ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τον περονόσπορο της Πατάτας

 
 
Τεχνικό δελτίο για την πατάτα. Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας εξέδωσε δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τον περονόσπορο.

Διαπιστώσεις: Σε όλες τις περιοχές οι ανοιξιάτικες πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από το παθογόνο. Επίσης, σύμφωνα με τα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, η βαθμιαία άνοδος των θερμοκρασιών σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις και την μεγάλη ατμοσφαιρική υγρασία δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για προσβολές περονοσπόρου.

Συστάσεις:
Σύμφωνα με τις προβλέψεις καιρού για την επόμενη εβδομάδα, στα νησιά του Ιονίου, την Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες με αρχικά μικρή πτώση αλλά στη συνέχεια σταθεροποίηση και βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας. Οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση επιδημιών περονοσπόρου.


 
Να ξεκινήσει στις πιο όψιμες και να συνεχιστεί στις πρώιμες περιοχές η προληπτική προστασία για τον περονόσπορο. Σημειώνεται, ότι ακόμα και τα φυτοπροστατευτικά με θεραπευτική δράση πρέπει να χρησιμοποιούνται προληπτικά για να εμποδίσουν την εγκατάσταση του παθογόνου.

Φάρμακα:
Από τις λίστες με τα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα σκευάσματα του έτους 2015 (έκδοση 19/02/2015), με συνεργασία με τον τοπικό γεωπόνο για την επιλογή εγκεκριμένου σκευάσματος για το 2016, δοσολογίας και μεσοδιαστήματος εφαρμογής.

O ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
ΓΕΩΠΟΝΟΣ MSC

Τα δελτία αναρτώνται στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr

Για τις περιοχές:
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΙΘΑΚΗΣ
Το δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τον περονόσπορο της Πατάτας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: