ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εκτός συνάντησης οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών & Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτροφών & Αλιέων


Εμπλοκή σημειώθηκε στη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία ξεκίνησε στις 12.00.

Στο μεταξύ, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται παρατεταγμένες στην περιοχή πέριξ του ΜαξίμουΕκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτροφών και Αλιέων δεν παρίστανται στη συνάντηση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν τους επετράπη η είσοδος. «Είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι και δεν μας άφησαν να μπούμε... Βάζουν μόνο όποιους θέλουν» καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των ενώσεων.

Επίσης, απουσιάζουν εκπρόσωποι της Νίκαιας (που επιθυμούν συνάντηση την Τρίτη), του Προμαχώνα και της Κρήτης. Το «σκληροπυρηνικό» μπλόκο της Νίκαιας δηλώνει πως τα αιτήματά του είναι «εντελώς διαφορετικά από τα αιτήματα των εκπροσώπων των μεγαλοαγροτών που πηγαίνουν σήμερα να συναντηθούν».

Στο μεταξύ, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται παρατεταγμένες στην περιοχή πέριξ του Μαξίμου. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει και την έξοδο της Ηρώδου Αττικού προς τη Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Επιπλέον, παρίστανται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και Σταύρος Αραχωβίτης.

Oι προτάσεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κυβερνητικό επιτελείο θα προταθούν:

Συντελεστής 10% -12% στο αγροτικό εισόδημα για τη διετία 2017-2018 (αντί για 14%), 15% για το 2019-2020 (αντί 17%) και να φθάσει στο 20%, όπως ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους το 2021 αντί για το 2019.

Σύνδεση των εισφορών με το ύψος της σύνταξης. Για παράδειγμα, αν κάποιος αγρότης επιλέξει να καταβάλει μικρότερη εισφορά, θα παίρνει μικρότερη σύνταξη.

Παγίωση τριών ασφαλιστικών κλάσεων στον ΟΓΑ -αντί για επτά που υπάρχουν σήμερα- που θα οδηγούν σε αντίστοιχη σύνταξη. Ειδικότερα:

1η κλάση: εισφορά 10% ή 12% και εθνική σύνταξη από 192 έως 230 ευρώ

2η κλάση: εισφορά 15% και εθνική σύνταξη 268 ευρώ

3η κλάση: εισφορά 20% και εθνική σύνταξη 384 ευρώ.

Η κυβέρνηση εξετάζει, επίσης, το σενάριο της αυτονομίας του ΟΓΑ για δύο με τρία χρόνια, με το οποίο πάντως διαφωνεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

 
zougla
Εκτός συνάντησης οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών & Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτροφών & Αλιέων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: