την αναγνώρισή τους στον Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ε.Ε.

Ωστόσο, παρά το κοινό θεσμικό πλαίσιο και των παραπάνω σημείων ταύτισης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, υπάρχουν διαφοροποιήσεις οι οποίες μπορούν να εκτιμηθούν με τη χρήση ενός αντικειμενικού ''εργαλείου'' που είναι οι Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης όλων των Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Από την μελέτη των Εκθέσεων αυτών προκύπτει ότι μεταξύ των Τμημάτων και των Ιδρυμάτων τα προβλήματα, οι αδυναμίες αλλά και οι διακρίσεις διαφοροποιούνται, και δεν είναι ίδιον μιας κατηγορίας Ιδρυμάτων. Διαχέονται οριζόντια στα Ιδρύματα και των δύο Τομέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δηλαδή Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου η μέγιστη διαφοροποίηση συνίσταται στη στέρηση από τα ΤΕΙ της δυνατότητας διοργάνωσης 3ου κύκλου σπουδών.

Σήμερα δεν υπάρχει καμία βάση εξήγησης, και το τεκμηριώνω αυτό διότι:

α) οι Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης των Τμημάτων επισημαίνουν και αποκαλύπτουν εκτός από προβλήματα και αδυναμίες αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και αριστείες, τα οποία είναι κοινά και διαχέονται οριζόντια σε όλους τους τύπους Ιδρυμάτων. Σε ορισμένα δε Τμήματα, οι αξιολογητές συνιστούν στις εκθέσεις τους τη δυνατότητα οργάνωσης διδακτορικών διατριβών.

β) για τους καθηγητές ΤΕΙ, υπάρχει σε ισχύ νομοθετική ρύθμιση (ν. 3685/2008), συμμετοχής τους στις 3μελής συμβουλευτικές επιτροπές για την επίβλεψη και καθοδήγηση του υποψηφίου, η οποία και εφαρμόζεται.

γ) φοιτητές των Πανεπιστημίων λόγω της συμμετοχής καθηγητών ΤΕΙ στις3μελής επιτροπές, διεξάγουν την έρευνά τους στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.

δ) δημιουργείται κλίμα απογοήτευσης και όχι ενθάρρυνσης του μεταπτυχιακού αποφοίτου, ο οποίος μετά το ερευνητικό project που εκπόνησε για τη λήψη του Μεταπτυχιακού του τίτλου, το Τμήμα αδυνατεί να του παράξει τη συνέχιση της έρευνας του στη συμβολή της επιστήμης. Και φυσικά ο ίδιος ανατρέχει σε κάποιο Πανεπιστήμιο και πάντα με δυσκολία να επιτύχει του σκοπού του, κι αυτό αν έχει ‘’μπάρμπα στη κορώνη’’ που λένε.......

Κλίμα απογοήτευσης δημιουργείται επίσης και στο Επιστημονικό Προσωπικό, καθόσον έρευνα χωρίς τη δυνατότητα οργάνωσης Διδακτορικών Σπουδών, δεν νοείται πουθενά στον κόσμο.

γ. Η αρνητική, επί της εκτελούμενης από τα ΤΕΙ έρευνας, επίπτωση της στέρησης της δυνατότητας χορήγησης Διδακτορικών Διπλωμάτων θα αποτυπωθεί σίγουρα με μεγαλύτερη ένταση, σε επόμενες αξιολογήσεις, δημιουργώντας έτσι ένα «τεχνικό» χάσμα ανάμεσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χάσμα που συνεχώς θα διευρύνεται με το πέρασμα του χρόνου και θα οφείλεται όχι σε κάποια αδυναμία των ΤΕΙ, αλλά στην «αυταρχική» συμπεριφορά της Πολιτείας, η οποία χωρίς λόγο στερεί θεσμικά τη δυνατότητα οργάνωσης Διδακτορικών Σπουδών από τα ΤΕΙ.

δ. Η στέρηση της δυνατότητας οργάνωσης Διδακτορικών Σπουδών από τα ΤΕΙ πλήττει την εικόνα τους στην ελληνική κοινωνία και επηρεάζει αρνητικά την ελκυστικότητά τους μεταξύ των αποφοίτων της 2βάθμιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη αναγνώριση των διπλωμάτων που χορηγούν τα Κολλέγια.

ε. Μετά την αναγνώριση των διπλωμάτων των Κολλεγίων και με δεδομένο ότι αυτά (τα Κολλέγια) έχουν πλήρη ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με τα ΤΕΙ, ο απόφοιτος της 2βάθμιας εκπαίδευσης θα έχει κάθε κίνητρο να επιλέξει ένα τέτοιο Κολλέγιο παρά ένα ελλιπών ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών ΤΕΙ. Εάν δε ληφθεί υπόψη ότι τα Κολλέγια θα στραφούν σε θεωρητικές μάλλον σπουδές ( που δεν απαιτούν ιδιαίτερες επενδύσεις σε υποδομές και δεν παράγουν το είδος των στελεχών που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία), γίνεται σαφές ότι η μη ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ συμβάλει ουσιαστικά στην αναντιστοιχία ανάμεσα στο "προϊόν" της Ανώτατης (Δημόσιας & Ιδιωτικής) Εκπαίδευσης αφενός και στις ανάγκες της κοινωνίας και οικονομίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση.

Οι έτερες διαφοροποιήσεις με σοβαρή υστέρηση από τα πανεπιστήμια εντοπίζονται: στη χρηματοδότηση, στην ονοματολογία κάποιων θέσεων στη διοικητική ιεραρχία, στον αριθμό του υπηρετούντος διδακτικού προσωπικού, αλλά και διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, στο ωράριο εργασίας και τις αμοιβές των μελών ΕΠ και ΔΕΠ αντιστοίχων βαθμίδων.

ΙΙ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΘΕΣΕΙΣ

Διεκδικούμε την Ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των Ιδρυμάτων μας η οποία περιλαμβάνει:

1. Τη δυνατότητα διοργάνωσης προγραμμάτων 3ου κύκλου σπουδών, η οποία θα καταλήγει στην αυτοδύναμη απονομή διδακτορικών διπλωμάτων. Η διατήρηση της διάκρισης απομειώνει τα επιστημονικά και ερευνητικά επιτεύγματα των Σχολών και των Τμημάτων των ΤΕΙ και εξουδετερώνει το κύρος των άριστων αξιολογήσεων που έχουν επιτύχει, αποθαρρύνει το εκπαιδευτικό προσωπικό από την ενασχόλησή του με την έρευνα και την καινοτομία, και πλήττει την αξιοπιστία και την εικόνα των Ιδρυμάτων μας, τη στιγμή μάλιστα που η διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων σπουδών μέσα στο σύγχρονο και παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι εθνικό ζητούμενο.

2. Τη μετονομασία των Ιδρυμάτων σε ''Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών''
Θεωρούμε ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για τη μετονομασία των ΤΕΙ σε «Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών», όρος που χρησιμοποιείται από αντίστοιχα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού, αποδίδοντας πληρέστερα το σύνολο των ειδικοτήτων και των γνωστικών πεδίων που θεραπεύει ο Τεχνολογικός Τομέας της Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών, καλλιτεχνικών, επαγγελμάτων υγείας κλπ. Η μετονομασία ουσιαστικά θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα των Ιδρυμάτων και τις συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να εξυπηρετείται ο στόχος της συμμετοχής τους σε ζητούμενες πλέον Διεθνείς συνεργασίες για εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία. Θεωρούμε ότι εκπληρούμε επάξια τον διακριτό μας ρόλο ως Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στο πλαίσιο του Ενιαίου Δημόσιου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και θεωρούμε αυτονόητη, την επί ίσοις όροις αναγνώριση και λειτουργία μας, σε σχέση με τον άλλο Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα Πανεπιστήμια. Προτείνουμε τα ιδρύματα του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης να μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «ΑΕΙ Εφαρμοσμένων Επιστημών» και την μετάφραση του σε όλες τις γλώσσες. Ο όρος «Applied Sciences» χρησιμοποιείται από τα αντίστοιχα ιδρύματα της Γερμανίας, Αυστρίας, Ολλανδίας, Φιλανδίας και τείνει να καθιερωθεί διεθνώς (ως Universities of Applied Sciences). Ο όρος «Εφαρμοσμένων Επιστημών» αντιστοιχεί πληρέστερα στην ολότητα των ειδικοτήτων του Τεχνολογικού Τομέα που δεν είναι αποκλειστικά «Τεχνολογικές» αλλά και κοινωνικές (κοινωνική εργασία), καλλιτεχνικές, επαγγελμάτων υγείας κ.λπ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΚΚΟΣΗΣ (Πρόεδρος ΟΣΕΠ – ΤΕΙ):

Και εγώ εκ μέρους της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Επιτροπής, την κυρία Υπουργό, τις κυρίες και τους κυρίους Βουλευτές για τη σημερινή μας παρουσία.

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο που είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, είναι πάρα πολύ θετικό αυτό που μας είπατε, ότι πλέον αλλάζουν οι όροι του ΟΟΣΑ το 2011 και προφανώς πιστεύω ότι θα πάμε σε μια διαδικασία που θα είναι καλύτερη από αυτά που προβλεπόταν στο 2011.

Θα ξεκινήσω από ένα υπόμνημα το οποίο είχαμε καταθέσει μετά τη συνάντηση που είχαμε με την κυρία Υπουργό στις 19 Ιανουαρίου. Το καταθέσαμε 21 Ιανουαρίου, το έχουμε καταθέσει και σε εσάς και το οποίο ξεκινά από το θέμα των διδακτορικών. Θα μου επιτρέψετε να το διατυπώσω όπως είναι ακριβώς γραμμένο στο υπόμνημα που έχουμε καταθέσει.

Τμήματα των ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα και η ΑΣΠΕΤΕ που διοργανώνουν προγράμματα δευτέρου κέντρου σπουδών (Μεταπτυχιακά) είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλα ΑΕΙ μπορούν να συνεργάζονται με τμήματα Πανεπιστημίων της ημεδαπής καθώς και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών με συνεπίβλεψη. Για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής ορίζεται ένας επιβλέπων από κάθε συνεργαζόμενο ίδρυμα. Οι συνεπιβλέποντες συμμετέχουν στην προβλεπόμενη τριμελή Επιτροπή. Ο Διδακτορικός τίτλος απονέμεται από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα βάσει του ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Στηριζόμαστε στο ν. 3586/2007.

Θεωρούμε, νομίζω και η κυρία Υπουργός είχε εκφραστεί θετικά σε αυτό το θέμα, ότι είναι μια θεσμική προσαρμογή που μπορεί να γίνει άμεσα στο νόμο για την έρευνα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα ιδρύματα ο τρίτος κύκλος σπουδών. Μιλάμε για μια ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ιδρυμάτων. Θα πρέπει να πω ότι αρκετοί συνάδελφοι συμμετέχουν σε τριμελής Επιτροπές Διδακτορικών που εκπονούνται στα Πανεπιστήμια και ήδη έχει αρχίσει να υπογράφονται και κάποια ειδικά πρωτόκολλα συνεργασίας με κάποια ομοταγή ιδρύματα της αλλοδαπής που μου θυμίζει ότι έγινε στις αρχές του 2000, όταν αρκετά ΤΕΙ είχαν ξεκινήσει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με ιδρύματα χωρίς ακόμα να έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Εγκρίθηκαν μετά από ένα-δύο χρόνια, πέρασαν από τον ΟΔΟΑΤΑΠ και το αυτονόητο μετά από κάποια χρόνια τα Τ.Ε.Ι. είναι σε θέση να έχουν τα αυτοδύναμα προγράμματα σπουδών.

Επομένως, εμείς θεωρούμε ότι όποια τμήματα Τ.Ε.Ι. έχουν δεύτερο κύκλο σπουδών, ιδιαίτερα υπάρχουν τμήματα τα οποία έχουν δεύτερο κύκλο σπουδών τα οποία λειτουργούν πάνω από δέκα χρόνια, θεωρούμε ότι είναι πολύ βασικό να ξεκινήσει άμεσα η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών σε συνεργασία τμημάτων πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. μεταξύ της ημεδαπής και ομοταγών της αλλοδαπής.

Επιπλέον, φυσικά δεν πρόκειται να επιβαρύνει οικονομικά τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων και φυσικά βέβαια δημιουργεί και κάποιες θετικές συνέργειες όπως π.χ. όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες θα μπορούν να μπουν στα εργαστήρια. Και επειδή όπως ξέρετε τα εργαστήρια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Τ.Ε.Ι., ούτως ώστε να μειωθεί και ο αριθμός του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δηλαδή, μιλάμε ότι θα έχουμε μικρότερες ανάγκες σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό και θα έχουμε έναν εξαιρετικό νέο προσωπικό, το οποίο θα μπορεί να υποβοηθήσει τη λειτουργία των ιδρυμάτων, όπως παραδέχθηκαν όλοι και εσείς, κύριε Πρόεδρε και η κυρία Υπουργός σίγουρα στα πανεπιστήμια, όπως ειπώθηκε και στα Τ.Ε.Ι. υπάρχει ένα γερασμένο προσωπικό. Και δυστυχώς, είναι δύσκολο να προσελκύσουμε νέους επιστήμονες, διότι οι αμοιβές των μελών ΔΕΠ και των μελών ΕΠ παραμένουν ακόμα σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Και όπως είπε ο κ. Ευσταθόπουλος, ακόμα δεν έχει λυθεί το θέμα του ΣτΕ, δηλαδή οι περικοπές που ξεκίνησαν από το 2012.

Και ανάγκασε, δηλαδή δύο συνεργάτες στο δικό μου τμήμα της ηλεκτρονικής έφυγαν και αυτή τη στιγμή είναι αναπληρωτές καθηγητές σε πανεπιστήμια της μεγάλης Βρετανίας.
Επομένως, θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί αυτός ο τρίτος κύκλος σπουδών στα Τ.Ε.Ι.. Φυσικά, βέβαια, προς ενίσχυση αυτού του γεγονότος υπάρχει και η γνωμοδότηση την οποία έχουν κοινοποιήσει και στα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, του καθηγητή του κ. Χρυσόγουνο, ο οποίος εκφράστηκε θετικά ότι τα Τ.Ε.Ι. δύνανται να πραγματοποιήσουν τρίτο κύκλο σπουδών.

Ένα άλλο θέμα, το οποίο συμφωνώ απόλυτα εκτός από το ΣτΕ και το οποίο αφορά τα μέλη ΕΠ των Τ.Ε.Ι. είναι ότι ο όπως είπε και ο Πρόεδρος ο κ. Μπαλτάκος, μετά τον νόμο 4009 του 2011 όλα τα μέλη ΕΠ έχουν τα ίδια ακαδημαϊκά κριτήρια για να μπορέσουν να εκλεγούν σε μια θέση, σε ένα πανεπιστήμιο ή σε ένα Τ.Ε.Ι. και επιπλέον υπάρχει και η τριετής ή πενταετής επαγγελματική εμπειρία.

Θεωρούμε, επομένως, αποδεχόμενοι ότι υπάρχει μια μεγάλη οικονομική κρίση ότι σε βάθος μιας τριετίας ή μιας πενταετίας, αυτό θα συζητηθεί με το Υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να υπάρχει μια εξίσωση των αμοιβών μεταξύ των μελών ΔΕΠ και μεταξύ των μελών ΕΠ.

Αυτό είναι μια πάγια απόφαση συνεδρίων της Ομοσπονδίας που μετά το 2011 θεωρούμε ότι και εμείς θα πρέπει σιγά-σιγά να εξισωθούν οι αμοιβές των μελών ΕΠ με τις αμοιβές των μελών ΔΕΠ.

Επιπλέον, σίγουρα όπως και όλοι οι προλαλλήσαντες ξεκινώντας από τον Πρόεδρο της Συνόδου των Πρυτάνεων τον κ. Πετράκο, η χρηματοδότηση είναι συνεχώς μειούμενη. Αν ακολουθήσουμε και το μνημόνιο το οποίο λέει ότι μέχρι το 2018 θα εξακολουθούν οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης να ελαττώνονται, να μειώνονται κατά 15%. Ήδη τα Τ.Ε.Ι. έχουν φτάσει σε ακόμα μικρότερο ποσοστό, αναφέρθηκε προηγουμένως το 70%, εμείς είμαστε πάνω από το 75%. Και έχοντας σαφώς μικρότερο αριθμό καθηγητών, μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικού προσωπικού σε συνάρτηση με τα πανεπιστήμια και γι' αυτό έχουμε και μεγαλύτερες ανάγκες, γι' αυτό προσλαμβάνουμε τόσο μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικού προσωπικού.

Θεωρούμε ότι η κάλυψη των κενών θέσεων, λαμβανομένου υπόψη ότι περίπου το 2005 υπήρχαν γύρω στα 2800 μέλη ΕΠ, αυτή τη στιγμή είμαστε γύρω στα 1900, καταλαβαίνετε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για κάλυψη αυτών των θέσεων.

Αναφέρθηκε η κυρία Υπουργός στις 500 θέσεις, που αφορούν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Νομίζουμε ότι οι θέσεις αυτές είναι πολύ λίγες, ιδιαίτερα για το χώρο των Τ.Ε.Ι. και ιδιαίτερα με τις μειώσεις, που γίνονται κάθε φορά στην πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού των ιδρυμάτων. Επομένως, είναι ένα ζωτικής σημασίας θέμα για τα Τ.Ε.Ι. η πρόσληψη μόνιμου και εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού και αντανακλά στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Είναι δεδομένο ότι η έλλειψη προσωπικού κάνει και εκπτώσεις στην παρεχόμενη εκπαίδευση στα Τ.Ε.Ι..

Επίσης, πιστεύουμε εμείς τον ενιαίο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και έρευνας. Πριν 4 χρόνια είχαμε διοργανώσει μια ημερίδα σε συνεργασία με την ΠΟΣΔΕΠ και με την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών για τα θέματα, που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση. Εμείς, σαν ομοσπονδία προτιθέμεθα, να κάνουμε μια διημερίδα μέχρι το καλοκαίρι σε συνεργασία, πάντα, με την ΠΟΣΔΕΠ και με την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών, με τα Πανεπιστήμια, με τα ΤΕΙ, με τους εκπροσώπους των Κομμάτων, με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τα εμπορικά και τα βιομηχανικά επιμελητήρια και με άλλους φορείς σ’ έναν ανοιχτό διάλογο, που πιστεύουμε ότι τ’ αποτελέσματα θα είναι πάρα πολύ θετικά.

Επίσης, εμείς, σαν ομοσπονδία έχουμε εκφράσει και μερικές αντιρρήσεις για τη λειτουργία των συμβουλίων ιδρυμάτων. Υπήρχαν κάποια παραδείγματα σε κάποια ΤΕΙ σε μας, που επί της ουσίας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, τα συμβούλια ιδρυμάτων. Εμείς, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει ένας επανακαθορισμός των συμβουλίων των ιδρυμάτων. Δεν θα πρέπει ένα συμβούλιο ιδρύματος, ν’ ασχολείται εάν ο κωδικός 150 της καθαριότητας ή το 160, ο κωδικός που αφορά την ασφάλεια των ιδρυμάτων θα πρέπει, να περάσει από το συμβούλιο ιδρύματος. Αυτά είναι θέματα, που αφορούν τη διοίκηση των ιδρυμάτων.

Επιπλέον, νομίζω ότι ένας ο ρόλος, τον οποίο θα πρέπει, να έχουν τα συμβούλια ιδρύματος, είναι ότι θα πρέπει να αναπτύξουν τους στρατηγικούς στόχους του ιδρύματος. Δηλαδή, ιδιαίτερα τα ΤΕΙ της Περιφέρειας θα πρέπει, να είναι σε θέση, να χαράξουν τι χρειάζεται η Περιφέρεια, πως θα μπορέσει, να βελτιωθεί η υποδομή, που έχουν τα ιδρύματα, ίσως δημιουργία νέων τμημάτων, που ν’ ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις της Περιφέρειας.

Για αυτό νομίζω ότι θα πρέπει, να γίνει ένας διάλογος, ποιες θα πρέπει, να είναι οι καινούργιες αρμοδιότητες, να μην έρχονται σε σύγκρουση με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων και θα πρέπει, να μπουν σε μια άλλη βάση από την ισχύουσα σήμερα.

Επίσης, έχουμε και κάποια άλλα θέματα, τα οποία χρονίζουν και, βέβαια, δεν είναι ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης αυτά, τα οποία λέμε. Τα επαγγελματικά δικαιώματα 20 τμημάτων από τα 28 τμήματα της ΣΤΕΦ. Δεν έχει γίνει ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων 20 τμημάτων της ΣΤΕΦ. Το θεωρούμε απαράδεκτο. Προφανώς, και δεν ευθύνεται η παρούσα Κυβέρνηση, θεωρούμε, όμως, ότι η πολιτεία έστω και μετά από 30 χρόνια οφείλει, να δώσει μια λύση σ' αυτό το χρονίζον θέμα. Από τις 28 ειδικότητες, που υπάρχουν στις σχολές τεχνολογικών εφαρμογών, οι είκοσι ειδικότητες είναι άνευ επαγγελματικών δικαιωμάτων. Νομίζω ότι έστω και αργά οφείλει η πολιτεία, οφείλει η παρούσα Κυβέρνηση, να δώσει μια λύση σ' αυτό το χρονίζον αίτημα.

Θέλω, να τελειώσω λέγοντας ότι η ΟΣΕΠ-Τ.Ε.Ι. πιστεύει σε μια δωρεάν δημόσια, δημοκρατική και ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση. Πιστεύει σε ενιαιοποίηση του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και πιστεύουμε, επίσης, ότι αυτή η συζήτηση ανοίγει ένα από πρώτο βήμα για την ενοποίηση του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Προεδρείο Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων) :

Θα προσπαθήσω στα επόμενα 15’ να είμαστε όσο γίνεται πιο συγκεκριμένοι με την οπτική γωνία που έχουν τα ερευνητικά κέντρα και η Σύνοδος των Προέδρων, αναφορικά με την παιδεία. Εκ των πραγμάτων, σε αυτή την ενοποίηση του χώρου παιδείας και έρευνας, που είναι κύριο ζητούμενο και για εμάς, για να μπορέσει να επιτευχθεί πιστεύω ότι, κάποια πράγματα που είναι πιο εξειδικευμένα στα ερευνητικά κέντρα θα αναφερθώ και σε αυτά, εκ των πραγμάτων, από τη φύση, αναφορικά με την έρευνα, υπάρχει μια ασυμμετρία. Η έρευνα γίνεται και από πανεπιστήμια και από ερευνητικά κέντρα και όταν λέω πανεπιστήμια, εννοώ και τα ΤΕΙ, δεν είναι εκτός αυτά, αλλά θα περιοριστώ να αναφέρομαι στα πανεπιστήμια, αναφέροντας και τους δύο αυτούς πόλους της παιδείας, ενώ η παιδεία γίνεται αποκλειστικά από τα πανεπιστήμια. Αυτή η ασυμμετρία η οποία υπάρχει είναι εκ των πραγμάτων, απλώς, είναι πολύ πιο ενισχυμένη από ό,τι θα έπρεπε. Δημιουργεί περιορισμούς και διάφορες πολυπλοκότητες. Το σημαντικό είναι η εμπλοκή φοιτητών στην έρευνα η οποία διεξάγεται στα ερευνητικά κέντρα, με αποτέλεσμα, να υπάρχει και μεγάλη έλλειψη νέων εκκολαπτόμενων ερευνητών, οι οποίοι θα μπορούσαν να τα στελεχώσουν.

Επίσης, η χρήση των χώρων και των πόρων, οι οποίοι υπάρχουν διάσπαρτοι στα διάφορα ιδρύματα, είναι μέσα σε στεγανά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σπατάλη, αποκλεισμοί και μεγάλες απώλειες και ερευνητικών ευκαιριών επί τους ουσίας. Με λίγα λόγια, έτσι, όπως είναι αυτή τη στιγμή το θεσμικό πλαίσιο, υπάρχει κλειστή πρόσβαση και αν μου επιτραπεί ο όρος, «κλειστή» επιστήμη και μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει αυτό.

Αντίθετα, η Παιδεία, η Έρευνα και η Καινοτομία, θα θέσω και τον τρίτο όρο αυτή τη στιγμή, ναι μεν είναι διαφορετικοί πόλοι, αλλά είναι συγκοινωνούντα δοχεία μέσα στο λεγόμενο «τρίγωνο της γνώσης» και θα πρέπει έτσι, ενιαία να τα αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται λοιπόν μια συμμετρική, έστω και αν είναι ανισότροπη διακίνηση ανθρώπων, ιδεών, ρόλων, υποδομών ανάμεσα σε όλους τους πόλους, οι οποίοι θεραπεύουν αυτό το τρίγωνο της γνώσης.

Θα ήθελα να πω παραδείγματα, για τα οποία χρειάζονται θεσμικές ενέργειες. Καθηγητές να γίνονται δεκτοί ως ερευνητές. Παραμένουν καθηγητές, αλλά να θεωρούνται και ερευνητές σε κάποιο ερευνητικό κέντρο. Ερευνητές να μπορούν να διδάσκουν, να επιβλέψουν διατριβές, αυτά αναφέρθηκαν και από όλους τους προλαλήσαντες. Οι υποδομές, όχι μόνο οι εθνικές υποδομές, οι οποίες στηρίζονται από τα ερευνητικά κέντρα, αλλά και άλλες υποδομές, να μπορούν να χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα από τη θεσμική θέση. Ένας καθηγητής να μπορεί να πάει σε ένα ερευνητικό κέντρο και να χρησιμοποιήσει την υποδομή, όπως και ο ερευνητής και τούμπαλιν. Γενικότερα, όπως γίνεται παντού στο εξωτερικό, με εκπληκτικά αποτελέσματα είτε είναι top down είτε είναι bottom up, όπου μπορεί και όπου έχει νόημα, να υπάρχει γεωγραφική συνύπαρξη πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, θα έλεγα και βιομηχανίας, αλλά δεν είναι το κύριο ζητούμενο εδώ. Δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών μεταξύ τους και συνεκμετάλλευση ευκαιριών. Αυτή η συνύπαρξη θα φέρει εκθετικά αποτελέσματα, ένα συν ένα είναι πολύ μεγαλύτερο από το δύο.

Με λίγα λόγια, ανοικτή πρόσβαση, ανοικτή επιστήμη, ανοικτή καινοτομία. Όροι οι οποίοι, πέρα από την ουσία την οποία θα φέρουν, είναι και στρατηγικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και συγκεκριμένα και του Επιτρόπου Έρευνας Επιστήμης και Καινοτομίας, του κ. Μοέδας, αλλά και είναι και συναφείς με τις κατευθύνσεις του Επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας. Υστερούμε στην Ελλάδα. Πρέπει να τρέξουμε, όχι απλώς για να είμαστε συμβατοί, αλλά επειδή έχει νόημα. Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Κάποια πράγματα τα οποία αφορούν την έρευνα, τα συζητώ από την οπτική γωνία των ερευνητικών κέντρων, αλλά νομίζω ότι αφορούν και όλους τους υπόλοιπους φορείς.

Η έρευνα είναι μια δραστηριότητα, θα μου επιτραπεί να πω τη λέξη «μοναδική». Έχει κάποιες μοναδικότητες πολύ διαφορετικές από οποιαδήποτε άλλη. Για παράδειγμα, σχεδόν το μοναδικό κριτήριο επιτυχίας είναι η αριστεία, ενώ παντού, σε ένα σωρό άλλες δραστηριότητες, υπάρχουν άλλα κριτήρια. Στην έρευνα επιτρέπεται να αποτύχεις, ενώ σχεδόν στα περισσότερα άλλα πράγματα τα οποία κάνουμε ως κοινωνία, η αποτυχία δεν είναι κάτι το οποίο το αγκαλιάζουμε.

Χρειάζεται στην έρευνα να μπορούμε να κινούμαστε γρήγορα, να κινούμαστε από τον ορισμό της έρευνας σε μονοπάτια τα οποία δεν τα ξέρουμε και επομένως να μπορέσουμε να πετύχουμε και για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, χρειάζεται να έχουμε ευελιξία, χρειάζεται να έχουμε ταχύτητα, χρειάζεται να κινηθούμε πολύ διαφορετικά, απ' ό,τι υπάρχει ανάγκη να κινούμαστε σε πολλές άλλες δραστηριότητες, είτε στο δημόσιο χώρο, είτε ακόμα και στον ιδιωτικό.

Πέρα από αυτή τη μοναδικότητα, νομίζω, της έρευνας ως διαδικασίας, υπάρχουν και άλλα πράγματα, τα οποία μπορεί να μην είναι μοναδικά, αλλά σίγουρα δεν είναι συχνά και εδώ μοιραζόμαστε αρκετά πράγματα με την Παιδεία.

Πρώτα απ' όλα είναι η εστίαση στους νέους. Η έρευνα, αν το ψάξουμε, κυρίως, οι μεγάλες αλλαγές προέρχονται από τους νέους, δεν είναι απαραίτητο, αλλά και το ερευνητικό και γενικότερα το επιστημονικό προσωπικό, είναι κύριο θύμα της διαρροής εγκεφάλων.

Η κυρία Υπουργός είπε, ότι έγιναν πράξεις και σταμάτησε η διαρροή εγκεφάλων. Είναι μια ευχή, αλλά σίγουρα δεν είναι μια πραγματικότητα αυτή τη στιγμή.

Είναι η κρισιμότητα, η ελευθερία στη διακίνηση ιδεών και ανθρώπων θα πω εγώ, είναι ένα κοινό πράγμα μεταξύ Παιδείας και Έρευνας, πάρα πολύ σημαντικό.

Η έρευνα, επίσης, ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν τα μοιράζεται με πολλούς άλλους χώρους, είναι ότι από τους ελάχιστους πυλώνες, όπου η χώρα μας ανταγωνίζεται ισότιμα ευρωπαίους, αλλά και παγκόσμιους ομολόγους οργανισμούς και άτομα και σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, έχει ηγετική θέση. Η Ελλάδα ηγείται. Αυτό δεν το βρίσκεις πάρα πολύ συχνά στις άλλες δραστηριότητες.

Παράδειγμα να πω, ότι η Ελλάδα είναι 7η από όλες τις χώρες της Ε.Ε., στην προσέλκυση πόρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρότι δεν ξέρω σε ποιο χαμηλό νούμερο ως μέγεθος είμαστε, παρόλα αυτά καταφέρνουμε να πάρουμε τις δυσανάλογους πόρους, με την αξία μας, με την αριστεία μας. Το μοναδικό κριτήριο, όπως είπα πριν.

Να πω εδώ, μάλιστα, ότι από τους χιλιάδες οργανισμούς που έχει Ε.Ε., δυο από τα Ερευνητικά μας Κέντρα, είναι στα 20 πρώτα αναφορικά με την προσέλκυση πόρων. Είναι, υπό μία έννοια, ασύλληπτο το τι έχουμε καταφέρει ως χώρος έρευνας και ιδιαίτερα τα Ερευνητικά Κέντρα, αλλά και τα Πανεπιστήμια στο πεδίο αυτό.

Επίσης, η επένδυση επενδύσεις στην έρευνα, δεν από το κόστος της έρευνας, η έρευνα δεν κοστίζει, στην έρευνα επένδυσης, έχει υπερπολλαπλάσιες οικονομικές επιστροφές, ακόμα και άμεσες, αλλά έχει και μια πιθανότητα να δημιουργήσει τέτοιες ασυνέχειες σε μια ανακάλυψη, στη γνώση, που να έχει ανατρεπτικές επιπτώσεις στην οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία.

Αυτό το οποίο δεν μπορεί να το αντιληφθεί κανείς άμεσα, αν δεν είναι μπλεγμένος, κι όμως, αυτό που μας κάνει πολύ διαφορετικούς όσοι ασχολούμαστε με την έρευνα και γι' αυτό θα πρέπει και η πολιτεία να προσεγγίσει την έρευνα στα Ερευνητικά Κέντρα, αλλά και στο ερευνητικό κομμάτι, κατά τη γνώμη μου - αν και δεν εκπροσωπώ τώρα εδώ τα Πανεπιστήμια, αλλά είμαι Πανεπιστημιακός - στο πώς θα προσεγγίσει θεσμικά την διαδικασία της έρευνας.

Γενικότερα θα τολμήσω να πω, ότι χρειάζεται μια εξαίρεση της ερευνητικής δραστηριότητας από όλους αυτούς τους κανόνες της Γενικής Κυβέρνησης, στο πως θα κάνουμε την έρευνά μας και δεν λέω για την Διοίκησή μας, μιλάω για την έρευνά μας.

Χρειάζεται υπαγωγή σε ένα πλαίσιο χαλαρών κανονισμών εκ των προτέρων, λειτουργία με ευελιξία και ταχύτητα στο πλαίσιο αυτό και μετά απολογισμός και έλεγχος πεπραγμένων, με βάση τους κανόνες χρηστής διοίκησης εκ των υστέρων όμως, να μην έχουμε εμπόδια, να μην έχουμε φρένο σε αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε για να υιοθετήσουμε την έρευνα.

Μέσα από τη μοναδικότητα, προκύπτουν και ένα σωρό δυσλειτουργίες του νυν θεσμικού πλαισίου, ιδιαίτερα των ερευνητικών κέντρων, θα έλεγα εδώ, τις οποίες επιγραμματικά θα αναφέρω και κάποιες κατευθύνσεις.

Είναι αδύνατον να κάνουμε στρατηγικό σχεδιασμό στα Ερευνητικά Κέντρα, σε όλες τις βασικές μας πτυχές είμαστε σε μια κινούμενη άμμο.

Επίσης, θα αναφέρω τρεις πτυχές, το προσωπικό, τα οικονομικά και τις διαδικασίες.

Θα μιλήσω για το προσωπικό. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που φέρουν νέες ιδέες και όπως είπα, οι νέες ιδέες είναι η επιτομή και η ιδιαιτερότητα της έρευνας, δεν θέλει να ακολουθήσει την πεπατημένη. Δυστυχώς, όπως ανέφεραν και όλοι οι προλαλήσαντες για τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., υπάρχει αδυναμία πρόσληψης νέων ερευνητών. Το ερευνητικό δυναμικό γηράσκει και όχι μόνο αυτό, αλλά μειώνεται και λόγω συνταξιοδότησης και του φαινομένου της διαρροής εγκεφάλων, η οποία, δεν είναι μόνο για τους νέους που είναι και το πλέον τραγικό, αλλά ακόμα και ωριμότεροι επιστήμονες φεύγουν. Χάνεις τους ηγέτες, χάνεις και τους επόμενους ηγέτες.

Υπάρχει και μια δυστοκία στην στήριξη υποτροφιών μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τα επίπεδα των υποτροφιών είναι μη ελκυστικά και θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με την πρόθεση και την ταχύτητα με την οποία προωθούνται οι διαδικασίες για υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αλλά πρέπει αυτό να γίνει πιο ελκυστικό. Διότι, δυστυχώς, η διαρροή εγκεφάλων στοχεύει κυρίως στους επιστήμονες και τους ερευνητές. Χρειαζόμαστε απαλλαγή από εμπόδια της ενίσχυσης του προσωπικού μας. Καταρχάς, από όλες τις αριθμητικές δεσμεύσεις πρόσληψης και δεν μπορεί αυτό να εφαρμόζεται στην έρευνα. Ακόμα και αν χρειαστεί να συζητήσουμε για τεκμηρίωση με χρηματοδότηση από άλλες πηγές σε κάποιο εύλογο βάθος χρόνου, μπορεί να συζητηθεί αυτό, είναι άμεση ανάγκη να εξαιρεθούμε από αριθμητικές δεσμεύσεις. Εδώ, είναι και πολύ σημαντικός ο ενιαίος χώρος παιδείας και έρευνας. Τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, όντας σε έναν ενιαίο χώρο, θα μπορούν να έχουν την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και χωρίς τα νυν προβλήματα, οι φοιτητές να κάνουν το διδακτορικό τους σε ένα ερευνητικό κέντρο, να οδηγεί ένας ερευνητής τις διατριβές αυτές και μετά να έρχονται και ως στελέχη. Χρειάζεται ανοιχτή και ανταγωνιστική στήριξη των υποτροφιών. Καλό το πρώτο βήμα, αλλά περιμένουμε το δεύτερο και το τρίτο. Ελκυστικό ερευνητικό περιβάλλον και εμπλοκή και προπτυχιακών φοιτητών στην έρευνα, δεν είναι μόνο οι υποψήφιοι διδάκτορες, από μικρά ξεκινάει αυτό και θα έλεγα ακόμη ότι ο ερευνητικός τρόπος σκέψης από τα δημοτικά θα πρέπει να αρχίσει.

Όσον αφορά τα οικονομικά, απλά να αναφέρω ότι η χρηματοδότηση μας είναι ελλιπής. Πιο σημαντικό από αυτό είναι ότι δεν υπάρχει σταθερό πρόγραμμα που να ξέρεις τι θα περιμένεις. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει σταθερό πρόγραμμα προκηρύξεων ερευνητικών προγραμμάτων. Όποτε τα καταφέρει, όποιος τα προκηρύσσει, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τις Ηνωμένες πολιτείες και τα λοιπά, όπου ξέρεις ότι κάθε χρόνο, κάθε εξάμηνο και τα λοιπά, το τάδε πρόγραμμα είναι που θα βγουν προκηρύξεις. Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε στην Ελλάδα αυτό;

Επίσης, υπάρχει και έλλειψη εμπιστοσύνης στην χρηματοροή ανταγωνιστικών πόρων. Με λίγα λόγια, πρώτα πλήρωσε τα εσύ και αν είσαι καλός, θα σου τα δώσω. Δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε εμείς την έρευνα, είμαστε δημόσιοι φορείς και δεν έχουμε κέρδος από κάπου. Υπάρχει και η έλλειψη της στήριξης της καινοτομίας. Στηρίζουμε την έρευνα - δωρεάν έρευνα - όπου μπορεί να γίνει και όσο μπορεί να γίνει, αλλά δεν υπάρχει καμία στήριξη εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων της, παρά μόνο περιστασιακά και πενιχρά. Στηρίζουμε την παιδεία, δωρεάν παιδεία, αλλά μόλις βγει κάποιος απόφοιτος δεν έχει καμία στήριξη, με εξαιρέσεις, αλλά ουσιαστικά, δίνουμε όλο μας το βάρος στην παιδεία και όχι, τι θα γίνει μετά, με αποτέλεσμα να ενισχύει και αυτό τη διαρροή εγκεφάλων.

Χρειαζόμαστε την υιοθέτηση ενός στιβαρού και σταθερού οικονομικού πλαισίου. Η κάλυψη του μισθολογικού κόστους όλων των ερευνητικών κέντρων, για πρώτη φορά γίνεται το 2006 με νόμο που πέρασε το Δεκέμβριο του 2014, για πρώτη φορά εφαρμόζεται και είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά χρειαζόμαστε σαφή χρονοπρογραμματισμό των ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων. Χρειαζόμαστε προκαταβολή του κόστους των ερευνητικών προγραμμάτων ακολουθούμενη από αναλογιστικό έλεγχο, αντίθετα από αυτό που γίνεται τώρα. Επίσης, πολλά ερευνητικά κέντρα λειτουργούν εθνικές υποδομές, αλλά αυτό δεν θεωρείται ότι είναι κόστος του ερευνητικού κέντρου. Δουλεύουμε για εθνικό σκοπό και τα κόστη αυτά θα πρέπει να είναι ξέχωρα από το κόστος λειτουργίας ή της μισθοδοσίας των ερευνητικών κέντρων. Βέβαια και δημιουργία μηχανισμών στήριξης καινοτομίας.

Το δεύτερο θέμα αφορά τις διαδικασίες. Είναι δαιδαλώδεις οι διαδικασίες, είτε που έχουμε να ακολουθήσουμε, ως κομμάτια της γενικής κυβέρνησης του δημόσιου, αλλά και της εκμετάλλευσης των χρηματοδοτούμενων έργων.

Επίσης, συνεχώς αλλάζουν οι διαδικασίες και οι κανονισμοί. Χρειαζόμαστε μια απλοποίηση και σταθεροποίηση του θεσμικού πλαισίου και στα δύο αυτά και απλά αν υιοθετήσουμε τουλάχιστον σε κάποιες μεριές το τι γίνεται από την ευρωπαϊκή επιτροπή για τη διαχείριση έργων και επίσης, να λάβουμε υπόψη μας το κριτήριο της αριστείας και την ιδιαιτερότητα της έρευνας νομίζω ότι θα πάμε ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά. Σας ευχαριστώ.

ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών):

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Βουλευτές, κυρία Υπουργέ, κύριε Γενικέ αγαπητοί συνάδελφοι, ευχαριστώ πολύ εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών για τη δυνατότητα που μας δίνετε να παρουσιάσουμε και εμείς τις προτάσεις επί του εθνικού διαλόγου για την παιδεία.

Ο εθνικός διάλογος για την παιδεία είναι αλληλένδετος με αυτόν για την έρευνα και την καινοτομία όπως βλέπουμε και στο τρίγωνο της γνώσης. Ειδικότερα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο ενιαίος διάλογος αποτελεί το μέσον για τη δημιουργία του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας. Στον ενιαίο χώρο ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα συνενώνουν τις δυνάμεις παραγωγής γνώσης ως ένα αλληλοσυμπληρούμενο δυναμικό σύστημα που θα μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα των επιμέρους χώρων. Η διασύνδεση των ερευνητικών κέντρων και των ΑΕΙ θα πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση της διαδικτυακής οργάνωσης που θα στηρίζεται στη διαφορετικότητα, την αυτοτέλεια και την συμπληρωματικότητα των δύο χώρων και επιπλέον, θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και τη συνέργεια μεταξύ ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων αλλά και του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας.

Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι το επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό. Ο Ελληνισμός διαθέτει περίπου το 3% των επιστημόνων κορυφαίας εμβέλειας παγκοσμίως ενώ ο πληθυσμός της Ελλάδος και των Ελλήνων διεθνώς αντιστοιχεί μόνο στο 0,15%. Το Ελληνικό Ερευνητικό Σύστημα είναι ένας κλάδος του δημόσιου τομέα αρκετά παραγωγικός και δυναμικός όπως αυτό παρουσιάζεται από τα αποτελέσματα της πρόσφατης αξιολόγησης του 2014. Να πω εδώ ότι τα ερευνητικά κέντρα αξιολογούνται από διεθνείς επιτροπές τα τελευταία περίπου 20 χρόνια. Από τα στοιχεία που δημοσιεύει στις μελέτες του το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και βεβαίως και από τις απορροφήσεις ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σε αυτό το σχήμα της διαφάνειας βλέπουμε ότι έχουμε έναν υψηλό αριθμό επιστημόνων ανά μονάδα πληθυσμού αντίστοιχο κατ’ αναλογία με αυτό της Αυστραλίας και του Καναδά μεγαλύτερο από τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία αλλά πολύ σημαντική χρηματοδότηση για την έρευνα και την καινοτομία ως ποσοστό του ΑΕΠ. Μέσα στα 50 πρώτα ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης ως προς τις περισσότερες συμμετοχές σε προγράμματα του FP7 του χρηματοδοτικού πλαισίου που έκλεισε τέλος του 2015 βρίσκονται τέσσερις Ελληνικοί Οργανισμοί το ΙΤΕ, το ΕΚΕΤΑ, το IPS του Πολυτεχνείου και ο Δημόκριτος. Βεβαίως, και σε άλλους τομείς όπως είναι οι δημοσιεύσεις είμαστε αρκετά καλοί. Εκεί όμως που τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για την Ελλάδα είναι στην καινοτομία, αναφέρθηκαν και οι προηγούμενοι ομιλητές.

Δυστυχώς με βάση στοιχεία του 2015 η Ελλάδα βρίσκεται στους montereit inobeitos κάτω αρκετά από το μέσο όρο της ΕΕ και σε αντίστοιχη μελέτη σε παγκόσμιο επίπεδο στις 56 χώρες που ελέγχθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχει την 51η θέση

Η αλήθεια είναι με τις μελέτες που έχουν γίνει και ειδικότερα σε αντιστοιχία της Ελλάδας με χώρες που βρίσκονται σε κρίση, όπως είναι Πορτογαλία και η Ιρλανδία, οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως και οι ελληνικές επιχειρήσεις, δεν έχουν δώσει βαρύτητα στην καινοτομία, ενώ σε αντίστοιχες χώρες, όπως η Ιρλανδία ή που έγινε αυτό, έχουν ήδη δει επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Προβλήματα του ελληνικού ερευνητικού ιστού, αρχικά ως προς το θεσμικό πλαίσιο: Μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 ο νόμος πλαίσιο για την έρευνα στην Ελλάδα ήταν ο ν. 1514/85. Το 2014 ψηφίστηκε ο ν. 4310, οποίος έχει αρκετά προβλήματα στη δομή και στη φιλοσοφία του και δεν περιλαμβάνει βασικές ρυθμίσεις που έχει άμεση ανάγκη ο ελληνικός ερευνητικός ιστός για την ανάπτυξη του, οι οποίες αφορούν στη χάραξη και χρηματοδότηση εθνικής ερευνητικής πολιτικής, στη δημιουργία ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του ερευνητικού ιστού και στον εκδημοκρατισμό του προτύπου διοίκησης των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων.

Τα προβλήματα αυτά, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζονται και από την προτεινόμενη από το Υπουργείο τροπολόγηση του ν. 4310, μέσω του σχεδίου νόμου που βγήκε πρόσφατα στη διαβούλευση.
Σε μια ανάλυση SWOT που έγινε για το ελληνικό σύστημα έρευνας και ανάπτυξης το 2011 από την εταιρία RAND, ενώ στα δυνατά σημεία έχουμε τις επιτυχίες στη διασφάλιση ανταγωνιστικής χρηματοδότησης, έχουμε αφοσιωμένο και έμπιστο προσωπικό, στις αδυναμίες, πρώτη αδυναμία είναι η έλλειψη της χρηματοδότησης και κυρίως της σωστής χρηματοροής, όπως είπε και ο κ. Ιωαννίδης προηγουμένως, στα προγράμματα και βεβαίως, έχουμε έλλειψη εθνικής στρατηγικής.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, από το 2008 μέχρι το 2015 η τακτική επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας στα ερευνητικά κέντρα μειώθηκε κατά 68%. Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι τα δέκα ερευνητικά κέντρα που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και αποτελούν το βασικό κορμό του ερευνητικού ιστού της χώρας, αποτελούνται από 4 δημοσίου δικαίου και 6 ιδιωτικού δικαίου. Μέχρι και το 2015 η τακτική επιχορήγηση αφορούσε μόνο σε κάλυψη μισθοδοσίας πλήρους για τα δημοσίου δικαίου και πολύ μικρού μέρους για τα ιδιωτικού δικαίου. Δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας ήταν από τα προγράμματα για τα ιδιωτικού δικαίου ερευνητικά κέντρα. Στον προϋπολογισμό του 2016 και κατ' εφαρμογή του νόμου 4310 προβλέπεται η κάλυψη της μισθοδοσίας του μόνιμου προσωπικού σε όλα τα ερευνητικά ιδρύματα. Από κει και πέρα, όμως, όπως κάναμε όλα τα χρόνια, ακόμα και για τις εθνικές υποδομές, αλλά και για το υπόλοιπο προσωπικό, όλες οι λειτουργικές δαπάνες καλύπτονται αποκλειστικά από τα ανταγωνιστικά προγράμματα.

Εδώ βλέπετε τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού, οι οποίες είναι αρκετά δραματικές, ενώ -έχουν γίνει πολλές μελέτες πάνω σε αυτό- όποιος επενδύει στην έρευνα και στην καινοτομία, αυτό έχει πολύ μεγάλη επίδραση (impact) στην οικονομική του ανάπτυξη και ειδικά σε μια χώρα σε κρίση, θα έπρεπε αυτό να το έχουμε βάλει σε προτεραιότητα.

Εμείς προτείνουμε ως προς τη χάραξη και χρηματοδότηση της εθνικής ερευνητικής πολιτικής, να θεσμοθετηθεί ο θεσμός και η διαδικασία στη βάση των οποίων θα διαμορφώνεται και θα επικαιροπoιείται η ΕΣΕΤΑΚ, που είναι το στρατηγικό σχέδιο, καθώς και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για την χρηματοδότηση της.

Βεβαίως, η ΕΣΕΤΑΚ θα πρέπει να κατατίθεται σε Δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια να ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι ένα Εθνικό θέμα και δεν μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να το τροποποιεί κατά το δοκούν.
Επιπλέον, όπως ακούστηκε και πριν, είναι πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για άμεση πρόσληψη προσωπικού στα Ερευνητικά Κέντρα. Πολύ θα θέλαμε, κύρια Υπουργέ, μέσα στη συζήτηση που γίνεται για τα Πανεπιστήμια, για τις θέσεις, είναι επιτακτικό και αίτημά μας, να υπάρξουν θέσεις και για ερευνητές, γιατί πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Όπως είπε πολύ σωστά και ο κ. Ιωαννίδης, δεν φεύγουν μόνο οι νέοι, πλέον, φεύγουν και οι ώριμοι ερευνητές.

Αναφορικά με τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας που αφορά περισσότερο και τη σημερινή συζήτηση. Στον ν.4009/2011 για τα Α.Ε.Ι., θεσμοθετήθηκαν οι πρώτες ρυθμίσεις για την διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, κυρίως μέσω της θεσμοθέτησης και συνεργασίας Α.Ε.Ι. και Ερευνητικών Κέντρων στο επίπεδο δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών. Δυστυχώς, στον ν.4310 της έρευνας, που ισχύει, καθώς και στο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας, δεν εμβαθύνουν στις συνέργιες των Α.Ε.Ι. και Ερευνητικών Κέντρων και επιτείνουν τη διακριτή μεταχείριση των ερευνητών και των Ερευνητικών Κέντρων, σε σχέση με τους καθηγητές και τα Α.Ε.Ι..

Ειδικότερα, στις προτάσεις μας, θεωρούμε ότι για την έναρξη της δημιουργίας ενιαίου χώρου προτείνουμε, πρώτον, τη διεύρυνση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας με την ενσωμάτωση σε αυτό του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας, σε άμεση συνεργασία με τα Συμβούλια Τριτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεύτερον, η διεύρυνση της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, της γνωστής ΑΔΙΠ, ώστε να αποτελέσει κοινή αρμόδια Αρχή για την αξιολόγηση των Α.Ε.Ι. και των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων.

Μέχρι τώρα και τη χρηματοδότηση και την αξιολόγηση στα Ερευνητικά Κέντρα, την κάνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Θεωρούμε, ότι κατά τα Διεθνή πρότυπα, η αξιολόγηση και χρηματοδότηση πρέπει να γίνονται από διαφορετικούς οργανισμούς.

Εξειδίκευση και διασφάλιση της οριζόντιας δικτύωσης των μεγάλων Δημόσιων Ερευνητικών Ιδρυμάτων, τα οποία έχουν την έδρα τους σε ορισμένες μόνο Περιφέρειες, με ερευνητικούς φορείς των λοιπών Περιφερειών.
Τροπολόγηση του άρθρου 42, του ν.4009 που θα επιτρέπει τη σύναψη πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ Σχολής και Ερευνητικού Κέντρου ή Ινστιτούτου και Τμήματος ή Ινστιτούτου.

Επέκταση της ισχύος του συστήματος ΑΠΕΛΛΑ και στα Ερευνητικά Κέντρα, στις κρίσεις ένταξης, εξέλιξης των ερευνητών. Δυνατότητα του ερευνητή να ορίζεται κύριος επιβλέπον σε διδακτορική διατριβή, με σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου των Α.Ε.Ι., χωρίς απαραίτητα να υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας.

Επιπλέον, σύγχρονες ρυθμίσεις για τα πνευματικά δικαιώματα στις spin-off και start-up εταιρείες, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη μεταφορά τεχνογνωσίας από τα Α.Ε.Ι.- Ερευνητικά Κέντρα προς τον παραγωγικό ιστό της χώρας και ενίσχυση των καινοτόμων πρωτοβουλιών των ερευνητών και καθηγητών.

Θεσμοθέτηση ενός αριθμού υποτροφιών για υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες.

Δυνατότητα των Ερευνητικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας να συνδιοργανώνουν μεταπτυχιακά δεύτερου και τρίτου κύκλου.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι, όπως σας προανέφερα, ο κατακερματισμός του ερευνητικού ιστού. Όπως βλέπετε σε αυτό το οργανόγραμμα, στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει η Γενική Γραμματεία, στην οποία υπάγεται το κύριο κομμάτι του ερευνητικού ιστού, τα 10 κέντρα της ΓΓΕΤ, αλλά υπάρχει και ένα σημαντικό κομμάτι, το οποίο βρίσκεται εκτός του Υπουργείου Παιδείας, σε άλλα Υπουργεία και ακολουθεί τελείως διαφορετικό νομικό πλαίσιο.

Θεωρούμε σημαντικό, στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, ότι πρέπει να επεκταθεί και σε όλους τους υπάρχοντες, εκτός ΓΓΕΤ, Δημόσιους ερευνητικούς φορείς που είναι δικαιούχοι Δημόσιας χρηματοδότησης.

Για την αντιμετώπιση του κατακερματισμού προτείνουμε οι πόροι για την «Έξυπνη Εξειδίκευση των Περιφερειών» να αξιοποιηθούν μέσω συμπράξεων και δικτυών μεταξύ των υπαρχόντων Α.Ε.Ι. και Ερευνητικών Κέντρων ανά Περιφέρεια.

Τέλος, ένα πολύ σημαντικό θέμα για ας είναι η αλλαγή του πρότυπου διοίκησης στα Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα. Αντιστοίχως, με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο, διαιωνίζεται και ενισχύεται το προσωποκεντρικό, κλειστό και αδιαφανές σύστημα διοίκησης των Ερευνητικών Κέντρων. Οι ερευνητές των Ερευνητικών Κέντρων δεν εκλέγουν από τη βάση τα μονοπρόσωπα όργανα των Ιδρυμάτων, αντίθετα με τους καθηγητές των Α.Ε.Ι..

Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας, σας έχουμε στείλει και ένα αναλυτικό υπόμνημα. Η βάση, όμως, για μας είναι ότι θα πρέπει να συμμετέχουν οι ερευνητές στην εκλογή των Διευθυντών Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων, να αναβαθμιστεί η λειτουργία και ο ρόλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ινστιτούτου και να θεσμοθετηθεί για πρώτη φορά η Συνέλευση Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Τέλος, ζητάμε θεσμοθέτηση των ρυθμίσεων, που προαναφέραμε, για τον ενιαίο χώρο. Επιπλέον, όμως, ζητάμε την επίσπευση των διαδικασιών της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ με την προκήρυξη νέων ερευνητικών δράσεων και την προκήρυξη νέων θέσεων ερευνητών ανά Ινστιτούτο.

esos.gr

Σχόλια

Όνομα

''ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ'' ΓΕΩΠΟΝΟΣ,2,0ΑΕΔ,1,120 ΔΟΣΕΙΣ,6,1540,1,176,3,1821,1,1940,1,4Ε,3,4Χ4,1,7ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου,2,α,1,Α ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,1,ΑΑΔΕ,102,ΑΒΓΑ,10,ΑΒΔΗΡΑ,1,ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,16,ΑΒΟΚΑΝΤΟ,31,ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ,2,ΑΒΡΩΝΙΑ,2,ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ,2,ΑΓΑΥΗ,1,ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ,1,ΑΓΓΕΛΙΑ,6,ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,49,ΑΓΓΛΙΑ,7,ΑΓΓΛΙΚΑ,1,ΑΓΓΟΥΡΙΑ,11,ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,1,ΑΓΕ,1,ΑΓΕΛΑΔΕΣ,43,ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑ,8,ΑΓΕΛΕΣ,1,ΑΓΕΛΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ,2,ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ,2,ΑΓΙΑ,1,ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,1,ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,4,ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ,3,ΑΓΚΙΝΑΡΑ,14,ΑΓΚΟΛΑ,1,ΑΓΝΟ,7,ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,5,ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,1,ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ,2,ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,24,ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,2,ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ,8,ΑΓΡΑΦΑ,4,ΑΓΡΕΡΓΑΤΕΣ,241,ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ,11,ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ,124,ΑΓΡΙΑ ΜΥΡΤΙΛΑ,1,ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ,2,ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ,4,ΑΓΡΙΑ ΠΤΗΝΑ,26,ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ,8,ΑΓΡΙΑ ΦΡΟΥΤΑ,1,ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ,5,ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑ,2,ΑΓΡΙΑΠΙΔΙΑ,1,ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ,1,ΑΓΡΙΝΑ,1,ΑΓΡΙΝΙΟ,2,ΑΓΡΙΟ ΚΑΣΤΑΝΟ,1,ΑΓΡΙΟ ΤΡΑΙΝΤΑΦΥΛΛΟ,1,ΑΓΡΙΟΑΓΚΙΝΑΡΑ,3,ΑΓΡΙΟΑΧΛΑΔΙΑ,2,ΑΓΡΙΟΒΟΥΒΑΛΟΣ,1,ΑΓΡΙΟΓΑΛΟΣ,1,ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ,2,ΑΓΡΙΟΓΙΔΟ,10,ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ,154,ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ,24,ΑΓΡΙΟΔΑΜΑΣΚΗΝΟ,1,ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΑ,3,ΑΓΡΙΟΚΕΡΑΣΙΑ,1,ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΑ,2,ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΟΣ,2,ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ,2,ΑΓΡΙΟΜΕΛΙΣΣΕΣ,2,ΑΓΡΙΟΠΕΡΙΣΤΕΡΑ,1,Αγριοποϊνσέτια,1,ΑΓΡΙΟΣΦΗΚΑ,1,ΑΓΡΙΟΤΡΑΙΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,2,ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,1,ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΙ,55,ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ,1,ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ,1,ΑΓΡΟΔΑΣΟΠΟΝΙΑ,4,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ,175,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ,23,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,2,ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ,15,ΑΓΡΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,8,ΑΓΡΟΚΑΡΤΑ,2,ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ,5,ΑΓΡΟΝΕΑ,281,ΑΓΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,6,ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ,119,ΑΓΡΟΤΕΣ,524,ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ,5,ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,43,ΑΓΡΟΤΗΣ,2,ΑΓΡΟΤΙΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,136,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ,133,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,8,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ,51,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ,126,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤ,11,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,24023,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΙ,5,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΕΚ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΕΠ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,110,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ,280,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,5219,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ,9,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,112,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ,782,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,37,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,829,Αγροτικές Επιδοτήσεις,1,Αγροτικές ΕπιδοτήσειςΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ,11,Αγροτικές Καλλιέργειες,6,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,1042,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ,213,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,14,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ,16,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ,42,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,153,Αγροτική Οικονομία,2,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,4,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,24,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,64,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ,6,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΚΕ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,123,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ,221,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,20,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ,447,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ,4,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,1,ΑΓΡΟΤΙΣΕΣ,5,ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ,50,ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,7,ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ,13,ΑΓΡΟΤΟΣΗΜΟ,1,ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,82,ΑΓΡΟΤΩΝ,1,ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ,3,ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΑ,6,ΑΓΩΓΟΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ,11,ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ,34,ΑΔΕΔΥ,32,ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ,3,ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,1,ΑΔΕΙΑ ΘΗΡΑΣ,3,ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΡΑΚΤΕΡ,3,ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ,1,ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ,1,ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΡΑΚΤΕΡ,10,ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ,13,ΑΔΕΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ,36,ΑΔΕΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ,7,ΑΔΕΙΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,54,ΑΔΕΙΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ,1,ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ,5,ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΩΡΕΙΩΝ,1,ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ,38,ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ,223,ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,10,ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,3,ΑΔΙΠ,20,ΑΔΜΗΕ,8,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ,1,ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,31,ΑΕΒΑΛ,1,ΑΕΙ,214,ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα,12,ΑΕΙ Τ.Τ.,64,ΑΕΙ Τ.Τ. ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ,1,ΑΕΙ Τ.Τ. ΗΠΕΙΡΟΥ,1,ΑΕΙ Τ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,5,ΑΕΙ Τ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,2,ΑΕΙ Τ.Τ. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ,2,ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα,17,ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,1,ΑΕΙ ΤΤ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,1,ΑΕΙΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,2,ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,24,ΑΕΚ,4,ΑΕΚ - Σάσαρι livestream,1,ΑΕΠ,3,ΑΕΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ,1,ΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ,5,ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ,1,ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,7,ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ,2,ΑΕΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ,1,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,8,ΑΕΤΟΣ,3,ΑΖΩΤΟ,1,ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ,2,ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΘΑΝΑΤΟΣ,1,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,10,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,242,ΑΙΓΑΓΡΟΙ,2,ΑΙΓΑΙΟ,4,ΑΙΓΕΣ,1,ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ,1,ΑΙΓΟΠΟΒΑΤΑ,7,ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ,122,ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ,53,ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΚΡΕΑΣ,24,ΑΙΓΥΠΤΟΣ,13,ΑΙΔΗΨΟΣ,1,ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ,38,ΑΙΘΑΝΙΟ,1,ΑΙΘΑΝΟΛΗ,1,ΑΙΘΕΡΑΙΑ ΕΛΑΙΑ,1,ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ,4,ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ,1,ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,2,ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ,102,ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,61,ΑΙΡΕΤΟΙ,1,ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ,2,ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ,2,ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,19,ΑΙΤΝΑ,1,ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ,7,ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΔΕΝΔΡΑ,9,ΑΚΑΚΙΕΣ,1,ΑΚΑΡΕΑ,7,ΑΚΑΡΠΙΑ,18,ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ,1,ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,16,ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ,1,ΑΚΕ,1,ΑΚΕΛ,5,ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΚΙΝΗΤΑ,16,ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,40,ΑΚΚΕΛ,508,ΑΚΟΝΥΖΙΑ,1,ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,2,ΑΚΡΙΒΕΙΑ,11,ΑΚΡΙΔΕΣ,17,ΑΚΡΙΩΤΗΣ,9,ΑΚΡΟΔΡΥΑ,10,ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ,1,ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ,3,ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ,78,ΑΛΑΣΚΑ,3,ΑΛΑΤΙ,16,Αλάτι,2,ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ,2,ΑΛΒΑΝΙΑ,26,ΑΛΒΑΝΟΙ,5,ΑΛΒΑΝΟΣ,1,ΑΛΓΕΡΙΑ,1,ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,3,ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,1,ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ,3,Αλέξανδρος Θεοδωράκης,1,ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ,1,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,35,ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ,4,ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ,20,ΑΛΕΥΡΑ,1,ΑΛΕΥΡΙ,8,ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ,5,ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ,2,ΑΛΙΕΙ,1,ΑΛΙΕΙΑ,328,ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ,84,ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ,2,ΑΛΚΟΟΛ,59,ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ,39,ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,4,ΑΛΛΕΡΓΙΑ,8,ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ,51,ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ,3,ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ,3,ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,1,ΑΛΟΓΑ,61,ΑΛΟΓΟ,7,ΑΛΟΗ,20,αλόη,1,ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,1,ΑΛΣΗ,3,ΑΛΣΥΛΙΑ,3,ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ,7,ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,1,ΑΛΩΝΙΑ,15,ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ,35,ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ,2,ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ,2,ΑΜΒΟΥΡΓΟ,1,ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ,3,ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΙ,24,ΑΜΕΑ,2,ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ,3,ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,21,ΑΜΕΡΙΚΗ,7,ΑΜΚΑ,3,ΑΜΜΟΣ,2,ΑΜΜΩΝΙΑ,1,ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ,81,ΑΜΠΕΛΙ,139,ΑΜΠΕΛΙΑ,281,ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ,2,ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ,105,ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ,9,ΑΜΥΓΔΑΛΑ,84,ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ,27,ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ,5,ΑΜΥΓΔΑΛΟΓΑΛΟ,2,ΑΜΥΡΑΣ,10,ΑΜΦΙΒΙΑ,3,ΑΜΦΙΓΑΛ,1,ΑΜΦΙΣΑ,10,ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ,3,ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,26,ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ,10,ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ,29,ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ,8,ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ,6,ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,8,ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,1,ΑΝΑΚΟΙ,1,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,269,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,254,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,129,ΑΝΑΜΠΕΛΩΣΗ,7,ΑΝΑΝΑΣ,6,ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,144,ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,98,ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,3,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ,6,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ,2,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΑΛΗΡΟΥ,4,ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ,2,ΑΝΑΠΤΥΞΗ,13,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ,18,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,1,ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ,1,ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,28,ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ,38,ανατολι,1,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ,1,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ,2,ΑΝΑΦΟΡΑ,25,ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΤΩΝ,7,ΑΝΑΦΥΤΕΥΣΗ ΕΛΑΙΩΝΩΝ,1,ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ,1,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ,20,ΑΝΓΚΟΛΑ,1,ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,2,ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,3,ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ,27,ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,1,ΑΝΕΛ,8,ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ,35,ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ,5,ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ,22,ΑΝΕΜΟΜΕΙΚΤΕΣ,1,ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ,1,ΑΝΕΜΟΣ,6,ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ,13,Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,5,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,14,ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΖΩΑ,11,ΑΝΕΡΓΙΑ,183,ΑΝΕΡΓΟΙ,7,ΑΝΗΘΟΣ,1,ΑΝΘΑΓΟΡΑ,6,ΑΝΘΗ,55,ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ,1,ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗ,4,ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ,53,ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ,9,ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,29,ΑΝΘΟΤΥΡΟ,1,ΑΝΘΟΦΥΤΑ,13,ΑΝΘΡΑΚΑΣ,17,ΑΝΘΡΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,1,ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ,2,ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ,1,ΑΝΙΜΑ,1,ΑΝΟΒΡΙΑ,29,ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ,6,ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,1,ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ,30,ΑΝΟΙΞΗ,2,ΑΝΟΜΒΡΙΑ,14,ΑΝΟΝΥΜΟΥS,1,ΑΝΟΡΥΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ,1,ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.,1,ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ,2,ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ,37,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,2,ΑΝΤΕΧΙΝΟΣ,1,ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ,13,ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΟ,1,ΑΝΤΙΛΟΠΗ,1,ΑΝΤΙΟΦΙΚΟΣ ΟΡΟΣ,2,ΑΝΤΙΠΑΓΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,3,ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,50,ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,5,ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,31,ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,15,ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ,6,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ,1,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ,14,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΕΙ,29,ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,19,ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ,2,ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΗΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ,1,ΑΝΤΡΑΚΛΑ,2,ΑΝΤΥΠΑΣ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΤΣΑΣ,1,ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ,4,ΑΝΤΩΝΙΟΥ,1,ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ,5,ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ,3,ΑΝΥΔΡΟΣ ΔΙΟΣΑΝΘΟΣ,1,Άνυδρος Διόσανθος,1,ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΙΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,10,ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,827,Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,1,ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,6,ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,4,Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου,1,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,2,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,27,ΑΞΙΟΣ,1,ΑΟΖ,12,ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,4,απασχ,1,ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,922,ΑΠΑΤΕΣ,5,ΑΠΑΤΗ,6,ΑΠΕ,134,ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ,17,ΑΠΕΡΓΙΑ,32,ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ,1,ΑΠΗΓΑΝΟΣ,1,ΑΠΘ,7,ΑΠΚΥ,7,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ,4,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,4,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,2,ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ,1,ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,1128,ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,5,ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,21,ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ,2,Απόλλων Σμύρνης - Παναιγιάλειος livestream,1,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,1,ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ,5,ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ,11,ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ,1,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,26,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,210,ΑΠΟΝΙΤΡΟΠΟΙΗΣΗ,22,ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,1,ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ,15,ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ,3,ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ,2,ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ,4,ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ,135,ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ,1,ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙΝΟΥ,3,ΑΠΟΣΤΛΟΥ,2,ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,1160,ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,1,ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,2,ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,3,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,4,ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ ΝΕΚΡΩΝ,2,ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ,1,ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ,7,ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ,1,ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,10,ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ,9,ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΙ,55,ΑΠΟΦΥΛΛΩΣΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ,4,ΑΠΟΧΗ,1,ΑΠΟΨΕΙΣ,2870,ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ,14,ΑΡΑΒΕΣ,1,ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ,4,ΑΡΑΒΩΣΗΣ,1,ΑΡΑΚΑΣ,5,ΑΡΑΛΗ,1,ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,197,ΑΡΑΧΘΟΣ,3,ΑΡΑΧΙΔΑ,11,ΑΡΑΧΝΕΣ,20,ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ,563,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,1,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,1,ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,2,ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ,1,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,7,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,16,ΑΡΔΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,1,ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ,214,ΑΡΔΕΥΣΗ,150,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ,6,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,273,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,2,ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,17,ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ,6,Άρης Παπαχρήστου,1,ΑΡΘΡΑ,741,ΑΡΘΡΑ.ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΡΘΡΟ 16,1,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ,924,ΑΡΘΡΟΡΑΦΙΑ,32,ΑΡΙΣΤΟΛΟΧΙΑ,1,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,3,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,1,ΑΡΚΑΔΙΑ,28,ΑΡΚΟΥΔΑ,6,ΑΡΚΟΥΔΕΣ,23,ΑΡΚΟΥΔΟΠΟΥΡΝΑΡΟ,2,ΑΡΚΤΙΚΗ,18,ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,15,ΑΡΜΕΝΙΑ,1,ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ,2,αρμπαρόριζα,1,ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ,6,ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ,3,ΑΡΝΙΑ,26,ΑΡΟΤΡΟ,1,ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ,13,ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΟΥΛΙΑ,1,ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ,9,ΑΡΣΑΚΕΙΟ,1,ΑΡΣΕΝΗΣ,1,ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,3,ΑΡΤΑ,11,ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ,2,ΑΡΤΕΣΙΑΝΗ ΒΡΥΣΗ,1,ΑΡΤΟΔΕΝΔΡΟ,3,ΑΡΤΟΚΑΡΠΟΣ,1,ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ,39,ΑΡΤΟΣ.ΟΙΝΟΣ,1,ΑΡΧΑΙΑ,1,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,1,ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,3,Αρχιεπισκοπή Αθηνών,1,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,1,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ,3,ΑΡΩΓΗ,2,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,4,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,155,ΑΡΩΝΙΑ,7,ΑΣΑΠ,1,ΑΣΑΧ,13,ΑΣΕΠ,92,ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,3,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,8,ΑΣΘΜΑ,1,ΑΣΙΑ,1,ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΦΗΚΑ,1,ΑΣΠΑΙΤΕ,12,ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ,2,ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ,3,ΑΣΠΙΡΙΝΗ,4,ΑΣΠΡΟΠΑΡΗΣ,1,ΑΣΤΑΚΟΣ,1,ΑΣΤΕΡ,1,ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,2,ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ,1,ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ,2,ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΑΤΑ,1,ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,2,ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,1,ΑΣΤΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ,56,ΑΣΤΙΚΟΙ ΟΠΩΡΩΝΕΣ,4,ΑΣΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ,2,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,688,ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,4,ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ,2,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,13,ΑΣΥΛΟ,3,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ,48,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,286,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,53,ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ,2,ΑΣΩΠΙΑ,1,ΑΣΩΠΟΣ,5,ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,42,ΑΤΑΚ,23,ΑΤΕ,8,ΑΤΕΕΝ,6,ΑΤΕΙ,361,ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ,3,ΑΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ,6,ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,10,ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,16,ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ,40,ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,99,ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,40,ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,8,ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ,1,ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ,43,ΑΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ,1,ΑΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ,5,ΑΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,48,ΑΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ,3,ΑΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,20,ΑΤΛΑΣ,2,ΑΤΜ,4,ΑΤΜΙΣΜΑ,1,ΑΤΜΙΣΤΕΣ,2,ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ,13,ΑΤΤΙΚΗ,21,ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,2,ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,4,ΑΤΥΧΗΜΑ,49,ΑΥΓΑ,93,ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ,113,ΑΥΓΕΡΗ,3,ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,1,ΑΥΓΟ,4,ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΗ,1,ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ,2,ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ,17,ΑΥΠΝΙΑ,1,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,37,ΑΥΣΤΡΙΑ,5,ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ,2,ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ,2,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,3,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014,1,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019,2,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023,3,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣς ΕΚΛΟΓΕΣ 2014,1,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,1,ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,2,ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΖΩΑ,1,ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΦΥΛΕΣ,2,ΑΥΤΟΨΙΕΣ,3,ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ,1,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,1,ΑΦΕΜΗΨΑ,1,ΑΦΕΨΗΜΑ,3,ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ,4,ΑΦΙΔΕΣ,2,ΑΦΜ,1,ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ,99,ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ,8,ΑΦΡΙΚΗ,15,ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ,3,ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ,5,ΑΧΑΙΑ,7,ΑΧΕΛΩΟΣ,25,ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ,1,ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ,1,ΑΧΙΝΟΙ,1,ΑΧΛΑΔΙ,4,ΑΧΛΑΔΙΑ,51,ΑΧΛΑΔΟΜΗΛΟ,1,ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ,25,ΑΧΥΡΑ,5,ΑΨΙΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,1,ΑΩΟΣ,1,ΑTEI,1,Β.ΚΟΚΚΑΛΗΣ,399,ΒΑΓΕΝΑ,11,ΒΑΓΕΝΑΣ,1,ΒΑΓΙΑ,2,ΒΑΚΤΗΡΙΑ,44,ΒΑΚΤΗΡΙΟ,24,ΒΑΛΑΒΑΝΗ,4,ΒΑΛΑΝΟΛΙΑ,1,ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ,1,ΒΑΛΙΛΑ ΕΦΗ,1,ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΡΟΥΣΣΩΝ,1,ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ,2,ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ,1,ΒΑΛΤΙΚΗ,1,ΒΑΛΤΟΧΕΛΩΝΑ,1,ΒΑΜΒΑΚΑΔΑ,1,ΒΑΜΒΑΚΕΛΑΙΟ,1,ΒΑΜΒΑΚΙ,479,ΒΑΡΔΑΚΗΣ,35,ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ,1,ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ,1,ΒΑΡΕΛΙ,2,ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ,11,ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ,3,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,19,ΒΑΡΡΑΣ,2,ΒΑΡΡΟΑ,1,ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΖΩΩΝ,8,ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΙ,12,ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ,10,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,5,ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ,1,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ,3,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ,1,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ,5,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,8,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,107,ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ,4,ΒΑΤΟΠΕΔΙ,1,ΒΑΤΡΑΧΟΙ,2,ΒΑΤΣΙΝΑ,1,ΒΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ,1,ΒΓΕΝΗΣ,1,ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΗ,1,ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΗ,1,ΒΕΒΕΛΑΚΗΣ,2,ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ,1,ΒΕΗΣ,1,ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ,4,ΒΕΛΓΙΟ,9,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,38,ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ,1,ΒΕΜΜΟΣ,3,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΖΙΝΟΤΡΑΤΑ,1,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,8,ΒΕΡΒΕΝΑ,1,ΒΕΡΓΙΝΗΣ,1,ΒΕΡΙΚΟΚΟ,4,ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ,5,ΒΕΡΟΙΑ,1,ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟΚ LIVESTREAMING,1,ΒΕΡΟΥΤΗΣ,2,ΒΕΡΤΙΣΙΛΛΙΩΣΗ,1,ΒΕΡΤΙΤΣΙΛΛΙΩΣΗ,1,ΒΕΡΥΚΟΚΟ,11,ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΒΕΤΑΣ,1,ΒΕΤΤΑ,5,ΒΙΒΛΙΟ,2,ΒΙΖΟΝ,4,ΒΙΚΗ,2,ΒΙΚΟΣ,2,ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ,9,ΒΙΝΤΕΟ,545,ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΑ,1,ΒΙΟΑΕΡΙΟ,17,ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ,2,ΒΙΟΑΝΘΡΑΚΑΣ,1,ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ,4,ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑ,2,ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ,1,ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ,4,ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΕΣ,1,ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,2,ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ,12,ΒΙΟΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ,2,ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,2,ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,2,ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ,1,ΒΙΟΗΛΙΣ,1,ΒΙΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,6,ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,31,ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ,2,ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ,58,ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ,23,ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1,ΒΙΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,4,ΒΙΟΚΤΟΝΑ,4,ΒΙΟΛΟΓΙΑ,87,ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ,7,ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ,3,ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,3,ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,152,ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,1,ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ,1,ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,25,ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,120,ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΗΡΑΝΣΗ,1,ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,1,ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ,8,ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,29,ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,3,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΑΛΑ,2,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,2,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΛΟΙ,3,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ,1,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ,6,ΒΙΟΜΑΖΑ,36,ΒΙΟΜΕΘΑΝΙΟ,1,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,29,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,103,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,1,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΑΒΗ,27,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ,21,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ,36,ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ,2,βιομίμηση,1,ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ,10,ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,2,ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ,85,ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,11,ΒΙΟΤΟΠΟΣ,2,ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ,1,ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ,4,ΒΙΣΩΝΑΣ,3,ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ,19,ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΛΙΕΙΑ,2,ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,11,ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,5,ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ,1,ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ,3,ΒΛΑΧΟΣ,1,ΒΛΗΜΑΤΑ,1,ΒΟΕΙΔΗ,74,ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ,1,ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ,1,ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ,1,ΒΟΙΩΤΙΑ,23,ΒΟΛΒΟΙ,1,ΒΟΛΙΒΙΑ,1,ΒΟΛΟΣ,5,ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ,1,ΒΟΜΒΙΝΟΙ.ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΕΣ,1,ΒΟΟΤΡΟΦΙΑ,7,ΒΟΡΔΙΓΑΛΕΙΟΣ ΠΟΛΤΟΣ,5,ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,6,ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ,74,ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ,1,ΒΟΡΙΔΗΣ,620,ΒΟΡΥΛΛΑΣ,1,ΒΟΣΚΗΣΗ,2,ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ,5,ΒΟΣΚΟΙ,1,ΒΟΣΚΟΣ,16,ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ,186,ΒΟΤΑΝΑ,130,βότανα για γρίπη,1,ΒΟΤΑΝΙΚΗ,6,ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ,7,ΒΟΤΚΑ,2,ΒΟΤΡΥΤΗΣ,3,ΒΟΥΒΑΛΙΑ,4,ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ,1,ΒΟΥΒΑΛΟΤΡΟΦΙΑ,8,ΒΟΥΒΟΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,35,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,5,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,4,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019,4,ΒΟΥΛΗ,164,ΒΟΥΛΤΕΨΗ,3,ΒΟΥΝΑ,4,ΒΟΥΤΗΡΟ,9,ΒΟΥΤΣΗΣ,4,ΒΟΥΤΥΡΟ,2,ΒΡ,1,ΒΡΑΒΕΙΑ,7,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,11,ΒΡΑΝΤΖΑ,12,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,26,ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ,13,ΒΡΟΥΚΕΛΩΣΗ,8,ΒΡΟΥΤΣΗΣ,21,ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ,98,ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ.ΕΙΔΗΣΕΙΣ,1,ΒΡΩΜΟΚΑΡΥΔΙΑ,1,ΒΡΩΜΟΥΣΕΣ,2,ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ,26,ΒΥΝΗ,1,Βύρων Πολύδωρας,1,ΒΦΛ,42,ΒΦΛ.,57,ΒRΕΧΙΤ,1,Γ.ΑΚΡΙΩΤΗΣ,3,Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,10,Γ.ΠΟΥΛΟΥ,6,Γ.ΣΑΡΡΟΣ,2,Γ.ΨΑΘΑΣ,4,ΓΑΒΡΙΟΛΑ,1,ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ,293,ΓΑΖΗ ΕΛΕΝΗ,1,ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ,1,ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ,2,ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ,32,ΓΑΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ,1,ΓΑΙΟΣΛΩΛΗΚΑΣ,1,ΓΑΛΑ,245,ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ,3,ΓΑΛΑ ΒΟΥΒΑΛΙ,1,ΓΑΛΑ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ,1,ΓΑΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΣ,22,ΓΑΛΑ ΓΙΔΙΝΟ,1,ΓΑΛΑ ΚΑΜΗΛΑΣ,2,ΓΑΛΑ ΟΝΟΥ,1,ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ,2,ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ,2,ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,613,ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,7,ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ,1,ΓΑΛΕΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,102,ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ,11,ΓΑΠ,1,ΓΑΡΔΕΝΙΑ,4,ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗ,1,ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ,1,ΓΑΡΙΔΑΛΕΥΡΟ,1,ΓΑΡΙΔΕΣ,4,ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ,3,ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,77,ΓΑΤΑ,7,ΓΑΤΕΣ,16,ΓΑΤΟΛΥΚΟΣ,1,ΓΑΥΔΟΣ,2,ΓΑΥΡΟΣ,3,ΓΕΓΟΝΟΤΑ,1834,ΓΕΚ,4,ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ,1,ΓΕΛΑΛΗΣ,3,ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ,5,ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.ΣΚΙΤΣΟ,1,ΓΕΜΤΟΣ,123,ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΥΤΑ,3,ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,6,ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ,10,ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ,42,ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ,18,ΓΕΝΕΤΙΚΗ,79,ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΖΩΩΝ,1,ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,3,ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,10,ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΔΑΤΩΝ,1,ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ,1,ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ,4,ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,19,ΓΕΡΑΚΙ,9,ΓΕΡΑΝΙΑ,1,ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ,3,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,130,ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ,1,ΓΕΡΜΑΝΟΙ,3,ΓΕΡΜΑΝΟΣ,1,ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ,1,ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ,2,ΓΕΣΑΣΕ,1,ΓΕΥΜΑΤΑ,509,ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ,6,ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,3,ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,2,ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ,40,ΓΕΩΛΟΓΙΑ,69,ΓΕΩΛΟΓΟΙ,1,ΓΕΩΜΗΛΑ,1,ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ,6,ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,2,ΓΕΩΠΑΡΚΑ,30,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,85,ΓΕΩΠΟΝΙΑ,1,ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,220,ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ,82,ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,2,ΓΕΩΠΟΝΟΙ,78,ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΑΕΙ,2,ΓΕΩΠΟΝΟΙ Π.Ε.,3,ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΠΕ,5,ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΠΕΠΤΕΓ,65,ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΕ,231,ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,2,ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ,37,ΓΕΩΡΓΙΑ,12,Γεωργία,1,ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ,35,ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,6,ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ,3,ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,31,ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,11,ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ,11,ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,1,ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,74,ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ,12,ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,1,ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ,1,ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,4,ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,5,ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,53,ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,20,ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ,1,ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ,1,ΓΕΩΣΚΟΠΗΣΗ,1,ΓΕΩΤΕΕ,192,ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΑ,1,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,860,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ,17,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,3,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ,1,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,7,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,2,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ,363,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΕ,23,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΕ,135,ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,1,ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,15,ΓΕΩΤΟΠΟΙ,3,ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ,149,ΓΕΩΧΩΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,3,ΓΗ,17,ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ,2,ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ,6,ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ,1,ΓΙΑΝΚΕΑ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ,1,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ,2,ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ,1,ΓΙΑΟΥΡΤΙ,92,ΓΙΔΕΣ,5,ΓΙΔΙΑ,2,ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ,3,ΓΙΟΡΤΕΣ,243,ΓΙΟΡΤΗ ΣΠΟΡΩΝ,6,ΓΙΟΥΝΚΕΡ,11,ΓΚΑΖΑΝΙΑ,1,ΓΚΑΖΟΝ,5,ΓΚΑΛΙΟΥ,1,ΓΚΑΛΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,5,ΓΚΑΜΠΑΕΡΙΔΗΣ,2,ΓΚΑΝΤΕΛΟΣ,1,ΓΚΑΝΤΙ,1,ΓΚΑΡΑ,9,ΓΚΕΡΕΚΟΥ,2,ΓΚΕΡΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,1,ΓΚΙ,2,ΓΚΙΝΕΣ,2,ΓΚΙΣΟΥΛΗΣ,1,ΓΚΛΕΤΣΟΣ,1,ΓΚΛΙΤΣΑ,2,ΓΚΟΓΚΑΣ,1,ΓΚΟΚΑΣ,2,ΓΚΟΛΙΑΣ,1,ΓΚΟΛΦ,2,ΓΚΟΡΤΣΙΑ,2,ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ,11,ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ,1,ΓΚΟΥΜΑΣ,5,ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ,1,ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ,1,ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ,4,ΓΛΑΒΙΝΑΣ,2,ΓΛΕΖΟΣ,3,ΓΛΟΙΟΣΠΟΡΙΟ,28,ΓΛΟΤΕΝΗ,1,ΓΛΟΥΤΕΝΗ,1,γλουτένη,3,ΓΛΥΚΑ,692,ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ,2,ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ,1,ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ,13,ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ,1,ΓΛΥΦΟΣΑΤΗ,24,ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ,1,ΓΟΕΒ,24,ΓΟΝΕΙΣ,1,ΓΟΝΙΔΙΑ,1,ΓΟΡΤΥΝΙΑ,1,ΓΟΥΝΑ,1,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,1,ΓΟΥΝΕΣ,8,ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑ,1,ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ,1,ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ,30,ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΡΟΒΑΤΟ,1,ΓΟΥΤΑΠΕΡΓΑ,1,ΓΠΑ,47,ΓΡΑΒΙΕΡΑ,10,ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ,3,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,4,ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ,1,ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ,2,ΓΡΑΜΜΟΣ,2,ΓΡΑΝΙΤΑ,8,ΓΡΑΦΕΙΑ,1,ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ,1,ΓΡΕΒΕΝΑ,9,ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ,1,ΓΡΙΠΗ,4,ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ,57,ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ,1,ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ,2,ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ,4,ΓΣΕΒΕΕ,1,ΓΣΕΕ,23,ΓΥΝΑΙΚΕΣ,1,ΓΥΠΑΕΤΟΣ,1,ΓΥΠΕΣ,5,ΓΥΡΗ,2,ΓΥΡΟΣ,1,Δ,4,Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ,164,Δ.ΚΑΜΜΕΝΟΣ,2,Δ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ,5,Δ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ,165,Δ.ΡΟΥΚΑΣ,29,ΔΑΓΚΕΙΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ,1,ΔΑΔΙΑ,11,ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ,1,ΔΑΚΕ,1,ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ,258,ΔΑΚΟΣ,26,ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ,1,ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ,7,ΔΑΝΑΛΑΤΟΣ,3,ΔΑΝΕΙΑ,10,ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ,1,ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,75,ΔΑΝΕΛΛΗΣ,7,ΔΑΝΙΑ,7,ΔΑΟΑΤΑΠ,1,ΔΑΟΚ,15,ΔΑΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ,36,ΔΑΟΚ ΗΠΕΙΡΟΥ,1,ΔΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,1,ΔΑΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ,6,ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,4,ΔΑΟΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ,2,ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΔΑΠ,1,ΔΑΠΕΕΠ,2,ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ,59,ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,1,ΔΑΣΕΡΓΑΤΗΣ,18,ΔΑΣΗ,403,ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,5,ΔΑΣΙΚΑ ΦΥΤΑ,7,ΔΑΣΙΚΑ ΦΥΤΩΡΕΙΑ,1,ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ,66,ΔΑΣΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ,1,ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,8,ΔΑΣΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,6,ΔΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ,7,ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ,355,ΔΑΣΜΟΙ,56,ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ,3,ΔΑΣΟΛΟΓΙΑ,6,ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ,9,ΔΑΣΟΝΟΜΟΣ,1,ΔΑΣΟΠΟΝΙΑ,26,ΔΑΣΟΠΟΝΟΙ,10,ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,13,ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ,17,ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ,7,ΔΑΣΟΣ,3,ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ,5,ΔΑΣΩΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΙ,9,δασωση,3,ΔΑΣΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ,7,ΔΑΣΩΣΗ ΓΑΙΩΝ,5,ΔΑΦΝΗ,2,ΔΕΔΔΗΕ,12,ΔΕΗ,310,ΔΕΘ,50,ΔΕΚΟ,6,ΔΕΛΤΑ,12,ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ,6,ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ,10,ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ,1,ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,9,ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ,4,ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ,9,ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ,66,ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,69,ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣΑΡΧΙΩΝ,1,ΔΕΛΦΙΝΙΑ,9,ΔΕΛΦΟΙ,1,ΔΕΝΔΙΑΣΑ,1,ΔΕΝΔΡΑ,40,ΔΕΝΔΡΟ,3,ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,19,ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ,134,ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ,8,ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ,37,ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ,1,ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,12,ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ,1,ΔΕΠΑ,15,ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ,1,ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ,34,ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ,7,ΔΕΣΦΑ,25,ΔΕΥΑ,1,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,10,ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ,6,ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΖΩΩΝ,16,ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΠΤΗΝΩΝ,3,ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΖΩΩΝ,8,ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ,6,ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΡΑΧΝΗ,1,ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΦΙΔΙΑ,6,ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΦΡΟΥΤΑ,1,ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΦΥΤΑ,4,ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΨΑΡΙΑ,2,ΔΗΛΩΣΕΙΣ,785,ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,1,ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ/ΕΚΤΡΟΦΗΣ,3,ΔΗΜΑΡ,23,ΔΗΜΑΡΑΣ,20,ΔΗΜΑΣ,2,Δημήτρης Μπουραντάς,6,ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ,33,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ,5,ΔΗΜΟΙ,15,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ,3,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ,69,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ,2,ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,6,ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,3,ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ,3,ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,1,ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ,1,ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ,15,ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ,2,ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ,5,ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ,6,ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,2,ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ,1,ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,4,ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ,6,ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ,3,ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ,1,ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,10,ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,1,ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ,1,ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ,2,ΔΗΜΟΣ ΚΥΝΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ,1,ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ,1,ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,17,ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ,1,ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ,2,ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ,3,ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ,1,ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ,9,ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ,3,ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ,2,ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ,67,ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ,1,ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ,2,ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ,90,ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,5,ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,4,ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ,4,ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,3,ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ,2,ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ,1,ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,1,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ,7,ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,5,ΔΗΜΟΣΙΟ,176,ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,1,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,1,ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,151,ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,93,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,8,ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ,4,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,1,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,1,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΛΟΓΕΣ,2,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,3,ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,30,ΔΗΩ,8,ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ,3,ΔΙΑΒΗΤΗΣ,1,ΔΙΑΒΟΛΟΧΟΡΤΟ,1,ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ,44,ΔΙΑΒΡΩΣΗ,16,ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΑΝΕΙΩΝ,2,ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ,1,ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ,1,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,84,ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,7,ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ,3,ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ,4,ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ,13,ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ,2,ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,33,ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,14,ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,2,ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ,5,ΔΙΑΙΤΑ,4,ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΙΟΥ,1,ΔΙΑΚΟΠΕΣ,2,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,2,ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ,1,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ,1,ΔΙΑΛΕΥΡΩΔΗΣ,1,ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΕΙ,4,ΔΙΑΜ,1,ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,4,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ,164,ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ,1,ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,13,ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ,6,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1,ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ,7,ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ,7,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,11,ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ,1,ΔΙΑΤΡΟ,1,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,655,ΔΙΑΥΓΕΙΑ,3,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ,6,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ,142,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ,137,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ,6,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΖΩΩΝ,1,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ,15,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ,1,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,2,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ,2,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ,3,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ,525,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΟΣΚΗΣΗΣ,4,ΔΙΒΕΡΗΣ,1,ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ,10,ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ,36,ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,3,ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,6,ΔΙΕΘΝΗ,77,ΔΙΕΚ,10,ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,96,Διετή Προγράμματα ΑΕΙ,1,ΔΙΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ,3,ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,7,ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ,2,ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ,4,ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ,10,ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ,1,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,2,ΔΙΚΑΣΤΕΣ,4,ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,2,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ,1,ΔΙΚΕΦΑΛΑ ΖΩΑ,1,ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,1,ΔΙΚΟΚΟ ΣΙΤΑΡΙ,2,ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟΤΩΝ,1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ,3,ΔΙΠΑΕ,9,ΔΙΠΛΩΜΑ,1,ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,1,ΔΝΤ,77,ΔΝΤ.ΤΡΟΙΚΑ,2,ΔΟΑΠΠΕΧ,1,ΔΟΑΤΑΠ,41,ΔΟΒ,8,ΔΟΕΠΕΛ,4,ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ,1,ΔΟΝΤΙΑ,1,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,1,ΔΟΥΚΑΣ,8,ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ,1,ΔΟΥΝΑΒΗΣ,2,ΔΟΥΡΟΥ,10,ΔΠΕΑ,10,ΔΠΘ,2,ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ,3,ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ,1,ΔΡΑΜΑ,9,ΔΡΑΣΕΙΣ,8,ΔΡΑΣΗ,1,ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,23,ΔΡΑΧΜΗ,3,ΔΡΕΤΤΑ,1,ΔΡΙΤΣΑΣ,1,ΔΡΙΤΣΕΛΗ,1,ΔΡΥΣ,1,ΔΥΟΣΜΟΣ,2,ΔΥΠΑ,29,ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ,94,ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,149,ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,11,ΔΩΔΩΝΗ,3,ΔΩΡΑ,1,ΔΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,3,ΔΩΡΕΑ,1,ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ,1,ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,3,ε,2,Ε.Ε.,1,Ε3,3,Ε9,56,ΕΑΓΜΕ,1,ΕΑΠ,57,ΕΑΣ,4,ΕΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ,1,ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ,10,ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.ΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,1,ΕΒΕ,4,ΕΒΖ,20,ΕΒΡΟΣ,101,ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,20,ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΕΠΤΕΓ,1,ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΖΩΩΝ,2,ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ,1,ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ,52,ΕΓΝΑΤΙΑ,1,ΕΓΥ,9,ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ,2,ΕΔΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ,1,ΕΔΑΦΗ,2,ΕΔΑΦΟΑΝΑΛΥΣΗ,10,ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ,1,ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑ,51,ΕΔΑΦΟΣ,21,ΕΔΟΑΟ,3,ΕΔΟΚ,6,ΕΔΣΝΑ,1,ΕΕ,1,ΕΕΔΕ,2,ΕΕΔΥ,1,ΕΕΤΕΜ,81,ΕΕΤΕΜ ΑΧΑΙΑΣ,1,ΕΕΤΕΜ ΕΥΒΟΙΑΣ,1,ΕΖΕ,2,ΕΘΑΑΕ,1,ΕΘΑΕΕ,2,ΕΘΕΑΣ,3,ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,1,ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ,1,ΕΘΕΣΕΙΣ,3,ΕΘΙΑΓΕ,4,ΕΘΙΜΑ,2,ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,6,Εθνική Επιτροπή Υδάτων,1,ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,2,ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,9,ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,258,ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ,1,ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,7,ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ,1,ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,1,ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ,1,ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ,1,ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ,1,ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ,9,ΕΘΝΟΣ,1,ΕΙΔ,1,ΕΙΔΗ,17,ΕΙΔΗΣ,26,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,55110,Ειδήσεις - Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων,1,ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΜΑΛΙΑΔΑ,1,ΕΙΔΗΣΕΙΣΙ,15,ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ,2,ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ,113,ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,10,ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,1,ΕΙΚΟΝΕΣ,6,ΕΙΡΗΝΗ,2,ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΔΡΑΓΟΥ,4,ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ,1,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ,1,ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ,7,ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,41,ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,10,ΕΙΣΒΟΛΗ,1,ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,1,ΕΙΣΦΟΡΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ,2,ΕΚΑΓΕΜ,1,ΕΚΑΣ,1,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,1513,ΕΚΘΕΣΕΙΣ,337,ΕΚΘΕΣΗ,17,ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ,2,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,7,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΓΗ,13,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,6,ΕΚΚΟΚΗΣΤΗΡΙΑ,8,ΕΚΛΟΓΕΣ,194,ΕΚΛΟΓΕΣ 2017,1,ΕΚΛΟΓΕΣ 2019,9,ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΠΤΕΓ 2013,3,ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΠΤΕΓ 2015,3,ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΠΤΕΓ 2017,4,ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΠΤΕΓ 2019,12,ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΠΤΕΓ 2023,7,ΕΚΟΥΙΖΕΤΟ,1,ΕΚΠΑ,36,ΕΚΠΑ ΨΑΧΝΩΝ,1,εκπαιδευ,1,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,2404,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ,1,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,2,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,2,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,1,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,19,ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΕΡΙΩΝ,6,ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕΡΙΩΝ,17,ΕΚΠΟΜΠΗ ΡΥΠΩΝ,4,ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ,1,ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ,2,ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ,3,ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,1,ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ,1,ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ,60,ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ,4,ΕΚΤΡΟΦΗ ΕΝΤΟΜΩΝ,1,ΕΚΧΕΡΣΩΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ,1,ΕΛ ΝΙΝΙΟ,7,ΕΛΑΙΑ,16,ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ,334,ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ,3,ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,40,ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΣ,1,ΕΛΑΙΟΚΛΟΠΗ,3,ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ,420,ΕΛΑΙΟΚΡΑΜΒΗ,26,ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,1307,ΕΛΑΙΟΝ,1,ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ,43,ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,61,ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΑΣ,2,ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ,29,ΕΛΑΙΟΣΥΛΛΟΓΗ,81,ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ,73,ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ,10,ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ,7,ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ,1,ΕΛΑΪΣ-Unilever,1,ΕΛΑΙΩΝΕΣ,51,ΕΛΑΣ,1,ΕΛΑΣΟΝΑ,2,ΕΛΑΣΣΟΝΑ,1,ΕΛΑΤΑ,10,ΕΛΑΦΙ,25,ΕΛΑΦΙΑ,31,Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής,1,ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,2,ΕΛΑΧΙΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ,2,ΕΛΒΕΤΙΑ,6,ΕΛΓΑ,1122,ΕΛΓΑ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ,2,ΕΛΓΟ,7,ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ,283,ΕΛΕΓΕΠ,1,ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ,6,ΕΛΕΤΑΕΝ,2,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ,3,ΕΛΕΥΘΕΡΙΔΟΥ,1,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,33,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,1,ΕΛΕΥΣΙΝΑ,1,ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ,2,ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ,3,ΕΛΕΦΑΝΤΟΔΟΝΤΟ,2,ΕΛΙΑ,263,ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,31,ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ,32,ΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,1,ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ,1,ΕΛΙΑ.ΦΡΑΠΕΛΙΑ,1,ΕΛΙΕΣ,205,ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ,6,ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ,1,ΕΛΚΕΘΕ,3,ΕΛΚΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ,2,ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ,12,ΕΛΛΑΔΑ,54,ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,3,ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,3,ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,7,ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,6,Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ,242,Ελληνική Βοτανική Εταιρεία,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ,12,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,6,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,5,Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ,64,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,1,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,54,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,4,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ,2,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ,1,ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ,1,ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ,12,ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ,5,ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,11,ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,30,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΜΕΠΑ,10,ΕΛΟΓΑΚ,4,ΕΛΟΝΟΣΙΑ,18,ΕΛΠΕ,2,ΕΛΣΤΑΤ,88,ΕΛΤΑ,2,ΕΛΤΟΝ,1,ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ,19,ΕΜΠ,1,ΕΜΠΑΡΓΚΟ,62,ΕΜΠΑΡΓΟ,1,ΕΜΠΟΛΑ,13,ΕΜΠΟΡΙΑ,13,ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ,3,ΕΜΠΟΡΙΟ,74,ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ,5,ΕΜΣΥ,14,ΕΜΥ,67,ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ,15,ΕΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙ,2,ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ,1,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚ ΚΑΥΣΙΜΑ,1,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,54,εναλλακτικές καλλιέργειες,5,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,2,ΕΝΔΗΜΙΚΑ ΦΥΤΑ,1,ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΑΣΗ,1,ΕΝΔΥΣΕΙΣ,1,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,1456,Ενέργεια,1,ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΤΑ,20,ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ,3,ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,2,ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ,28,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,13,ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ/ΕΚΤΡΟΦΗΣ,14,ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ,24,ΕΝΙΑΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,154,ΕΝΙΠΕΑΣ,1,ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ,11,ΕΝΙΣΧΥΣΗ,22,ΕΝΟΙΚΙΑ,4,ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ,7,Ενοικιαση Αγροτικης Γης,1,ΕΝΠΕ,18,ΕΝΣΗΜΑ,4,ΕΝΣΙΡΩΜΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ,1,ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ,6,ΕΝΤΟΜΑ,114,ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ,2,ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,1,ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ,24,ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΙΑ,1,ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ,7,ΕΝΤΟΜΟΠΡΩΤΕΙΝΗ,1,ΕΝΤΥΠΟ Ε1,1,ΕΝΥΔΡΕΙΑ,1,ΕΝΥΔΡΕΙΟΠΟΝΙΑ,1,ενυδρειοπονία,1,ΕΝΦΙΑ,80,ενωση,1,Ένωση Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Γεωπόνων,1,Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων,1,Ενωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας,2,ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ,15,ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ,3,ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ,3,ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,8,ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ,7,ΕΞΑΓΩΓΕΣ,31,ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,486,ΕΞΑΡΧΟΣ,3,ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ,2,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,1,ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ,43,ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,5,ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ,3,ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ -ΑΥΤΟΝΟΜΩ,1,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ,10,ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ,1,ΕΞΥΠΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,9,ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ,4,ΕΟΔΥ,4,ΕΟΠΕΠ,1,ΕΟΠΠΕΠ,3,ΕΟΡΔΑΙΑ,9,ΕΟΡΤΕΣ,1,ΕΟΣΑΝΑΛ,4,ΕΟΤ,1,ΕΟΦ,12,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ,78,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,131,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ,3,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,1,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,4,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ,33,ΕΠΑΛ,19,ΕΠΑΛΘ,6,ΕΠΑΜ,2,ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ,3,ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,3,ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ,1,ΕΠΑΝΑΣΠΟΡΕΣ,1,ΕΠΑΣ,5,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,344,Επενδύσεις,1,ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ,3,ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ,1,ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡ,1,ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΝΔ,1,ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ,3,ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑ,1,ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,25,ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,5,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,103,ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,212,ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ,3,ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,2,ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΚΥΛΙΩΝ,3,ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ,2,ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,6,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,1894,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,1,ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ,1,επιλ,1,ΕΠΙΛΟ,8,ΕΠΙΛΟΓΕΣ,45669,ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ,10,ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,19,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ,110,ΕΠΙΜΕΤΡΗΤΕΣ,1,ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ,20,ΕΠΙΟΡΚΟΙ,1,ΕΠΙΠ,2,επισ,1,ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,154,επισκ,1,ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ,334,ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ,1,ΕΠΙΣΠΟΡΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,1,ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,41,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,46,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,866,ΕΠΙΣΤΟΛΗ,33,ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ,3,ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,2,ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ,3,ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ,65,ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ,11,ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,3,ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ,13,ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,2,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΙΕΣ,4,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,986,ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ,3,ΕΠΟΛΟΓΕΣ,5,ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,6,ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,3,ΕΠΟΧΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,11,ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,1,ΕΠΠΑΙΚ,1,ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟ,2,ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ,1,ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,428,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,587,ΕΡΓΑΛΕΙΑ,3,ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΟΟΣΑ,1,ΕΡΓΑΝΗ,7,ΕΡΓΑΣΙΑ,510,ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,1,ΕΡΓΑΣΙΑ.,62,ΕΡΓΑΣΙΑ.ΑΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ,2,ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ,1,ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΡΕΑΣ,1,ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΑΚΟ ΚΡΕΑΣ,2,ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ,343,ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ,3,ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,8,ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ,3,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ,3,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,3,ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ,1,ΕΡΓΟΣΕ,7,ΕΡΓΟΣΗΜΟ,19,ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ,1,ΕΡΕΤΡΙΑ,1,ΕΡΕΥΝΑ,144,ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ,18,ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ,40,ΕΡΗΜΟΣ,3,ΕΡΝΤΟΓΑΝ,9,ΕΡΠΕΤΑ,22,ΕΡΤ,4,ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,2,ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,1,ΕΡΩΤΗΣΗ,1,ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,1053,ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,5,ΕΣΕΕ,4,ΕΣΕΕΦΥ,1,ΕΣΟΔΑ,1,ΕΣΠΑ,70,ΕΣΠΑ 2014-2020,106,ΕΣΠΑ 2021-2027,1,ΕΣΠΕΡΙΔΑ,22,ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ,148,ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ.ΤΡΙΣΤΕΤΣΑ,1,ΕΣΡ,2,ΕΣΣΕ,1,ΕΣΤΙΑΣΗ,7,ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ,1,ΕΣΥΦ,8,ΕΤΑΑ,1,ΕΤΕΑΝ,1,ΕΤΕΠ,2,ΕΤΜΕΑΡ,9,ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ,98,Εύα Καϊλή,13,ΕΥΒΟΙΑ,192,ΕΥΔΑΠ,16,ΕΥΔΕΜΙΔΑ,2,ΕΥΖΩΙΑ ΖΩΩΝ,1,ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ,1,ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ,1,ΕΥΛΟΓΙΑ,14,ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ,1,ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ,6,ΕΥΡΟΟΜΟΛΟΓΟ,1,ΕΥΡΟΦΑΡΜ,1,ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,1,ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ,3,ΕΥΡΥΤΟΜΟ,1,ΕΥΡΩ,17,ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,29,ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ,66,ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ,69,ΕΥΡΩΖΩΝΗ,3,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,748,Ευρωπαϊκή Ένωση Υγρά απόβλητα,1,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,713,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,3,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,4,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ,3,Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,1,ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,35,ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,154,ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,1,ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ,1,ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ,2,ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ,31,ΕΥΡΩΠΗ,21,ΕΥΡΩΤΑΣ,1,ΕΥΤΡΟΦΙΣΜΟΣ,7,ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ,74,ΕΥΧΕΣ,10,ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ,2,ΕΦΑΠΑΞ,1,ΕΦΕΤ,241,ΕΦΕΥΡΕΣΗ,1,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,717,ΕΦΚ,18,ΕΦΚΑ,144,ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ,72,ΕΦΟΡ,1,ΕΦΟΡΙΑ,138,ΕΦΡΑΙΜ,1,ΕΧΘΡΟΙ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,20,ΕΧΘΡΟΙ.ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,1,ΖΑΓΟΡΑ,3,ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ,1,ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ,1,ΖΑΜΠΕΛΑΣ,1,ΖΑΜΠΟΝ,1,ΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΖΑΡΚΑΔΙ,4,ΖΑΧΑΡΑΚΗ,3,Ζαχαρη,37,ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ,1,ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ,3,ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ,714,ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ,142,ΖΕΑ,5,ΖΕΒΡΑ,2,ΖΕΛΕΝΣΚΙ,3,ΖΕΜΠΙΛΗΣ,3,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,8,ΖΕΡΕΦΟΣ,8,ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ,1,ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ,7,ΖΕΥΓΟΛΑΤΗΣ Κ,1,ΖΗΜΙΕΣ,2,ΖΙΖΑΝΙΑ,17,ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ,54,ΖΟΥΡΑΡΙΣ,1,ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ,57,ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ,1,ΖΥΘΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΖΥΜΑΡΙΚΑ,14,ΖΩΑ,157,ΖΩΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ,1,ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ,35,ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,1,ΖΩΔΙΑ,758,ΖΩΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,466,ΖΩΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,1,ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,2843,ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΣ,1,ΖΩΟΚΛΟΠΕΣ,42,ΖΩΟΚΤΟΝΙΑ,124,ΖΩΟΛΟΓΙΑ,2,ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ,2,ΖΩΟΝΟΣΟΣ,205,ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ,16,ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ,183,ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,2,ΖΩΟΦΙΛΟΙ,2,ΗΑΕ,1,ΗΔΙΚΑ,3,ΗΘΗ & ΕΘΙΜΑ,3,ΗΛΕΙΑ,83,ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,1,ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΑΚΤΕΡ,2,ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ,1,ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ,1,ΗΛΕΚΤΡΟΜΟΤΕΡ,1,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,2,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ,5,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ,14,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ,4,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ,32,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ,1,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ,1,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,10,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ,2,Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ),1,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,17,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,1,ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,16,ΗΛΙΑΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ,1,Ηλιανθος,20,ΗΛΙΕΙΑ,5,ΗΛΙΕΛΑΙΟ,9,ΗΛΙΟ,1,ήλιος,1,ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ,1,ΗΜΑΘΙΑ,5,ΗΜΕΡΙΔΑ,171,ΗΜΕΡΙΔΕΣ,147,ΗΠΑ,113,ΗΠΕΙΡΟΣ,56,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,4,ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ,8,Θ.ΛΑΓΟΣ,4,Θ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,2,Θ.ΠΑΠΠΑΣ,1,Θ.ΤΖΑΚΡΗ,12,ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ,6,ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ,48,ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΑΡΚΑ,1,ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,2,ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ,14,ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ,1,ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ,2,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ,2,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,81,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ,1,ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙΑ,1,ΘΑΜΝΟΙ,7,ΘΑΜΝΟΤΟΠΟΙ,1,ΘΑΝΟΥ,5,ΘΑΣΟΣ,3,ΘΑΨΙΑ,1,ΘΕΑΤΡΟ,1,ΘΕΙΑΦΙ,4,ΘΕΙΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ,1,ΘΕΚΑ,1,θεμ,4,ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ,1,ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΓΕ4ΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ,1,ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,9,ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ,3,ΘΕΟΜΗΝΙΑ,16,ΘΕΟΧΑΡΗΣ,8,ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ,14,ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ,7,ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ,8,ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ,7,ΘΕΡΙΖΩΑΛΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,4,ΘΕΡΙΣΜΑ,6,ΘΕΡΙΣΜΟΣ,1,ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,1,ΘΕΡΜΑΝΣΗ,9,ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΞΥΛΑ,1,ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ,78,ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ,7,ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ,5,ΘΕΣΓΑΛΑ,2,ΘΕΣΕΙΣ,1932,ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,59,ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ,424,ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,12,ΘΕΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ,4,ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ,5,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,711,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,18,ΘΕΩΝΗ,1,ΘΕΩΡΕΙΕΣ,1,ΘΗΒΑ,3,ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ,4,ΘΗΡΑΜΑΤΑ,8,ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ,2,ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ,3,ΘΡΑΚΗ,123,ΘΡΕΨΗ ΦΥΤΩΝ,4,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1,ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΕΣ,1,ΘΥΜΑΚΗΣ,5,ΘΥΜΑΡΙ,6,ΘΥΡΟΦΥΛΑΚΗ,3,ΘΩΜΑΣ,1,ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ,4,ΙΑΝΟΣ,51,ΙΑΠΩΝΙΑ,14,ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ,50,ΙΑΤΡΙΚΗ,15,ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΑΒΗ,48,ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ,30,ΙΒΙΣΚΟΣ,1,ΙΓΕ,21,ΙΓΜΕ,16,ΙΓΜΕΜ,1,ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ,3,ιδιότητες,1,ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΑΣΗ,1,ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ,1,ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,78,ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,1,ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,8,ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,112,ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,25,ΙΔΟΧ,2,ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ,3,ΙΕΚ,26,ΙΕΛΚΑ,28,ΙΕΠ,1,ΙΕΡΑΚΟΘΗΡΙΑ,1,ΙΕΡΑΚΟΤΡΟΦΙΑ,1,ΙΕΡΙΣΣΟΣ,1,ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,6,ΙΙΕΚ,2,ΙΚΑ,12,ικαρι,1,ΙΚΑΡΙΑ,10,ΙΚΥ,12,ΙΛΙΣΟΣ,1,ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ,2,ΙΜΒΡΟΣ,1,ΙΜΙΑ,1,ΙΝΑΛΕ,1,ΙΝΔΙΑ,26,ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΝΑΒΗ,1,ΙΝΚΑ,9,ΙΝΣΤΙΤΟΤΟΥΤΟ ΕΛΙΑΣ,1,ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,1,ΙΝΤΕΡΝΕΤ,27,ΙΟΒΕ,6,ΙΟΙ,1,ΙΟΝΙΟ,2,ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,1,ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.,1,ΙΟΣ,3,ΙΟΣ ΓΡΙΠΗΣ,1,ΙΟΣ ΔΑΓΚΕΙΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ,1,ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ,8,ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ,2,ΙΟΣ ΖΙΚΑ,22,ΙΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΡΥΤΙΔΩΣΗΣ,16,ΙΟΣ ΝΕΙΛΟΥ,1,ΙΟΣ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ,1,ΙΟΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ,2,ΙΟΣ ΤΣΙΚΟΥΝΓΚΟΥΝΙΑ,1,ΙΠΠΑΣΙΑ,2,ΙΠΠΟΕΙΔΗ,19,ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΙ,1,ΙΠΠΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,1,ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΙ,1,ΙΠΠΟΦΑΕΣ,10,ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΙΧ,1,ΙΡΑΚ,2,ΙΡΑΝ,2,ΙΡΛΑΝΔΙΑ,2,ΙΣΑ,1,ΙΣΟΠΟΔΑ,1,ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΕΙ,1,ΙΣΠΑΝΙΑ,87,ΙΣΡΑΗΛ,9,ΙΣΤΟΡΙΑ,163,ΙΣΤΟΡΙΕΣ,2,ΙΤΑΛΙΑ,73,ΙΤΑΜΟΣ,2,ΙΤΕ,6,ΙΤΙΕΣ,1,ΙΧΘΥΑΛΕΥΡΑ,2,ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ,1,ΙΧΘΥΕΣ,1,ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,79,ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑ,22,ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ,3,ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ,1,ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΣ,1,ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ,1,ΙΩΑΝΝΙΝΑ,11,ΙΩΣΕΙΣ,5,Κ.ΒΛΑΣΣΣΗΣ,1,Κ.ΚΑΡΥΔΗΣ,4,Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,52,Κ.ΜΠΟΥΧΕΛΟΣ,2,Κ.ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΥ,1,ΚΑΒΑΛΑ,19,ΚΑΒΟΥΡΑΣ,1,ΚΑΒΟΥΡΙΑ,4,ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ,1,ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ,1,ΚΑΔ,1,ΚΑΕΚ,3,ΚΑΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ,1,ΚΑΖΑΜΙΑΣ,1,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,2,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ,5,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ,5,ΚΑΘΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,1,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,3,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΙ,1,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ,1,ΚΑΘΙΖΗΣΗ,2,ΚΑΙΛΗ,17,ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ,2,ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1,ΚΑΙΡΙΔΗΣ,2,ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,2,ΚΑΙΡΟ,1,ΚΑΙΡΟΣ,3152,ΚΑΙΡΌΣ,97,ΚΑΚΑΒΑΣ,2,ΚΑΚΑΟ,6,ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ,9,ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ,131,ΚΑΚΟΚΑΡΙΑ,32,ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ,21,ΚΑΚΟΣΜΙΑ,1,ΚΑΚΤΟΙ,3,ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ,1,ΚΑΛΑΜΑΡΙ,1,ΚΑΛΑΜΑΣ,2,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,20,ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ,3,ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ,2,ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ,84,ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ,1,ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ,1,Καλέντουλα,1,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,13,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,262,ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΓΗ,2,ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ,7,ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ,27,ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ,2,ΚΑΛΛΙΠΥΓΟΣ,1,ΚΑΛΛΙΣΤΩ,4,ΚΑΛΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ,1,ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ,1,ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,1,ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ,1,ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ,1,ΚΑΛΧΑΣ,1,Καμαμπέρ,1,ΚΑΜΗΛΑ,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,6,ΚΑΜΠΙΕΣ,7,ΚΑΜΠΙΝΓΚ,1,ΚΑΜΠΟΣ,1,ΚΑΜΦΟΡΑ.ΚΑΜΦΟΡΟΔΕΝΔΡΟ,1,ΚΑΝΑΒΗ,95,ΚΑΝΑΔΑΣ,4,ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ,2,ΚΑΝΕΛΑ,6,ΚΑΝΝΑΒΗ,9,ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΡΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ,1,ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,1,ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ,1,ΚΑΠ,92,ΚΑΠ 2014-2020,78,ΚΑΠΑΠΡΗ,1,ΚΑΠΑΡΗ,1,ΚΑΠΕ,8,ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ,1,ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ,1,ΚΑΠΝΑ,111,ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ,2,ΚΑΠΝΙΣΜΑ,29,ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,48,ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,4,ΚΑΠΝΟΣ,1,ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,4,ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ,1,ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ,1,ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ,2,ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ,2,ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ,2,ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ,43,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,1,Καρατζοβίτικη πιπεριά,1,ΚΑΡΒΟΥΝΑ,1,ΚΑΡΔΑΜΟ,1,ΚΑΡΔΙΑ,1,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,25,ΚΑΡΕΛΙΑΣ,4,ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ,7,ΚΑΡΙΟΚΑ,1,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,13,ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ,1,ΚΑΡΟΤΑ,10,ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ,1,ΚΑΡΠΑΘΟΣ,1,ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ,2,ΚΑΡΠΟΥΖΙ,76,ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ,42,ΚΑΡΤΑ ΑΓΡΟΤΗ,29,ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,15,ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ,1,ΚΑΡΤΕΛ,1,ΚΑΡΥ,1,ΚΑΡΥΔΕΛΑΙΟ,1,ΚΑΡΥΔΕΣ,1,ΚΑΡΥΔΗΣ,1,ΚΑΡΥΔΙΑ,39,ΚΑΡΥΔΙΕΣ,1,ΚΑΡΥΣΤΟΣ,4,ΚΑΡΥΩΤΗΣ,1,ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ,4,ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ,2,ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ,47,ΚΑΣΕΡΙ,1,ΚΑΣΙΜΑΤΗ,1,ΚΑΣΙΜΗΣ,30,ΚΑΣΙΟΥΣ,1,ΚΑΣΟΣ,1,ΚΑΣΠΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,1,ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ,3,ΚΑΣΤΑΝΑ,105,ΚΑΣΤΑΝΙΑ,17,ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ,1,ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ,2,ΚΑΣΤΟΡΙΑ,24,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,21,καταθλιψη,5,ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ,4,ΚΑΤΑΚΤΑΚΤΗΡΙΕΣ,1,ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,4,ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ,1,ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ,240,ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣΚΟΛΛΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,1,ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ,40,ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ,1,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ,1,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΙ,214,ΚΑΤΑΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ,55,ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ,16,ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ,1,ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ,1,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ,8,ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ,57,ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ,3,ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,10,ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ,2,ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,2,ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΖΩΩΝ,1,ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ,2,ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ,2,ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,1,ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ,55,ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ,5,ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ,1,ΚΑΤΡΙΝΗΣ,16,ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ,21,ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ,1,ΚΑΤΣΑΡΗΣ,1,ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ,13,ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ,11,ΚΑΤΣΙΓΑΡΟΣ,2,ΚΑΤΣΙΚΙΑ,15,ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ,2,ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ,3,ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ,1,ΚΑΥΣΗ ΕΛΑΙΟΚΛΑΔΩΝ,2,ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΑΜΙΩΝ,8,ΚΑΥΣΗ ΚΛΑΔΙΩΝ,2,ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ,1,ΚΑΥΣΗ ΣΙΤΟΚΑΛΑΜΙΩΝ,5,ΚΑΥΣΙΜΑ,12,ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ,36,ΚΑΥΣΩΝΑΣ,119,ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ,20,ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ,1,ΚΑΦΕΙΝΗ,5,ΚΑΦΕΣ,52,ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ,9,ΚΑΨΙΜΟ ΚΛΑΔΙΩΝ,1,ΚΓΠ,1,ΚΔΕ,1,ΚΔΕ ΠΕΠΤΕΓ,5,ΚΔΣ ΠΕΠΤΕΓ,3,ΚΕΑΟ,1,ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ,215,ΚΕΔΕ,30,ΚΕΔΙΒΙΜ,1,ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ,7,ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ,14,ΚΕΔΡΟΙ,2,ΚΕΕΛΠΝΟ,7,ΚΕΘΕΑ,1,ΚΕΙΚ,36,ΚΕΚ,1,ΚΕΚ ΟΑΕΔ,1,ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ,2,ΚΕΛΕΤΣΗΣ,4,ΚΕΛΛΑΣ,104,ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΥΣΤΗΚΙ,4,ΚΕΝΑΦ,1,ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ,2,ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,4,ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΠΤΕΓ,6,ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ,11,ΚΕΟΣΟΕ,62,ΚΕΠ,10,ΚΕΠΕ,1,ΚΕΠΠΥΕΛ,1,ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ,4,ΚΕΡΑΜΕΩΣ,7,ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ,107,ΚΕΡΑΜΙΚΗ,1,ΚΕΡΑΣΙΑ,57,ΚΕΡΑΣΙΕΣ,6,ΚΕΡΑΥΝΟΣ,20,ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ,1,ΚΕΡΚΙΝΗ,4,ΚΕΡΚΥΡΑ,28,ΚΕΣΟΓΛΟΥ,1,ΚΕΣΤΡΟ,1,ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ,1,ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ,2,ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ,1,ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,9,ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ,1,ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,8,ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ,2,ΚΕΦΕ,2,ΚΕΦΙΡ,6,ΚΕΦΤΕΔΕΣ,1,ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ,46,ΚΗΠΟΣ,2,ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑ,330,κηπουρικ,1,ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ,63,ΚΗΠΟΥΡΟΣ,4,ΚΗΤΩΔΗ,1,ΚΙΑΝΑΒΗ,1,ΚΙΔΗΣΟ,2,ΚΙΚΙΛΙΑΣ,1,ΚΙΛΕΛΕΡ,36,ΚΙΛΚΙΣ,2,ΚΙΛΤΙΔΗΣ,1,ΚΙΜΑΣ,3,ΚΙΝΑ,118,ΚΙΝΑΛ,200,κίνδυνοι από πλαστικά,1,ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ,1,ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ,9,ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,2,ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,15,ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,13,ΚΙΝΟΑ,8,ΚΙΝΤΖΙΟΣ,1,ΚΙΡΚΙΝΕΖΙ,3,ΚΙΣΣΑΣ,1,ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ,1,ΚΙΤΡΟΣΜΟΣ,1,ΚΚΕ,86,ΚΛΑΔΕΜΑ,38,ΚΛΑΔΕΜΑ ΕΛΙΑΣ,19,ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ,144,ΚΛΗΜΑ,1,ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ,1,ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,6,ΚΛΙΜΑ,9,ΚΛΙΜΑΚΙΟ,1,ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ,1,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1484,ΚΛΟΠΕΣ,80,ΚΛΟΠΗ,1,ΚΛΟΥΒΙΑ ΖΩΩΝ,1,ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,1,ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ,9,ΚΛΩΣΤΙΚΗ ΚΑΝΑΒΗ,1,κλωστική κάναβη,1,ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ,10,ΚΝΕ,1,ΚΟΑΛΑ,2,ΚΟΓΙΟΤ,1,ΚΟΔΕΛΑΣ,3,ΚΟΕ,2,ΚΟΖΑΝΗ,20,ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,30,ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,52,ΚΟΙΝΣΕΠ,3,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,670,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ,14,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,9,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ,1,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,28,ΚΟΚΑ,3,ΚΟΚΚΑΛΗΣ Β.,7,ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ,48,ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ,3,ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ,1,ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ,10,ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ,2,ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ,1,ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΑΘΑΡΙ,12,ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΙ,1,ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΦΥΛΛΙ,1,ΚΟΚΤΕΙΛ,2,ΚΟΛΕΓΙΑ,8,ΚΟΛΗΤΣΙΔΑ,1,ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ,1,κολιστίνη,1,ΚΟΛΛΑΤΟΣ,3,ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,44,ΚΟΛΛΕΓΙΑ,63,ΚΟΛΛΙΑΣ,2,ΚΟΛΟΚΑΣΙ,1,ΚΟΛΟΚΥΘΑ,10,ΚΟΛΟΚΥΘΙ,2,ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΣ,3,ΚΟΛΟΜΒΙΑ,3,ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ LIVESTREAMING,1,ΚΟΛΠΟΣ ΜΕΞΙΚΟΥ,1,ΚΟΜΟΤΗΝΗ,15,ΚΟΜΠΟΣΤ,9,ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ,6,ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ,30,ΚΟΜΠΡΑ,1,ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ,11,ΚΟΝΙΟΡΔΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,1,ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ,6,ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΑ,3,ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ,15,ΚΟΝΤΕΛΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,9,ΚΟΝΥΖΑ,1,ΚΟΠΑΔΙΑ,3,ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ,3,ΚΟΠΡΙΑ,5,ΚΟΡΑΚΙ,1,ΚΟΡΑΛΛΙΑ,2,ΚΟΡΕΑ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,19,ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ,27,ΚΟΡΙΟΙ,6,ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΣ,1,ΚΟΡΜΟΔΕΜΑΤΑ,1,ΚΟΡΝΦΛΕΙΚΣ,1,ΚΟΡΟΜΗΛΑ,2,ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ,6,ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ,565,Κορωνοϊός,7,ΚΟΣΕΡ,2,ΚΟΣΚΩΤΑΣ,2,ΚΟΣΜΟΣ,127,ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,98,ΚΟΤΑ,1,ΚΟΤΕΣ,9,ΚΟΤΕΤΣΙ,1,ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ,3,ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ,1,ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,13,ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ,1,ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ,7,ΚΟΥΒΑ,6,ΚΟΥΒΕΙΤ,2,ΚΟΥΒΕΛΗΣ,3,ΚΟΥΙΚ,3,ΚΟΥΚΙΑ,2,ΚΟΥΚΟΒΑΓΙΑ,1,ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ,1,ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,10,ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ,4,ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ,1,ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΙΑ,1,ΚΟΥΜΑΡΑ,2,ΚΟΥΜΑΡΙΑ,1,ΚΟΥΜΑΡΙΣΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ,2,ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ,2,ΚΟΥΝΕΛΙΑ,6,ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ,76,ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑ,33,ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ,4,ΚΟΥΡΑΚΗΣ,5,ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ,19,ΚΟΥΡΕΤΑΣ,24,ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ,9,ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ,5,ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣφραγμ,1,ΚΟΥΤΑΒΙ,5,ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ,4,ΚΟΥΦΗ,1,ΚΠΓΚ,1,ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ,2,ΚΡΑΜΒΕΛΑΙΟ,1,ΚΡΑΝΑ,3,ΚΡΑΝΙΑ,7,ΚΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,7,ΚΡΑΝΟ,1,ΚΡΑΣΙ,417,ΚΡΑΣΙΑ,211,ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ,1,ΚΡΑΣΣΟΥΛΑ,1,ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ,1,ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ,18,ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΞΥΛΟΥ,1,ΚΡΕΑΣ,107,ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ,11,ΚΡΕΑΤΑ,198,ΚΡΕΜΜΥΔΙ,7,ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,13,ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ,11,ΚΡΕΤΣΟΥ,1,ΚΡΕΩΠΟΛΗΣ,2,ΚΡΗΤ,1,ΚΡΗΤΗ,665,ΚΡΙ-ΚΡΙ,1,ΚΡΙΑΡΙ,3,ΚΡΙΘΑΡΙ,24,ΚΡΙΜΑΙΑ,1,ΚΡΙΤΑΜΟΣ,1,ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ,1,ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ,5,ΚΡΟΑΤΙΑ,6,ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ,42,ΚΡΟΤΩΝΕΣ,2,Κροτωνογενή εγκεφαλίτιδα,1,ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ,1,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,1,ΚΤΕΟ,2,ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,7,ΚΤΗΜΑΤΟΣΗΜΟ,2,ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,9,ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ,6,ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,2,ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ,14,ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ,24,ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ,5,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,2426,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ,1,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,72,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ,1,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΚΟΥΚΙΑ,1,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΑΡΚΑ,4,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΦΥΤΑ,3,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ,1,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ,9,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ,8,ΚΤΗΝΩΔΙΑ,9,ΚΥΑ,79,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,244,ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ,1,ΚΥΔ,15,ΚΥΔΩΝΙ,4,ΚΥΔΩΝΟΠΑΣΤΟ,1,ΚΥΘΗΡΑ,1,ΚΥΚΕΩΝΑΣ,1,ΚΥΚΛΑΔΕΣ,3,ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ,1,ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,23,ΚΥΚΛΟΚΟΝΙΟ,7,ΚΥΚΛΩΝΑΣ,2,ΚΥΚΝΟΣ,3,Κύμη - Ολυμπιακός livestreaming,1,ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,11,ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ,3,ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,17,ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,1,ΚΥΝΗΓΙ,86,ΚΥΝΗΓΟΙ,70,ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ,2,ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ,7,ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ,1,ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ,1,ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ,3,ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ,8,ΚΥΠΡΟ,1,ΚΥΠΡΟΣ,116,ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,30,ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ,1,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,318,ΚΥΡΤΣΟΣ,2,ΚΥΨΕΛΕΣ,4,ΚΩΝΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ,3,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,14,ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,2,ΚΩΠΑΙΔΑ,17,ΚΩΣ,4,ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,44,Κώστας Σπαρτινός,1,ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ,1,ΚΩΤΣΟΣ,7,Λ.ΚΑΤΣΕΛΗ,1,ΛΑΒΡΑΚΙΑ,2,ΛΑΓΑΝΑ,3,ΛΑΓΗΕ,1,ΛΑΓΚΑΔΑΣ,1,ΛΑΓΚΑΡΝΤ,8,ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ,33,ΛΑΓΟΣ,11,ΛΑΓΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,5,ΛΑΓΟΨΑΡΟ,3,ΛΑΔΙ,15,ΛΑΔΙ ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ,1,ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ,1,ΛΑΔΙΑ,5,ΛΑΕ,1,ΛΑΕΚ,1,ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ,2,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΘΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ,1,ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ,13,ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,4,ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ,3,ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΟΥ,4,ΛΑΘΡΟΑΛΙΕΙΑ,1,ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ,28,ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,21,ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑ,50,ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ,23,ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ,138,ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,29,ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,6,ΛΑΚΩΝΙΑ,33,ΛΑΛΙΩΤΗΣ,1,ΛΑΜΙΑ,6,ΛΑΜΠΙΡΗΣ,1,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,37,ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ,22,ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ,1,ΛΑΟΣ,2,ΛΑΠΑΘΟ,1,ΛΑΠΑΣ,1,ΛΑΡΙΣΑ,18,ΛΑΡΚΟ,3,ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΗ,1,ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ,1,ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ,4,ΛΑΤΟΜΕΙΑ,1,ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ,46,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,59,ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ,11,ΛΑΧΑΝΑΚΙ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ,1,ΛΑΧΑΝΑΝΙΚΑ,14,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,156,ΛΑΧΑΝΟ,3,ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ,32,ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ,44,ΛΕΑΝΔΡΟΣ,1,ΛΕΒΑΝΤΑ,11,λεβάντα,3,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,12,ΛΕΒΙΣΙ,1,ΛΕΙΣΜΑΝΙΩΣΗ,2,ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ,49,ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ,3,ΛΕΚΑΝΙΟ,1,ΛΕΚΚΑΣ,5,ΛΕΜΟΝΑΔΑ,1,ΛΕΜΟΝΙ,15,ΛΕΜΟΝΙΑ,30,ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ,1,ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ,3,ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟ,1,ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΑ,1,ΛΕΣΒΟΣ,39,ΛΕΥΚΑΔΑ,1,ΛΕΥΚΕΣ,3,ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,1,ΛΕΥΚΗ ΦΡΑΟΥΛΑ,1,ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ.,1,ΛΗΛΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,2,ΛΗΜΝΟΣ,6,ΛΙΑΚΟΥΛΗ,72,ΛΙΑΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ,2,ΛΙΒΑΔΕΙΑ,2,ΛΙΒΑΔΟΠΟΝΙΑ,2,ΛΙΒΑΝΟΣ,67,ΛΙΒΥΗ,1,ΛΙΓΝΙΤΗΣ,4,ΛΙΘΙΟ,2,ΛΙΘΟΚΕΡΟΣ,3,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,1,ΛΙΚΕΡ,1,λικέρ,1,ΛΙΜΑΝΙΑ,3,ΛΙΜΝΕΣ,48,ΛΙΜΝΗ ΑΡΑΛΗ,1,ΛΙΜΝΗ ΒΑΙΚΑΛΗ,1,ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ,10,ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ,4,ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ,4,ΛΙΜΝΗ ΔΥΣΤΟΥ,1,ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ,1,ΛΙΜΝΗ ΙΣΜΑΡΙΔΑ,1,ΛΙΜΝΗ ΚΑΙΦΑ,1,ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ,74,ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,9,ΛΙΜΝΗ ΚΑΤΗ,1,ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ,7,ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ,20,ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ,1,ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ,1,ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ,3,ΛΙΜΝΗ ΚΩΠΑΙΔΑΣ,1,ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ,5,ΛΙΜΝΗ ΜΟΡΝΟΥ,1,ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ,24,ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ,15,ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ,1,ΛΙΜΝΗ ΠΡΕΣΠΑΣ,17,ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ,4,ΛΙΜΝΗ ΥΛΙΚΗ,3,ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ,4,ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ,1,ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ,1,ΛΙΜΟΣ,1,ΛΙΜΠΙΝΤΟ,1,ΛΙΝΑΡΙ,1,ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ,8,ΛΙΟΚΛΑΔΑ,3,ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ,3,ΛΙΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟ,3,ΛΙΟΝΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ,1,ΛΙΠΑΝΣΗ,26,Λίπανση,1,ΛΙΠΑΡΑ,1,ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ,1,ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,287,ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,8,ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ,1,ΛΙΠΠΙΑ,1,ΛΟΒΕΡΔΟΣ,32,ΛΟΚ ΑΟΥΤ,1,ΛΟΝΔΙΝΟ,2,ΛΟΠΙΑ,4,ΛΟΥΒΟΥΔΙΑ,1,ΛΟΥΙΖΑ,7,ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ,5,ΛΟΥΚΕΤΑ,1,ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ,1,ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ,4,ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,74,ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ,1,ΛΟΥΠΙΝΑ,1,ΛΟΥΠΙΝΟ,2,ΛΟΥΡΟΣ,2,ΛΥΔΑ,1,ΛΥΚΙΣΚΟΣ,3,ΛΥΚΟΙ,54,ΛΥΚΟΣ,24,ΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,1,ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ,36,ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ,6,ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ,5,ΛΥΟΜΕΝΟ,1,ΛΥΣΣΑ,29,ΛΩΤΟΣ,6,Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,9,ΜΑΑΕ,10,ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ,1517,ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ,6,ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ,1,ΜΑΓΝΗΣΙΑ,37,ΜΑΓΝΗΣΙΟ,1,ΜΑΕΕ,3,ΜΑΘΗΤΕΣ,1,ΜΑΙΜΟΥ,1,ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ,7,ΜΑΙΧ,5,ΜΑΚΑ,1,ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ,7,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,45,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,4,ΜΑΚΡΟΝ,10,ΜΑΛΑΚΙΑ,1,ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ,1,ΜΑΛΑΜΑ,3,ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ,4,ΜΑΛΟΤΗΡΑ,2,ΜΑΜΑΛΗΣ,9,ΜΑΜΟΥΘ,3,ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ,3,ΜΑΝΓΚΟ,1,ΜΑΝΗ,4,ΜΑΝΙΑΤΗΣ,26,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,113,ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ,11,ΜΑΝΤΑΣ,21,ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ,21,ΜΑΝΤΖΟΣ,2,ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ,1,ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,19,ΜΑΟΥΝΗΣ,1,ΜΑΠ,1,ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ,2,ΜΑΡΑΘΟΣ,1,ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ,5,ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,1,ΜΑΡΓΑΡΟΝΙΑ,2,ΜΑΡΔΑΣ,16,ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ,2,ΜΑΡΙΑΣ,7,ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ,2,ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ,1,ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,5,ΜΑΡΙΝΟΣ,1,ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ,1,ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ,5,ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ,7,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,1,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΜΑΡΚΟΥ,5,ΜΑΡΜΑΡΑ,1,ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,8,ΜΑΡΝΕΡΗΣ,1,ΜΑΡΟΥΛΙ,5,ΜΑΣΚΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ,4,ΜΑΣΚΕΣ,2,ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,1,ΜΑΣΤΙΧΑ,6,ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ,65,ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,13,ΜΑΤ,1,ΜΑΥΡΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ,1,ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ,1,ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ,2,ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ,1,ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ,1,ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,1,ΜΑΥΡΗ ΝΤΟΜΑΤΑ,3,ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,1,ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ,1,ΜΑΥΡΙΔΟΥ,3,ΜΑΥΡΟ ΑΚΑΝΘΩΔΕΣ,1,ΜΑΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,1,ΜΑΥΡΟ ΚΡΑΣΙ,1,ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ,4,ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ,4,ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ,1,ΜΑΥΡΟ ΦΛΑΜΙΓΚΟ,1,ΜΑΥΡΟΓΥΠΑΣ,2,ΜΑΥΡΟΕΛΙΑ,2,ΜΑΥΡΟΛΙΑ,2,ΜΑΥΡΟΛΙΣΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,1,ΜΑΥΡΟΣ ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ,1,ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ,4,ΜΑΥΡΩΤΑΣ,1,ΜΑΦΙΑ,1,ΜΒΑ,2,ΜΕΒΓΑΛ,7,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,10,ΜΕΓΑΡΑ,2,ΜΕΔΟΥΣΕΣ,23,ΜΕΘΑΝΙΟ,2,ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,10,ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ,6,ΜΕΚ,1,ΜΕΛΑΣ,22,ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ,2,ΜΕΛΕΤΕΣ,8,ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,5,ΜΕΛΗ,1,ΜΕΛΙ,230,ΜΕΛΙΓΚΡΕΣ,1,ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΑ,4,ΜΕΛΙΣΣΕΣ,110,ΜΕΛΙΣΣΙ,4,ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,662,ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,1,ΜΕΛΙΣΣΟΚΤΟΝΙΑ,1,ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ,6,ΜΕΛΙΤΑΙΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ,6,ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ,4,ΜΕΛΤΕΜΙ,1,ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ,2,Μενέλαος Αυτόλυκος,1,ΜΕΝΟΥ,19,ΜΕΝΤΑ,9,ΜΕΞΙΚΟ,3,ΜΕΡΑ 25,21,ΜΕΡΚΕΛ,17,ΜΕΡΚΕΛ.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,3,ΜΕΡΚΟΣΟΥΡ,3,ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,3,ΜΕΣΑΡΑΣ,2,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΦΥΤΑ,1,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ,48,ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ,33,ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,484,ΜΕΣΣΣΗΝΙΑ,5,ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,17,ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,4,ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,15,ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,1,ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ,2,ΜΕΤΑΛΛΑ,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,36,ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ,1,ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,6,ΜΕΤΑΞΙ,9,ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΕΣ,3,ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ,49,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ,39,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,196,ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ,6,ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ,2,ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,1,ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ,1,ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ,21,ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,21,ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ,2,ΜΕΤΑΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΩΝ,31,ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,1,ΜΕΤΕΓΡΑΦΕΣ,1,ΜΕΤΕΟΡΟΛΟΓΙΑ,6,ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ,1,ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ,3115,ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ,6,ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,2,ΜΕΤΡΟ,1,ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑ,1,ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ,1,ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,6,ΜΗΔΕΙΑ,10,ΜΗΔΙΚΗ,9,ΜΗΛΑ,111,ΜΗΛΙΑ,15,ΜΗΛΟΕΙΔΗ,11,ΜΗΛΟΞΥΔΟ,2,ΜΗΛΟΠΙΤΑ,1,ΜΗΝΥΜΑΤΑ,1,ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ,10,ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ,2,ΜΗΤΚΑΣ,1,ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ,9,μητρώο αγροτών,1,ΜΗΤΡΩΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ,1,Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών,1,Μητρώο Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών,1,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,17,ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,2,ΜΗΧΑΝΙΚΗ,1,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,10,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,1,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΕ,31,ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,1,ΜΙΚΡΟΒΙΑ,12,ΜΙΚΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ,1,ΜΙΚΡΟΚΑΡΠΙΑ,1,ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ,2,ΜΙΜΙΚΟΣ,1,ΜΙΝΕΡΒΑ,8,ΜΙΝΚ,7,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ,3,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,21,ΜΙΣΘΟΣ,25,ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ,7,ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,1,ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ,1,ΜΙΣΘΩΤΟΙ,3,ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ,72,ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ,2,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ/ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ,2,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ,1,ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,1,ΜΚΟ,4,ΜΜΕ,163,ΜΝΗΜΟΝΙΑ,21,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,130,ΜΟΔ ΑΕ,1,ΜΟΛΑΣΙΩΤΗΣ,2,ΜΟΛΔΑΒΙΑ,2,ΜΟΛΥΝΣΗ,4,ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,200,ΜΟΛΥΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ,32,ΜΟΜΑ,1,ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ,18,ΜΟΝΙTORING,1,ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ,1,ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ,1,ΜΟΝΣΑΝΤΟ,20,ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ,2,ΜΟΣΧΑΡΙ,5,ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝ,1,ΜΟΥΛΑΡΙΑ,5,ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ,11,ΜΟΥΡΑ,4,ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ,1,ΜΟΥΡΙΑ,3,ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ,3,ΜΟΥΣΕΙΟ,4,ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ,4,Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας,1,ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ,1,ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ,1,ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ,2,ΜΟΥΣΤΟΣ,5,ΜΟΥΧΛΑ,1,ΜΠΑΓΑΖΙΕΡΕΣ,1,ΜΠΑΓΙΝΕΤΑΣ,23,ΜΠΑΓΚΕΤΑ,1,ΜΠΑΚΑΔΗΜΑ,1,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ,3,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,3,ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ,2,ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΜΠΑΛΟΥΚΤΣΗΣ,1,ΜΠΑΛΤΑΣ,6,ΜΠΑΜΙΑ,2,ΜΠΑΜΠΟΥ,1,ΜΠΑΝΑΝΕΣ,32,ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ,2,ΜΠΑΟΣ,1,ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ,11,ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ,1,ΜΠΑΡΚΑΣ,4,ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ,1,ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ,2,ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ,3,ΜΠΑΣΜΑΣ,1,ΜΠΑΤΖΕΛΗ,10,ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ,10,ΜΠΕ,1,ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ,2,ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ,20,ΜΠΕΝΟΣ,3,ΜΠΕΟΣ,2,ΜΠΙΑΓΚΗΣ,1,ΜΠΙΖΕΛΙ,2,ΜΠΙΖΙΟΥ,25,ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ,2,ΜΠΙΛΟΜΠΑ,1,ΜΠΙΡΑ,47,ΜΠΙΣΚΟΤΑ,8,ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ,5,ΜΠΛΕ ΚΡΑΣΙ,3,ΜΠΛΟΚΑ,1,ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ,24,ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΜΠΟΛΑΡΗΣ,181,ΜΠΟΛΟΝΙΑ,1,ΜΠΟΝΣΑΙ,2,ΜΠΟΣΤΑΝΙ,2,ΜΠΟΥΖΑ,1,ΜΠΟΥΚΟΒΟ,1,ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ,6,ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ,5,ΜΠΟΥΜΠΑΣ,1,ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ,9,ΜΠΟΥΡΙΝΙ,5,ΜΠΟΥΡΝΕΛΕΣ,1,ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ,4,ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ,6,ΜΠΟΥΤΑΣ,11,ΜΠΟΥΦΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ,1,ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ,3,ΜΠΡΟΚΟΛΟ,6,ΜΠΥΡΑ,50,ΜΥΓΑ,1,ΜΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ,2,ΜΥΓΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ,1,ΜΥΓΕΣ,6,ΜΥΔΙΑ,10,ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,1,ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,1,ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΑ,1,ΜΥΚΗΝΕΣ,1,μυκητ,1,ΜΥΚΗΤΕΣ,19,μυκητοκτονα,2,ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ,1,ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ,1,ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ,9,ΜΥΟΣΦΑΙΡΙΝΗ,1,ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ,14,ΜΥΡΜΗΓΚΟΦΑΓΟΣ,1,ΜΥΡΤΙΛΟ,8,ΜΥΤΙΛΗΝΗ,10,ΜΦΙ,2,ΜΩΒ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ,2,ΜΩΒ ΠΑΤΑΤΑ,1,ΜΩΡΑΙΤΗΣ,2,Ν ΨΑΡΙΑ,1,Ν.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ,2,Ν.ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ,5,Ν.ΠΑΠΠΑΣ,1,ΝΑΖΙ,2,ΝΑΜΑ,1,ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΝΑΝΟΣ,3,ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,10,ΝΑΝΟΧΗΝΑ,1,ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,6,ΝΑΞΟΣ,14,ΝΑΟΥΣΑ,1,ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ,1,ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,40,ΝΑΤΟ,3,ΝΑΥΑ,1,ΝΑΥΛΟΝ,1,ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,1,ΝΑΥΠΛΙΟ,1,ΝΑΥΡΟΣΙΤΑΡΟ,1,ΝΑΥΤΙΛΙΑ,2,ΝΑSA,1,ΝΔ,60,ΝΕΑ,1,ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,3,ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ,3,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,293,ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ,5,ΝΕΑ ΚΑΠ,354,ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ,30,Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ,1,ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,1,ΝΕΔΑΣ,3,ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,31,ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ,9,ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,1,ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ,7,ΝΕΚΤΑΡ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ,20,ΝΕΜΕΑ,4,νέο κόμμα,1,ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ,1,ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ,1,ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ,411,ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ,1,ΝΕΟΛΑΙΑ,1,ΝΕΟΣΣΟΙ,1,ΝΕΠΑΛ,1,ΝΕΡΑΓΚΟΥΛΑ,1,ΝΕΡΑΝΤΖΙ,1,ΝΕΡΑΝΤΖΙΑ,1,ΝΕΡΑΤΖΙΕΣ,2,ΝΕΡΟ,173,ΝΕΡΟΒΟΥΒΑΛΟ,1,ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟ,1,ΝΕΣΤΟΣ,4,ΝΕΣΤΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,4,ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ,1,ΝΕΥΤΩΝΑΣ,1,ΝΗΣΙΑ,2,ΝΗΣΟΣ,1,ΝΗΣΤΕΙΑ,20,ΝΙΚΑΣ,20,ΝΙΚΗ,1,ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ,3,ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ,1,ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,12,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1,ΝΙΚΟΤΙΝΗ,1,ΝΙΣΥΡΟΣ,2,ΝΙΤΡΙΚΑ,1,ΝΙΤΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ,1,ΝΙΤΡΙΚΗ ΑΜΜΩΝΙΑ,1,ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ,39,ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ,1,ΝΟΘΕΙΑ,59,ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,5,ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΙ,4,ΝΟΜΙΚΗ,1,ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,1,ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ,3,ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ,12,ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ,45,ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ,7,ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΒΛΩΝ,34,ΝΟΜΙΣΜΑ,1,ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,1,ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,129,ΝΟΜΟΣ 4039/12,1,ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,240,ΝΟΜΠΕΛ,1,ΝΟΝΙ,2,ΝΟΡΒΗΓΙΑ,6,ΝΟΣΗΜΑΤΑ,1,ΝΟΣΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ,1,ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΩΝ,2,ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ,6,ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ,1,ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ,1,ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ,2,ΝΠΔΔ,1,ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ,6,ΝΤΑΡΑΟΥΣΕ,3,ΝΤΕΜΕΡΟΥΚΑΣ,4,ΝΤΙΓΚΕΛ,1,ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΝΤΟΜΑΤΑ,129,ΝΤΟΜΑΤΙΝΙ,1,ΝΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ,2,ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ,1,ΝΤΟΝΑΤ,1,ΝΤΟΥΜΠΑΙ,1,ΝΤΡΑΓΚΙ,6,Νυφούδης,1,ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ,2,ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ,1,ΝΩΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,3,ΞΑΝΘΗ,6,ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ LIVESTREAMING,1,ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ LIVESTREAMING,1,ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΞΑΝΘΟΣ,1,ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ,2,ΞΕΝΟΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,1,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ,1,ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ,1,ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ,1,ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ,4,ΞΗΡΑ ΣΥΚΑ,10,ΞΗΡΑΣΙΑ,109,ΞΗΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ,1,ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ,39,ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΡΑΣΙ,1,ΞΥΔΙ,8,ΞΥΛΑ,4,ΞΥΛΕΙΑ,15,ΟΑΕΔ,551,ΟΑΕΕ,7,ΟΑΣΑ,1,ΟΒΕΛΙΑΣ,12,ΟΒΙΔΑ,1,ΟΓΑ,327,ΟΔΕΔΥ,1,ΟΔΗΓΙΕΣ,3,ΟΔΗΓΙΕΣ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ,252,ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ,1,ΟΔΟΠΟΙΙΑ,4,ΟΕΒ,3,ΟΕΕ,2,ΟΕΚ,1,ΟΕΥ,5,ΟΕΦ,1,ΟΖΟΝ,22,ΟΖΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ,42,ΟΗΕ,72,ΟΙΕΛΕ,1,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,16,ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ,3,ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ,2,ΟΙΚΟΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,158,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,7,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΣΚΗ,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ,2,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ,7,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ,41,ΟΙΚΟΝΟΜΑ,24,ΟΙΚΟΝΟΜΙ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,2239,Οικονομία,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,17,ΟΙΚΟΠΕΔΑ,1,ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ,2,ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ,28,ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ,23,ΟΙΚΟΤΟΠΟΙ,3,ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,4,ΟΙΝΟΓΕΥΣΤΙΚΗ,1,ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ,1,ΟΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,1,ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ,10,ΟΙΝΟΛΟΓΟΙ,3,ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,7,ΟΙΝΟΠΟΙΑ,11,ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ,32,ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ,1,ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ,394,ΟΙΝΟΣ,1,ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,19,ΟΙΝΟΦΥΤΑ,1,ΟΚΤΑΜΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,1,ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ,11,ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,5,ΟΛΙ ΡΕΝ,1,ΟΛΛΑΝΔΙΑ,36,ΟΛΟΘΟΡΙΟΙ,1,ΟΛΟΘΟΥΡΙΑ,2,ΟΛΤΕΕ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ,9,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,2,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ LIVESTREAMING,1,ΟΛΥΜΠΟΣ,5,ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ,53,ΟΜΙΛΕΣ,4,ΟΜΙΛΙΕΣ,300,ΟΜΟΛΟΓΑ,3,ΟΜΠΑΜΑ,2,ΟΝΝΕΔ,1,ΟΝΟΙ,1,ΟΞΥΓΟΝΟ,1,ΟΟΣΑ,27,ΟΠΕΚ,2,ΟΠΕΚΑ,13,ΟΠΕΚΕ,3,ΟΠΕΚΕΠΕ,898,ΟΠΙΟ,2,ΟΠΛΑ,4,ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ,1,ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ,26,ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ,5,ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,2,ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ,1,ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ,2,ΟΡΓΑΝΙΚΗΛΙΠΑΝΣΗ,2,ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ,18,ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,1,ΟΡΓΩΜΑ,3,ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ,1,ΟΡΕΚΤΙΚΑ,1,ΟΡΝΙΑ,1,ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,7,ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑ,1,ΟΡΟΒΑΓΧΗ,1,ΟΡΤΑΝΣΙΕΣ,1,ΟΡΤΥΚΙΑ,1,ΟΡΥΖΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,6,ΟΡΥΚΤΑ,25,ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ,9,ΟΡΥΧΕΙΑ,4,ΟΡΧΙΔΕΕΣ,4,ΟΣΔΕ,214,ΟΣΕ,1,ΟΣΕΠ-ΤΕΙ,22,ΟΣΜΑΝΤΖΙΚΙΔΗΣ,1,ΟΣΠΡΙΑ,56,ΟΣΤΡΑΚΑ,30,ΟΣΥΑΠΕ,1,ΟΤΑ,270,ΟΥΑΛΙΑ,1,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,1,ΟΥΖΟ,21,ΟΥΙΣΚΙ,11,ουκρ,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,148,ΟΥΡΙΑ,1,ΟΦΕΙΛΕΣ,3,ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ LIVESTREAMING,1,ΟΧΙΑ,7,ΟΧΡΙΔΑ,1,Π. ΚΟΚΚΑΛΗΣ,1,Π.Ο.Υ.,2,Π[ΑΠΟΥΛΙΑΣ,1,ΠΑΑ,65,ΠΑΓΕΡΩΝΕΣ,1,ΠΑΓΕΤΟΣ,126,ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ,17,ΠΑΓΙΑΤ,1,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ,1,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,6,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,4,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,37,Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,1,ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ,9,ΠΑΓΟΙ,8,ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΠΑΓΩΝΗΣ,2,ΠΑΓΩΤΟ,39,ΠΑΔΑ,4,ΠΑΔΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,1,ΠΑΙΑΤ,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,16,ΠΑΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,30,ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,1,ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ,1,ΠΑΙΟΝΙΑ,1,ΠΑΙΣΙΑΔΗΣ,1,ΠΑΚ,7,ΠΑΚΕΤΟ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,1,ΠΑΚΙΣΤΑΝ,2,ΠΑΚΟΕ,5,ΠΑΛΕΤΕΣ,1,ΠΑΜΕ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,56,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ LIVESTREAMING,1,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΘΕΛΤΑ LIVESTREAMING,1,Παναθηναϊκός - Κέρκυρα livestreaming,1,ΠΑΝΑΚΟΤΑ,1,ΠΑΝΑΣ,4,ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,2,ΠΑΝΔΗΜΙΑ,78,ΠΑΝΕΛ,1,ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ,35,ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ,5,ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ,32,Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων,3,Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών,16,ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ,3,ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ,2,Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος,1,Πανελλήνιος Σύλλογος Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβούλων,1,ΠΑΝΕΠ0,1,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,300,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,2,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,32,Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών,7,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ,1,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ,2,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,7,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ,4,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,34,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,1,Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Αθήνας,1,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,18,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,1,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ,1,Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου,1,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ,2,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ,6,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,7,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΟΥΜΕΛΗΣ,2,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,4,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ,3,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ,2,ΠΑΝΕΠΟ,2,ΠΑΝΕΤΟΝΕ,1,ΠΑΝΙΔΑ,9,ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΟΣ,10,ΠΑΝΟΥΣΗΣ,1,ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ,1,ΠΑΝΤΑ,1,ΠΑΝΤΖΑΡΙ,13,ΠΑΝΩΛΗ,12,ΠΑΟ,3,ΠΑΟΚ,1,ΠΑΟΚ - Βιλερμπάν livestream,1,ΠΑΟΥΛΟΒΝΙΑ,1,ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ,3,ΠΑΠΑΓΙΑ,3,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,2,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΚΑΣ,1,ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ,6,ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ,6,ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ,1,ΠΑΠΑΘΕΩΔΩΡΟΥ,1,ΠΑΠΑΚΙΑ,1,ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ,1,ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ,1,ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ,9,ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ,1,ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ,1,ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ,3,ΠΑΠΙΑ,1,ΠΑΠΙΕΣ,2,ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ,1,ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ,1,ΠΑΡΑΒΟΛΟ,3,ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ,2,ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ,27,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ,34,ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΛΙΕΙΣ,1,ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ,4,ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,2,ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ,5,ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΟΣΚΗΣΗ,1,ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΝΘΗ,1,ΠΑΡΑΣΙΤΑ,7,ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΑ,3,ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ,3,ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΔΗΣ,1,ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ,1,ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ,4,ΠΑΡΑΦΥΜΑΤΙΩΣΗ,1,ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,2,ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ,44,ΠΑΡΕΝΙΑΥΤΟΦΟΡΙΑ,1,ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ,4,ΠΑΡΙΣΙ,1,ΠΑΡΚΑ,25,ΠΑΡΚΟ,1,ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ,2,ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ,35,ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ,1,ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ,1,ΠΑΡΝΗΘΑ,4,ΠΑΡΝΩΝΑΣ,1,ΠΑΡΟΣ,2,ΠΑΡΟΧΕΣ,2,ΠΑΣΕΓΕΣ,32,ΠΑΣΟΚ,195,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,50,ΠΑΣΠ,1,ΠΑΣΠΙΓΕΣ,1,ΠΑΣΤΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ,2,ΠΑΣΤΕΛΙ,2,ΠΑΣΤΕΡ,1,ΠΑΣΤΟΥΡΩΜΑ,6,ΠΑΣΥ,1,ΠΑΣΥΦΑ ΤΕΙ,3,ΠΑΣΧΑ,62,ΠΑΣΧΑ 2019,1,ΠΑΣΧΑ 2022,1,ΠΑΣΧΑ ΕΥΧΕΣ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ,16,ΠΑΤΑΤΑ,180,ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ,1,ΠΑΤΑΤΕΣ,68,ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑΞΟΥ,10,ΠΑΤΑΤΟΣΠΟΡΟΣ,18,ΠΑΤΜΟΣ,1,ΠΑΤΟΥΛΗΣ,6,ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ,2,ΠΑΥΛΙΑΝΟΣ,1,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,6,ΠΑΥΛΩΝΙΑ,2,ΠΑΧΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ,1,ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ,5,ΠΑΧΥΦΥΤΑ,1,ΠΓΕ,5,ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ,1,ΠΕΓΔΥ,4,ΠΕΔ,1,ΠΕΔΔΥ,1,ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ,1,ΠΕΕΓΕΠ,2,ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ,2,ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ,8,ΠΕΚ,7,ΠΕΚΔΥ,1,ΠΕΛΑΡΓΟΙ,2,ΠΕΛΕΚΑΝΟΙ,3,ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ,1,ΠΕΛΙΤΙ,12,ΠΕΛΛΑ,4,ΠΕΛΛΕΤ,7,ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,103,ΠΕΜΕΤΕ,1,ΠΕΝΑ,77,ΠΕΝΤΕΛΗ,2,πεπ,1,ΠΕΠΟΝΙ,27,πεπτε,1,ΠΕΠΤΕΓ,342,ΠΕΠΤΕΓ ΑΡΤΑΣ,1,ΠΕΠΤΕΓ ΑΤΤΙΚΗΣ,13,ΠΕΠΤΕΓ ΑΧΑΙΑΣ,14,ΠΕΠΤΕΓ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,3,ΠΕΠΤΕΓ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,3,ΠΕΠΤΕΓ ΕΥΒΟΙΑΣ,36,ΠΕΠΤΕΓ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,10,ΠΕΠΤΕΓ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,5,ΠΕΠΤΕΓ ΚΡΗΤΗΣ,7,ΠΕΠΤΕΓ ΛΑΚΩΝΙΑΣ,3,ΠΕΠΤΕΓ ΛΑΡΙΣΑΣ,9,ΠΕΠΤΕΓ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ,1,ΠΕΠΤΕΓ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,2,ΠΕΠΤΕΓ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,7,ΠΕΠΤΕΓ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ,8,ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ,2,ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ,1,ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ,1,ΠΕΡΔΙΚΑ,1,ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ,1,ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,1,ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,2,περιβ,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,6350,Περιβάλλον,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΚΑΙΡΟΣ,3,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,3,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ,11,ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ,14,ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ,49,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,2,ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ,47,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ,7,Περιφέρεια - Ύπαιθρος,1,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ,7,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ,5,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ,5,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,5,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ,40,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ,68,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,51,Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,1,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,155,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,37,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ,38,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,248,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,24,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,39,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,101,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,10,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ,39,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,48,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,37,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,174,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,4,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ,1,Περιφερειακό Συνέδριο,1,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ,52,ΠΕΡΚΑ,9,ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ,13,ΠΕΡΟΥ,3,ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ,6,ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ,5,ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ,8,ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ,1,ΠΕΤΕΤ,9,ΠΕΤΙΜΕΖΙ,1,ΠΕΤΡΑΚΟΣ,28,ΠΕΤΡΑΤΟΣ,10,ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,14,ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,11,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,99,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ,11,ΠΕΤΡΟΚΟΥΝΑΒΟ,1,ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ,6,ΠΕΤΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣ/ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ,4,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ,11,ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ,1,ΠΕΤΣΑΣ,2,ΠΕΥΚΑ,8,ΠΕΦΑΣΥ,1,ΠΗΓΑΔΙΑ,70,ΠΗΓΑΔΙΑ ΟΤΑ,1,ΠΗΓΕΣ,1,ΠΗΛΙΟ,8,ΠΗΛΟΣ,1,ΠΗΝΕΙΟΣ,16,ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ,1,ΠΙΕΡΑΚΑΚΗΣ,2,ΠΙΕΡΙΑ,10,ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ,21,ΠΙΘΗΚΟΙ,1,ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ,2,ΠΙΚΡΟΜΕΛΟ,1,ΠΙΚΡΟΞΥΛΟ,1,ΠΙΛΟΓΕΣ,1,ΠΙΝΔΟΣ,3,ΠΙΝΔΟΣ.ΣΚΥΛΟΙ,1,ΠΙΠΕΡΙΑ,5,ΠΙΠΕΡΙΕΣ,11,ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ,4,ΠΙΡΑΝΧΑΣ,2,ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ,1,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ,6,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,9,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ,2,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ,35,ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ,1,ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,10,ΠΙΤΜΠΟΥΛ,7,ΠΙΤΟΓΥΡΟΣ,6,ΠΙΤΟΥΡΟ,1,ΠΙΤΣΑ,2,ΠΙΤΣΟΥΝΗΣ,1,ΠΚΣ,1,ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ,1,ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ,2,ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ,1,ΠΛΑΣΤΙΚΑ,96,ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ,8,ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ,2,ΠΛΑΣΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ,1,ΠΛΑΤΑΝΙΑ,13,Πλατανιάς - Πανιώνιος livestreaming,1,ΠΛΑΤΑΝΟΣ,36,ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ,6,ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ,3,ΠΛΕΥΡΗΣ,1,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ,5,ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ,439,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ,45,ΠΛΗΡΩΜΕΣ,73,ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ,4,ΠΟΒΛΗΤΑ,1,ΠΟΓΕΔΥ,35,ΠΟΓΕΔΥ.ΟΤΑ,1,ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ,1,ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ,1,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,4,ΠΟΕ,2,ΠΟΕ-ΟΤΑ,11,ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ,17,ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ,5,ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ,8,ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ,3,ΠΟΙΝΣΕΤΙΑ,1,ΠΟΛΑΚΗΣ,5,ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ,1,ΠΟΛΙΚΗ ΔΙΝΗ,1,ΠΟΛΙΤΕΣ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,335,ΠΟΛΙΤΙΚΗ προστασια,37,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,38,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ,49,ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ,15,ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ,1,ΠΟΛΥΚΟΜΠΙ,1,ΠΟΛΥΚΟΜΠΟ,1,ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ,2,ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,57,ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ,1,ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,16,ΠΟΜΗΤΕΔΥ,5,ΠΟΜΙΔΑ,10,ΠΟΜΟΝΕΣ,2,ΠΟΝΤΙΚΑΣ,1,ΠΟΝΤΙΚΙΑ,14,ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ,2,ΠΟΝΥ,5,ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,46,ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ,2,ΠΟΠ/ΠΓΕ,320,ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΕΛΓΑ,1,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ,14,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,18,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΙΛΕΚΟ,1,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ,12,ΠΟΣΔΕΠ,4,ΠΟΤΑ,23,ΠΟΤΑΜΙ,18,ΠΟΤΑΜΙΑ,27,ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ,1,ΠΟΤΙΣΜΑ,1,ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ,8,ΠΟΥ,5,ΠΟΥ.,1,ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,7,ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ,3,ΠΟΥΛΙΑ,9,ΠΟΥΛΟΥ,1,ΠΟΥΝΤΟΥ,1,ΠΟΥΡΑ,3,ΠΟΥΡΝΑΡΙ,1,ΠΟΥΤΙΓΚΑ,2,ΠΟΥΤΙΝ,23,ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ,13,ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ,1,Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,1,ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ,2,ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ,1,ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,7,ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,1,ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΟΜΗΣΗ,1,ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΙΑ,1,ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,9,ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ,1,ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,4,ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ,1,ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,1,ΠΡΑΣΙΝΟ,8,ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ,12,ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ,1,ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ,33,ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,1,ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ,26,ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ,4,ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,3,ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ,1,ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΡΥΓΟΣ,7,ΠΡΑΣΣΑ,3,ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ,2,ΠΡΕΒΕΖΑ,2,ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ,1,ΠΡΕΣΠΕΣ,12,ΠΡΙΜ,2,ΠΡΙΜΟΥΛΑ,2,ΠΡΙΝΤΖΟΣ,2,ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ,1,ΠΡΟΒΑΤΑ,42,ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ,6,ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ,1,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,4,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,200,Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ,6,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΥΤΩΝ,2,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ,18,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ,12,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER,62,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE,8,Προγράμματα Μελισσοκομίας,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ,2,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΕΚΟ,1,ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ,3,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΕΙ,1,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,7,ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,3,ΠΡΟΖΥΜΙ,1,ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ,3,ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ,2,ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ,97,ΠΡΟΛΗΨΗ,1,ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ,60,ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,1,ΠΡΟΠΟΛΗ,2,ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ,4,ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ,6,ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,158,ΠΡΟΣΟΥΤΟ,1,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΩΝ,2,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,1,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΖΩΑ,1,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,6,ΠΡΟΣΤΙΜΑ,35,ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,29,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,4,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,47,ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ,1,ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ,1,ΠΡΟΤΥΠΑ AGRO,2,ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ,12,ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,3,ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ,6,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,2,ΠΡΩΤΕΑ,1,Πρωτέας,1,ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ,6,ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ,6,ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ,4,ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ,25,ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ,18,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,705,ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ,4,ΠΣΕ,1,ΠΣΕΑ,12,ΠΣΚΕ,2,ΠΤΗΝΑ,71,ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,239,ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ,2,ΠΤΥΧΙΑ,26,ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ,58,ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΕ,16,ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΕΙ,34,ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΔΡΟΥ,1,ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ,1,ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ,1,ΠΥΛΕΣ ΟΣΔΕ,2,ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ,5,ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ,2,ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ,30,ΠΥΡΗΝΙΚΑ,6,ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,2,ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ,24,ΠΥΡΗΝΟΞΥΛΟ,2,ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ,3,ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ,428,ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ,153,ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,56,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ,7,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,39,ΠΥΤΙΟΚΑΜΠΗ,1,ΠΩΛΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,1,ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ,22,ΡΑΔΙΚΙΑ,2,ΡΑΔΙΟΛΑ,1,ΡΑΕ,1,ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ,1,ΡΑΚΗ,4,ΡΑΚΙ,15,ΡΑΚΟΜΕΛΟ,5,ΡΑΝΤΙΤΣΙΟ,1,ΡΑΟΥΝΤΑΠ,6,ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ,1,ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ,3,ΡΕΒΕΣ,1,ΡΕΒΥΘΙ,7,ΡΕΘΥΜΝΟ,4,ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ,3,ΡΕΜΑΤΑ,10,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,3,ΡΕΤΣΙΝΑ,2,ΡΕΤΣΙΝΑΔΕΣ,1,ΡΕΤΣΙΝΙ,3,ΡΕΥΜΑ,18,ΡΗΤΙΝΕΡΓΑΤΕΣ,8,ΡΗΤΙΝΗ,2,ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ,25,ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ,1,ΡΙΓΑΝΗ,17,ΡΙΝΟΚΕΡΟΙ,2,ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ,1,ΡΙΤΣΩΝΑ,1,ΡΟΒΙΝΙΑ,1,ΡΟΒΙΤΣΑ,1,ΡΟΔΑΚΙΝΑ,112,ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ,5,ΡΟΔΑΚΙΝΟ,73,ΡΟΔΕΛΑΙΟ,2,ΡΟΔΙΑ,54,ΡΟΔΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ,16,ΡΟΔΟΠΗ,68,ΡΟΔΟΣ,32,ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,3,ΡΟΚΦΟΡ,3,ΡΟΜΠΟΤ,6,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,33,ΡΟΝΤΙΟΛΑ,1,ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ,1,ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ,13,ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ,1,ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ,1,ΡΟΥΚΑΣ,3,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,12,ΡΟΥΜΙ,4,ΡΟΥΣΤΑΣ,27,ΡΟΥΤΣΑΣ,1,ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ,1,ΡΟΦΗΜΑ,24,ΡΥΓΧΙΤΗΣ,2,ΡΥΖΙ,41,ΡΥΖΟΓΑΛΟ,3,ΡΥΘΜΙΣΗ,2,ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ,90,ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,2,ΡΥΜΟΥΛΚΕΣ,2,ΡΥΠΑΝΣΗ,69,ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,19,ΡΩΜΗ,1,ΡΩΣΙΑ,148,ΡΩΣΣΙΑ,75,Σ,3,Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.,1,ΣΑΒΒΙΔΗΣ,3,ΣΑΕΚ,2,ΣΑΕΠ,9,ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ,1,ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ,1,ΣΑΚΟΡΑΦΑ,3,ΣΑΚΟΥΛΕΣ,15,ΣΑΛΑΚΟΥΔΗΣ,1,ΣΑΛΑΤΕΣ,8,ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ,4,ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ,7,ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΙΑ,11,ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ,11,ΣΑΜΑΡΑΣ,19,ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ,2,ΣΑΜΟΣ,13,ΣΑΜΠΑΝΙΑ,19,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,76,ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ,9,ΣΑΟΠ,1,ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ,1,ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΙΙΑ,2,ΣΑΡΑΚΙ,1,ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ,5,ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ,2,ΣΑΡΓΙΩΤΗ,1,ΣΑΡΔΕΛΑ,2,ΣΑΡΔΗΝΙΑ,1,ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΖΩΑ,1,ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΦΥΤΑ,5,ΣΑΡΡΟΣ,2,ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,3,ΣΑΣΟΕΕ,13,ΣΑΤΕ,1,ΣΑΥΡΕΣ,1,ΣΑΦΡΑΝ,5,ΣΑΧΑΡΑ,1,ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ,1,ΣΒΒΕ,1,ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ,36,ΣΔΙΤ,16,ΣΔΟΕ,9,ΣΕΑΜ,5,ΣΕΑΜΕ,4,ΣΕΒ,14,ΣΕΒΓΑΠ,1,ΣΕΒΕ,4,ΣΕΒΕΚ,3,ΣΕΒΙΖ,1,ΣΕΒΙΤΕΛ,9,ΣΕΒΤ,2,ΣΕΔΗΚ,10,ΣΕΙΣΜΟΙ,10,ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ,1,ΣΕΙΣΜΟΣ,9,ΣΕΙΧ ΣΟΥ,8,ΣΕΚ,23,ΣΕΚΑΠ,28,ΣΕΚΕ,1,ΣΕΚΛΙΖΙΩΤΗΣ,6,ΣΕΛΗΝΗ,3,ΣΕΛΙ,1,ΣΕΛΙΝΟ,5,σεμιν,1,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,141,ΣΕΞ,1,ΣΕΟ,1,ΣΕΠΕ,1,ΣΕΠΤΟΡΙΑΣΗ,1,ΣΕΠΥ,2,ΣΕΡΑ,3,ΣΕΡΒΙΑ,10,ΣΕΡΡΕΣ,63,ΣΕΦ,1,ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ,4,ΣΗΜΕΡΑ,119,ΣΗΜΤΔΕ,1,ΣΗΡΟΤΡΟΦΕΙΑ,4,ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑ,11,ΣΗΦΑΚΗΣ,1,ΣΘ,1,ΣΙΑΧΟΣ,2,ΣΙΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,2,ΣΙΒΗΡΙΑ,3,ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,5,ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ,1,ΣΙΚΑΛΗ,2,ΣΙΛΦΙΟ,1,ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ,1,ΣΙΜΟΡΕΛΗΣ,1,ΣΙΝΑΠΗΣ,13,ΣΙΝΑΠΙ,1,ΣΙΤΑΡΙ,11,ΣΙΤΗΡΑ,427,ΣΙΤΟΚΑΛΑΜΙΕΣ,5,ΣΙΤΟΣΠΟΡΟΣ,1,ΣΚΑΘΑΡΙΑ,9,ΣΚΑΙ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ,3,ΣΚΑΠΤΙΚΗ ΦΡΕΖΑ,1,ΣΚΙΟΥΡΟΙ,3,ΣΚΙΤΣΟ,17,ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ,3,ΣΚΛΑΒΟΙ,1,ΣΚΟΝΔΡΑ,1,ΣΚΟΠΙΑ,25,ΣΚΟΡΔΟ,45,ΣΚΟΡΠΙΟΣ,4,ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ,6,ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ,1,ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,6,ΣΚΟΥΡΙΕΣ,37,ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ,98,ΣΚΟΥΦΑ,2,ΣΚΡΕΚΑΣ,174,ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ,1,ΣΚΥΛΙΑ,75,ΣΚΥΛΟΙ,3,ΣΚΥΛΟΣ,44,ΣΚΥΛΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ,1,ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ,1,ΣΚΥΡΟΣ,4,ΣΛΟΒΑΚΙΑ,4,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,5,Σμαραγδένιο Τέφρας,1,ΣΜΑΡΝΑΚΗΣ,1,ΣμηΕΑ,2,ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΕΣ,1,ΣΝΑΚ,3,ΣΟΓΙΑ,19,ΣΟΓΙΕΛΑΙΟ,1,ΣΟΔΑ,2,ΣΟΙΜΠΛΕ,17,ΣΟΚΟΛΑΤΑ,35,ΣΟΛΑΝΙΝΗ,2,ΣΟΛΑΝΟΔΕΝΔΡΟ,1,ΣΟΛΟΜΟΣ,2,ΣΟΛΤΣ,1,ΣΟΛΩΜΟΣ,3,ΣΟΜΑΛΙΑ,1,ΣΟΡΓΟΣ,1,ΣΟΥΒΛΑΚΙ,6,ΣΟΥΔΑΝ,1,ΣΟΥΗΔΙΑ,9,ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ,4,ΣΟΥΛΤΣ,2,ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ,127,ΣΟΥΣΑΜΙ,12,ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ,1,ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ,2,ΣΠΑΘΙΦΥΛΛΟ,1,ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ,6,ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ,2,ΣΠΑΝΑΚΙ,6,ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΘΛΕΣ,1,ΣΠΑΡΑΓΓΙ,18,ΣΠΑΡΤΗ,5,ΣΠΕΛ,15,ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ,2,ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ,6,ΣΠΙΡΤΖΗΣ,15,ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ,2,ΣΠΟΡ,3,ΣΠΟΡΑ,3,ΣΠΟΡΑΔΕΣ,1,ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ,2,ΣΠΟΡΕΣ,6,ΣΠΟΡΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ,3,ΣΠΟΡΟΙ,91,ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ,6,ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,5,ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ,2,ΣΠΟΥΔΕΣ,4,ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ,3,ΣΠΥΡΑΚΗ,3,ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΤΑΒΛΟΙ,44,ΣΤΑΘΑΚΗΣ,89,ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ,13,ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ,1,ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ,7,ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ,8,ΣΤΑΡΑΚΑ,13,ΣΤΑΡΑΜΑΚΙΑ,1,ΣΤΑΣΙΝΟΣ,2,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ,2,ΣΤΑΥΛΟΙ,6,ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ,1,ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,4,ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ,1,ΣΤΑΦΙΔΑ,177,ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ,1,ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,1,ΣΤΑΦΥΛΙ,27,ΣΤΑΦΥΛΙΑ,98,ΣΤΑΧΤΗ,7,ΣΤΕ,28,ΣΤΕΒΙΑ,34,ΣΤΕΓ,1,ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ,1,ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ,2,ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,3,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,20,ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ,2,ΣΤΕΡΝΕΣ,1,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ,1,ΣΤΙΦΑΔΟ,1,ΣΤΟΥΠΗΣ,10,ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ,8,ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ,7,ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ,1,ΣΤΡΑΤΟΣ,7,ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ,1,ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ,2,ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ,6,ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ,9,ΣΤΥΛΙΟΣ,13,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,1,ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΑΠΘ,1,ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΕΜΠ,1,ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ,6,ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΥΡΙΠΟΥ,1,ΣΥΖΗΤΗΣΗ,2,ΣΥΚΑ,104,ΣΥΚΙΑ,3,ΣΥΚΙΕΣ,3,ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,33,ΣΥΛΛΟΓ,1,ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,23,ΣΥΜ,1,ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ,2,ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ,11,ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΕ,1,ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ,1,ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,1,ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ,7,ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ. ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,2,ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,29,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,1,ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,1,ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ,69,ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,61,ΣΥΜΕΠΟΠ,1,ΣΥΜΠΑΝ,1,ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ,4,ΣΥΜΠΟΣΙΑ,7,ΣΥΜΤΕΔΕ,1,ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,1,ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ,7,ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ,3,ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ,3,ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ,552,ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ,54,ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ,3,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ,1,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,3,ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΕΠΤΕΓ,2,ΣΥΝΕΔΡΙΑ,264,ΣΥΝΕΔΡΙΑ.ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,2,ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ,10,ΣΥΝΕΔΡΙΟ,14,ΣΥΝΕΛ,2,ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ,9,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,172,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ,8,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ,8,ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ,5,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΗΠΩΝ,1,συνετ,1,ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ,13,ΣΥΝΕΤΑΚΗΣ,1,ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ,1,ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,2,ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,7,ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ,2,ΣΥΝΟΔΟΣ,3,ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ,14,ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,23,ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΤΕΙ,16,ΣΥΝΟΔΟΣ G20,2,ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ,2,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,1507,ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ,6,ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ,1,ΣΥΝΤΑΞ,1,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,78,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ,31,ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ,93,ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ,1,ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ,1,συρι,1,ΣΥΡΙΑ,10,ΣΥΡΙΓΟΣ,22,ΣΥΡΙΖΑ,831,ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,5,ΣΥΣΚΕΨΗ,51,ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,1,ΣΦΑΓΕΙΑ,29,ΣΦΑΓΗ ΖΩΩΝ,5,ΣΦΕΛΑ,1,ΣΦΗΚΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ,33,ΣΦΗΚΕΣ,32,ΣΦΙΓΓΕΣ,1,ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ,137,ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ,1,ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ,17,ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ 2,3,ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,1,ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟ ΑΕΡΙΟ,1,ΣΧΟΙΝΑΣ,1,ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ,1,ΣΧΟΛΕΙΑ,3,ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ,2,ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ,3,ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ,1,ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,1,ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,4,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,1,ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,1,ΤΑΓΑΡΑΣ,1,ΤΑΙΠΕΔ,5,ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ,2,ΤΑΛΙΜΠΑΝ,1,ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ,1,ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΞΗΣ,2,ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,2,ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ,3,ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ,7,ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,1,Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης,1,ΤΑΜΙΔΑΕ,1,ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ,2,ΤΑΠ,16,ΤΑΡ,12,ΤΑΡΑΝΔΟΣ,4,ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ,1,ΤΑΡΑΞΑΚΟ,1,ΤΑΣΜΑΝΙΑ,1,ΤΑΤΟΙ,7,ΤΑΤΟΥΛΗΣ,13,ΤΑΥΓΕΤΟΣ,7,ΤΑΥΠΕΔ,1,ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ,2,ΤΑΥΡΟΣ,8,ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ,1,ΤΑΧΙΝΙ,7,ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΟΙ,1,ΤΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ,3,ΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,1,ΤΕΒΑ,3,ΤΕΕ,66,ΤΕΙ,76,ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,5,ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,4,ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,1,ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ,1,ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ,2,ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,2,ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,14,ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,5,ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ,1,ΤΕΚΙΛΑ,4,ΤΕΛΕΟΡΑΣΗ,1,ΤΕΛΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ,6,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,7,ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ,209,ΤΕΛΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ,19,ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ,18,ΤΕΛΩΝΕΙΑ,3,ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ,1,ΤΕΝΕΔΟΣ,1,ΤΕΝΕΚΕΣ,3,ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ,1,ΤΕΡΜΙΤΕΣ,3,ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ,3,ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ,1,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,1,ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΡΕΑΣ,3,ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΥΛΛΟ,1,ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,1,ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,35,ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ,46,ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,2,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,612,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,1,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,11,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,6,ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ,66,ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,15,ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ,3,ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΕΥΡΙΠΟΥ,2,ΤΖΑΒΑΡΑΣ,3,ΤΖΑΚΙΑ,25,ΤΖΑΚΡΗ,7,ΤΖΑΜΤΖΗΣ,1,ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ,3,ΤΖΑΝΕΡΑ,1,ΤΖΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,1,ΤΖΕΛΕΠΗΣ,21,ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ,4,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,11,ΤΖΙΑ,1,Τζίνγκο μπιλόμπα,1,ΤΖΙΝΤΖΕΡ,3,ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ,3,ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ,9,ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ,1,ΤΖΟΝΣΟΝ,1,ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ,1,ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ,1,ΤΖΟΥΦΗ,3,ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ,7,ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ,39,ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ,6,ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ,1,ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,2,ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ,1,ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ,1,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,6,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,8,ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ,4,ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,1,ΤΗΝΟΣ,1,ΤΗΞΗ ΠΑΓΩΝ,1,ΤΙΓΡΗΣ,4,ΤΙΚ ΤΟΚ,1,ΤΙΜΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,474,ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,1,ΤΙΤΩ,1,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,37,ΤΟΕΒ,51,ΤΟΜΑΤΑ,14,ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ,3,ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ,1,ΤΟΜΣΕΝ,12,ΤΟΝΟΣ,3,ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,3,ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ,1,ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ,2,ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,10,ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,1,ΤΟΥΛΙΠΕΣ,8,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,80,ΤΟΥΡΚΙΑ,82,ΤΡΑ,1,ΤΡΑΓΟΣ,2,ΤΡΑΓΩΔΙΑ,312,ΤΡΑΙΝΟ,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,ΤΡΑΚΤΕΡ,224,ΤΡΑΜΠ,46,ΤΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,9,ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,51,ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ,4,ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,3,ΤΡΑΠΕΖΑΑΤΤΙΚΗΣ,1,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,48,ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ,13,ΤΡΑΧΑΝΑΣ,4,ΤΡΕΙΛΕΡ,1,ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΡΕΜΠΕΛΗ Δ,4,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ,10,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ,2,ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΡΙΒΟΛΙ,2,ΤΡΙΕΤΙΕΣ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,20,ΤΡΙΚΚΗ,1,ΤΡΙΠΟΛΗ,7,ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ,4,ΤΡΙΣΤΕΤΣΑ,12,ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,348,ΤΡΙΦΥΛΙΑ,7,ΤΡΙΦΥΛΛΙ,16,ΤΡΟΙΚΑ,88,ΤΡΟΪΚΑ,1,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,1,ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ,3,ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ,3,ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΥΤΑ,1,ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ,46,ΤΡΟΥΠΗΣ,2,ΤΡΟΥΦΑ,33,ΤΡΟΦΕΣ,1,ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ,5,ΤΡΟΦΙΜΑ,88,ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,4,ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ,1,ΤΡΥΓΟΣ,41,ΤΡΥΓΩΝΙΑ,2,ΤΡΩΚΤΙΚΑ,10,ΤΣΑΙ,33,ΤΣΑΙ ΚΑΝΑΒΗΣ,1,ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ,2,ΤΣΑΚΑΛΙ,4,ΤΣΑΚΑΛΙΑ,4,ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ,3,ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ,1,ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ,12,ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑ,1,ΤΣΑΠΟΥΡΝΟ,1,ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ,20,ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ,1,ΤΣΕΧΙΑ,11,ΤΣΙΑΡΑΣ,6,ΤΣΙΓΑΡΑ,13,ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ,65,ΤΣΙΛΙ,2,ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ,7,ΤΣΙΟΔΡΑΣ,1,ΤΣΙΟΜΠΑΝΙΔΗΣ,452,ΤΣΙΠ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ,1,ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ,5,ΤΣΙΠΟΥΡΟ,188,τσιπρασ,1,ΤΣΙΠΡΑΣ,173,ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ,1,ΤΣΙΡΚΑΣ,1,ΤΣΙΡΚΟ,1,ΤΣΙΡΟΝΙΑ,2,ΤΣΙΡΩΝΗΣ,319,ΤΣΙΤΑΧ,1,ΤΣΙΦΟΡΟΣ,1,ΤΣΜΕΔΕ,1,ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ,1,ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ,12,ΤΣΟΠΑΝΗΣ,2,ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ,7,ΤΣΟΥΝΑΜΙ,5,ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ,18,ΤΤΙΡ,11,ΤΥΝΗΣΙΑ,6,ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ,8,ΤΥΠΟΣ,140,ΤΥΡΙ,80,ΤΥΡΙ ΚΑΜΑΜΠΕΡ,1,ΤΥΡΙΑ,5,ΤΥΡΝΑΒΟΣ,8,ΤΥΡΟΓΑΛΟ,4,ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ,33,ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,69,ΤΥΡΦΩΝΕΣ,1,ΤΥΤΩ,3,ΤΥΦΛΟΠΟΝΙΚΑΣ,1,ΤΥΦΩΝΑΣ,2,ΤAP,1,ΤTIP,2,ΥΑΦΑΛΜΗΡΕΣ ΠΗΓΕΣ,1,ΥΒΡΙΔΙΑ,1,ΥΓΕΙΑ,85,ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ,4,ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ,4800,Υγεία & Διατροφή,1,ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ ΖΩΩΝ,1,ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ,7,ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ,1,ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ,21,ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ,8,ΥΔΑΤΑ,1,ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ,2,ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ,14,ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ,24,ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,36,ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΑ,9,ΥΔΡΕΥΣΗ,20,ΥΔΡΟΒΙΑ ΖΩΑ,1,ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ,82,ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΑ,1,ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ,5,ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,12,ΥΔΡΟΛΙΠΑΝΣΗ,2,ΥΔΡΟΜΕΛΙ,1,ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ,5,ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ,31,ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ,34,ΥΔΡΟΠΟΝΙΑ,14,ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ,2,ΥΔΩΡ 2.0,4,ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ,2,ΥΛΟΤΟΜΙΑ,53,ΥΜΗΤΤΟΣ,2,ΥΠΑΑΤ,2381,ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,6,ΥΠΑΙΘΡΟΣ,1,ΥΠΑΝ,1,ΥΠΑΝΕ,1,ΥΠΑΠΕΝ,109,ΥΠΕΚΑ,142,ΥΠΕΚΑ ΣΑΜΑΡΑΣ,1,ΥΠΕΝ,291,ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ,2,ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΛΑΝΗΤΗ,3,ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ,1,ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ,6,ΥΠΕΣ,8,ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,1,ΥΠΟΜΕΔΥ,4,ΥΠΟΜΝΗΜΑ,1,ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΑ ΕΙΔΗ,3,ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ,7,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,374,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,50,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,1,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ,5,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,1,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,69,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,35,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ,1,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ,1,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,1,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,24,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,224,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ,49,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,81,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,1,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,1,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,2,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,8,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,3,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,1,ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ,8,ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,1,ΥΠΟΥΡΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,6,ΥΦΑΑΤ,2,ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ,1,Φ.ΠΑΠΠΑΣ,1,ΦΑΒΑ,4,ΦΑΓΕ,2,ΦΑΓΟΠΥΡΟ,3,ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,2,ΦΑΙΑ ΣΗΨΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ,2,ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ,28,ΦΑΚΕΣ,2,ΦΑΚΗ,6,ΦΑΛΑΙΝΕΣ,2,ΦΑΜΕΛΛΟΣ,196,ΦΑΜΜΕΛΛΟΣ,7,ΦΑΜΜΕΛΟΣ,6,ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ,6,ΦΑΡΑΓΓΙ,3,ΦΑΡΜΑ,2,ΦΑΡΜΑ ΓΙΑ ΜΥΓΕΣ,1,ΦΑΡΜΑΚΑ,6,ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ,3,ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,131,ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΑΒΗ,46,ΦΑΡΜΑΚΗΣ,5,ΦΑΡΜΕΣ,3,ΦΑΡΣΑΛΑ,5,ΦΑΣΙΑΝΟΣ,1,ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ,6,φασκόμηλο,1,ΦΑΣΟΛΙ,4,ΦΑΣΟΛΙΑ,33,ΦΕΙΤΖΟΑ,1,ΦΕΚ,57,ΦΕΛΛΟΣ,1,ΦΕΛΟΣ,1,ΦΕΡΟΜΟΝΕΣ,1,ΦΕΣΤΙΒΑΛ,105,ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ,1,ΦΕΤΑ,367,ΦΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,1,ΦΘΙΩΤΙΔΑ,17,ΦΙΔΙ,5,ΦΙΔΙΑ,20,ΦΙΛΗΣ,11,ΦΙΛΙΑΤΡΑ,2,ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ,1,ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,13,ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,20,ΦΙΛΟΖΩΟΙ,9,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,4,ΦΙΞ,3,ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΡΑΠΙΚΟ,4,ΦΙΣΤΙΚΙΑ,6,Φιστικιά,1,ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ,5,ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΗΡΟ,1,ΦΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,1,ΦΛΑΜΙΓΚΟ,1,ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ,1,ΦΛΙΟΣ ΦΡΟΥΤΩΝ,1,ΦΛΙΣΚΟΥΝΙ,2,ΦΛΟΙΟΦΑΦΑ ΕΝΤΟΜΑ,1,ΦΛΩΡΙΝΑ,24,ΦΟΔΣΑ,6,ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ,13,Φοινικέλαιο,1,ΦΟΙΝΙΚΕΣ,17,ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΠΡΕΒΕΛΗ,1,ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ,2,ΦΟΙΠΤΗΤΕΣ,1,ΦΟΙΤΗΤΕΣ,67,ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,3,ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,2,ΦΟΛΕΣ,51,ΦΟΜΟΨΗ,1,ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ,1,ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ,1,ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ,3,ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ,21,ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ,17,ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ,12,ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ,1,ΦΟΡΜΟΛΗ,1,ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ,1,ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,23,ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ,2,ΦΟΡΟΙ,2,ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ,98,ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ,55,ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ,332,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,14,ΦΟΡΟΛΟΤΑΡΙΑ,1,ΦΟΡΟΣΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ,1,ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,3,ΦΟΡΟΥΜ,34,ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ,2,ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ,5,ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ,3,ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ,9,ΦΟΥΡΝΟΙ,2,ΦΟΥΡΟΓΑΤΟΣ,1,ΦΟΥΧΤΕΛ,6,ΦΠΑ,36,ΦΡΑΓΚΟΣ,5,Φράγκος Φραγκούλης,2,ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟ,5,ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ,14,ΦΡΑΓΜΑ ΓΥΡΤΩΝΗΣ,1,ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,1,ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ,12,ΦΡΑΓΜΑ ΣΕΤΤΑΣ,1,ΦΡΑΓΜΑΤΑ,168,ΦΡΑΟΥΛΕΣ,54,ΦΡΕΖΑ,5,ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ,86,ΦΡΙΚΗ,1,ΦΡΟΥΤΑ,241,ΦΡΟΥΤΚΤΟΖΗ,1,ΦΡΥΓΑΝΑ,2,φυα,1,ΦΥΚΙΑ,3,ΦΥΛΑΚΕΣ,2,ΦΥΛΛΑ,1,ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΤΙΚΗ,1,ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ,3,ΦΥΣΗ,7,ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ,3,ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ,505,ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ,245,ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ,7,ΦΥΣΣΑΛΙΔΑ,1,ΦΥΣΤΗΚΙ,4,ΦΥΣΤΗΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ,6,ΦΥΣΤΗΚΙ ΑΡΑΠΙΚΟ,9,ΦΥΣΤΗΚΙΑ,18,ΦΥΣΤΙΚΙ,2,ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ,8,ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΡΑΠΙΚΟ,7,ΦΥΣΤΙΚΙΑ,2,ΦΥΣΤΙΚΟΛΙΚΕΡ,1,ΦΥΤΑ,74,ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ,5,ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ,4,ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,340,ΦΥΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ,1,ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,3,ΦΥΤΟΚΑΛΥΨΗ,3,ΦΥΤΟΠΛΑΓΚΤΟΝ,9,ΦΥΤΟΠΡ,1,ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,334,ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,247,ΦΥΤΟΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ,4,ΦΥΤΟΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ,4,Φυτουγειονομικοί Ελεγκτές,2,ΦΥΤΟΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,38,ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ,346,ΦΥΤΟΧΩΜΑ,1,ΦΥΤΩΡΕΙΑ,8,ΦΥΤΩΡΕΙΟΥΧΟΙ,1,ΦΥΤΩΡΙΟ,13,ΦΩΚΙΑ,4,ΦΩΚΙΔΑ,8,ΦΩΣΦΙΝΗ,1,Φώσφορος,1,Φώτης Σαραντόπουλος,1,ΦΩΤΙΑ,1,ΦΩΤΙΕΣ,2,ΦΩΤΙΝΙΑ,1,ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,127,Φωτοβολταϊκά,1,ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ,48,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,8,ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ,8,ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,7,ΧΑΒΑΗ,1,ΧΑΒΙΑΡΙ,4,ΧΑΛΑΖΙ,22,ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ,237,ΧΑΛΑΛ,4,ΧΑΛΒΑΣ,5,ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ,4,ΧΑΛΚΙΔΑ,8,ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,21,ΧΑΛΚΟΣ,3,ΧΑΛΟΥΜΙ,11,ΧΑΜΗΜΟΛΑΔΟ,2,ΧΑΜΟΜΗΛΙ,6,ΧΑΜΟΝ,2,ΧΑΝΙΑ,19,ΧΑΝΤΑΙΟΣ,1,ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,218,ΧΑΡΑΤΣΙΑ,2,ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ,1,ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ,1,ΧΑΡΙΤΟΥ,20,ΧΑΡΙΤΣΗΣ,46,ΧΑΡΟΥΠΙ,18,χαρουπια,4,χαρουπόμελο,1,ΧΑΡΟΥΤΟΥΝΙΑΝ,1,ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ,1,ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ,1,ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ,1,ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,2,ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ,15,ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,3,ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ,10,ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,75,ΧΕΙΜΑΡΡΟΙ,2,ΧΕΙΜΜΑΡΑΣ,1,ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ,4,ΧΕΙΡΟΜΕΡΙ,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ,1,ΧΕΛΙΑ,6,ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ,3,ΧΕΛΩΝΑ,1,ΧΕΛΩΝΕΣ,11,ΧΕΡΟΓΡΑΦΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ,1,ΧΗΜΕΙΑ,7,ΧΗΜΙΚΑ,10,ΧΗΝΕΣ,1,ΧΗΝΟΠΟΔΙΟ,1,ΧΗΤΑΣ,2,ΧΙΛΕΤΖΑΚΗΣ,2,ΧΙΛΗ,4,ΧΙΟΝΙΑ,16,ΧΙΟΣ,24,ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ,4,ΧΛΩΡΙΔΑ,14,ΧΛΩΡΙΔΑ & ΠΑΝΙΔΑ,7,ΧΛΩΡΙΝΗ,1,ΧΛΩΡΙΟ,1,ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ,1,ΧΝΑΡΗΣ,9,ΧΟΓΚΑΝ,58,ΧΟΙΡΙΝΑ,1,ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ,3,ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ,131,ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΟΚ LIVESTREAMING,1,ΧΟΡΤΑ,10,ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΑ,4,ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ,6,ΧΟΥΝΤΗΣ,1,ΧΟΥΝΤΙΤΗΣ,1,ΧΟΧΛΙΟΙ,2,ΧΡΕΗ,11,ΧΡΕΟΣ,1,ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,7,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,1,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ,77,ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ,18,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,13,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,3,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ,19,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ,3,ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ,3,ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ,1,ΧΡΥΣΑΕΤΟΣ,5,ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ,1,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,1,ΧΡΥΣΟ ΜΟΥΡΟ,2,ΧΡΥΣΟΒΟΥΒΑΛΟΣ,1,ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,7,ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ,10,ΧΡΥΣΟΣ,2,ΧΤΕΝΙΑ,1,ΧΥΜΟΣ,14,ΧΥΤΑ,9,ΧΥΤΑΣ,3,ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ,12,ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,1,ΧΩΡΟΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΑ ΞΕΝΑ ΕΙΔΗ,1,ΨΑΡΑΔΕΣ,3,ΨΑΡΕΜΑ,17,ΨΑΡΙΑ,112,ΨΕΚΑΣΜΟΙ,22,ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ,18,ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,14,ΨΕΥΔΟΠΑΝΩΛΗ ΠΤΗΝΩΝ,1,ΨΗΜΕΝΗ ΡΑΚΗ,1,ΨΗΤΤΑΣ,1,ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,1,ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,70,ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,1,ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ,1,ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ,2,ΨΗΦΙΣΜΑ,3,ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ,3,ΨΙΛΟΦΑΣΟΥΛΑ,1,ΨΙΝΑΚΗΣ,2,ΨΥΛΛΟΙ,6,ΨΥΡΡΑΣ,3,ΨΥΤΤΑΣ,2,ΨΥΧΑΝΘΗ,8,ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ,2,ΨΥΧΟΓΙΟΣ,8,ΨΩΜΙ,67,ΨΩΡΑ,2,ΨΩΡΙΑΣΗ,1,ΩΙΔΙΟ,5,ΩΚΕΑΝΟΙ,1,ΩΚΕΑΝΟΣ,5,ΩΡΑ,1,ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,2,ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ,1,ΩΦΕΛΙΜΑ ΕΝΤΟΜΑ,1,ACTION AID,1,AGRO-2,1,AgroThessaly,20,AGROTICA,55,AIDS,2,AIRBNB,2,Alpha Bank,1,Amorphophallus Titanium,1,ANUGA,1,apivita,2,apollon smirnis panegialios livestreaming,1,ATEI ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ,5,ATM,2,AXTΣΙΟΓΛΟΥ,1,Bactrocera dorsalis,3,BAMBAKI,13,BASF,6,BAYER,58,BAZZAR,1,BEST PRACTICE,1,BINTEO,14,BIOIKONOMIA,1,BIOMHXANIKH KANABH,8,BIOMHXANIKH TOMATA,1,BITCOIN,9,blueberry,1,BRAIN DRAIN,1,BRAND NAME,1,BREXIT,69,BRICS,3,bunyavirus,1,capital controls,21,caretta-caretta,1,CENTAUREA MESSENIKOLASIANA,1,CERN,1,CETA,70,Cheesecake,2,CLLD/LEADER,2,clusters,1,COCA COLA,4,Codex alimentarious,1,Cognitera,1,COMPOST,1,CONVID 19,9,cop28,1,COPERNICUS,8,Costa Navarino,2,COVID -19,10,COVID 19,4,CPTPP,1,Cranberries,1,CRETA FARMS,3,CRIMSON,4,Culatello,1,Cyclefi,1,dan,1,DANIEL,44,DE MINIMIS,80,DNA,14,docs.gov.gr,3,DRONES,103,E- LEARNING,1,e-ΕΦΚΑ,2,E-SHOP,2,EΠΙΛΟΓΕΣ,1,EASTMED,3,easyagroexpo.gov.gr,1,ECONOMIST,1,ECTS,1,EETEM,2,EFSA,22,EKETA,1,EL NINO,1,Eldorado Gold,6,ELFE,36,ELIAS,9,Emerald,1,ERASMUS,28,Euphorbia heterophylla (Αγριο-ποινσέτια),1,EURACTIV,1,EUROBANK,3,EUROCHEM,1,EUROGROUP,13,EUROPOL,1,EUROSTAT,41,exit poll,1,EYBOIA,6,FACEBOOK,3,FAO,68,FARMACON,2,Farmacon Team,1,FARMER UNION,1,Farmer” s Union,1,FARMERS MARKET,1,Farmers Union,1,fipronil,1,FOOD PASS,1,Frozen yogurt,4,G7,4,Gaia Επιχειρείν,8,GDPR,6,Gingo Biloba,1,GIS,4,GLYPHOSATE,41,GMO'S,15,Goji berry,1,GOOGLE,3,GOV.GR,11,GPS,11,GRΕEN POINT,1,Grecomaster,61,GREEEN DEAL,1,GREEN COLA,1,GREENPEACE,68,GREXIT,1,HELMEPA,1,holargos paok livestream,1,holargos paok livestreaming,1,i- AGRIC,1,INFOGRAPHIC,1,integrated master,2,INTERREG,1,Interreg Ελλάδα-Κύπρος,1,INTERREG V-A,1,IPCC,1,IRIS,2,ISIS,1,junk food,1,KANABH,8,KKE,2,kolosos rodou olympiakos livestreaming,1,kolossos rodou olympiakos livestream,1,ksanthi asteras tripolis livestream,1,ksanthi panathinaikos livestream,1,KYA,1,kymi olympiakos livestreaming,1,LIFE,4,Ligers,1,LIVE STREAMING,1,livestream,1,lockdown,3,LONDON International Health Olive Oil Competitions 2017,1,MAIX,1,MAMOYΘ,1,MANCOZEB,1,MARKET PASS,2,MASTER,1,MERCOSUR,1,MONSANTO,58,Mrl,1,MRLs,1,myDATA,1,MYNHMATA,1,NASA,18,National Geographic,2,NATURA,58,NEA KAΠ,5,NEOI KTHNOTΟΦΟΙ,1,NET METERING,6,Netmetering,1,NGTs,2,NTOMATA,4,NutriScore,13,OAEΔ,7,ofi panionios livestreaming,1,ofi paniwnios livestream,1,OHE,1,OIKONOMIA,101,olympiakos aek livestream,1,olympiakos aek livestreaming,1,ON LINE ΑΓΟΡΕΣ,1,ONE CHANNEL,1,ONNEΔ,1,OPEN.GOV.GR,3,OTA,3,OUTSOURCHING,1,OXIA,1,panathinaikos kerkyra livestream,1,panathinaikos kerkyra livestreaming,1,pao thelta livestreaming,1,paok vilerban livestreaming,1,PELLETS,2,PEPERKEN,1,pepteg.gr,2,Perrotis College,13,pet shop,1,Phyllosticta citricarpa,1,platanias panionios livestreaming,1,POS,26,Primula Veris,3,PROACTIVE,1,RASFF,1,RDF,3,REAL ESTATE,1,REBRANDING,1,ROUNDUP,2,SEBA,1,SELF TEST,1,SKY FENCE,1,SOCAR,1,SOCIAL MEDIA,1,Spodoptera frugiperda,4,STARGATE,1,Startup,1,street food,1,SUPERFOODS,56,SUPERFOODS OILS,2,SYNGENTA,2,TAP,18,taxisnet,10,TEE,1,TEI,2,texnologosgeoponos.gr,10,TISA,2,ToBRFV,4,TOMATINIA,1,tomicus piniperda,1,Tomicus Tiniperda,1,TRADESCANTIA,1,TTIP,11,Tuta absoluta,20,TUV - NORD HELLAS,1,TÜV AUSTRIA ACADEMY,4,TV,1,TZITZIKAΣ,1,UΘ,1,UAV's,1,UNESCO,27,UNICEF,10,USDA,1,VEGAN,7,veria paok livestreaming,1,veroia paok livestream,1,VIVARTIA,1,VOUCHER,8,WEB BANKING,1,WEBINARS,1,WI-FI,30,WTO,1,WWF,130,xanthi asteras tripolis livestreaming,1,xanthi panathinaikos livestreaming,1,XHMEIA,1,Xylella fastidiosa,110,Xylotrechus chinensis,1,YARA,3,ZEA,2,ZIZANIOKTONA,3,ZOOTECHNIA,2,
ltr
item
Γεωπόνος Τ.Ε. texnologosgeoponos.gr: Τι είπαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι των ΑΕΙ στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου
Τι είπαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι των ΑΕΙ στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBzE5SEG5ERxG10iO5m3GfNNjNI-I3jCgXKXmuKt1dW6YHMYiv-DOjbOOx9ZLaPx_Xqf34rnehyphenhyphenEadiRmZfupExFpU4wf0Xl4zQzZHMpfl5JDobaX6EOOspUGiP6Q8KOiqOlzteAJtZlkz/s640/1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBzE5SEG5ERxG10iO5m3GfNNjNI-I3jCgXKXmuKt1dW6YHMYiv-DOjbOOx9ZLaPx_Xqf34rnehyphenhyphenEadiRmZfupExFpU4wf0Xl4zQzZHMpfl5JDobaX6EOOspUGiP6Q8KOiqOlzteAJtZlkz/s72-c/1.jpg
Γεωπόνος Τ.Ε. texnologosgeoponos.gr
https://www.texnologosgeoponos.gr/2016/02/blog-post_182.html
https://www.texnologosgeoponos.gr/
https://www.texnologosgeoponos.gr/
https://www.texnologosgeoponos.gr/2016/02/blog-post_182.html
true
5214097298144839526
UTF-8
Φορτώθηκαν όλες οι δημοσιεύσεις Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις Προβολή Όλων Περισσότερα Απάντηση Cancel reply Delete Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή Όλων Σχετικά ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ Αναζήτηση ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε ανάρτηση ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή στην Αρχική Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago πριν από περισσότερες από 5 εβδομάδες Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content