ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μάρκος Μπόλαρης: Δε μπλόφαρε ο πρωθυπουργός όταν κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο


«Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε και αποδέχθηκε την έκκληση των αγροτών, σε καμία περίπτωση ούτε μπλόφαρε, ούτε ήθελε να το αφήσει στον αέρα» δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως αυτό που έχει βάλει η κυβέρνηση πάνω στο τραπέζι «είναι ένα σχέδιο διαβούλευσης».

«Το σχέδιο αυτό διαβούλευσης δεν είναι νομοσχέδιο, δεν έχει κατατεθεί πουθενά. Είναι ανοιχτό στη συζήτηση με τα κόμματα και υπάρχει πρόσκληση να κατατεθούν προτάσεις, από τους παραγωγικούς φορείς, από τους επαγγελματικούς φορείς» και ενώ γίνεται διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Αυτή η πρόσκληση της συζήτησης είναι πρόκληση δημοκρατίας. Και σ' αυτήν την πρόκληση της δημοκρατίας, το υπουργείο καταθέτει τις απόψεις των παραγωγών και για τον ΟΓΑ και για τα φορολογικά. Για ένα νομοθέτημα δίκαιο απλό, αποτελεσματικό που θα στηρίζει την παραγωγή», είπε ο κ. Μπόλαρης.

Σημείωσε επίσης πως απαιτούνται πολιτικές για να στηριχθεί το κάθε προϊόν επισημαίνοντας ότι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έγιναν εκταμιεύσεις προγραμμάτων, τα χρήματα αυτά δεν κατευθύνθηκαν στοχευμένα για τη στήριξη τομέων της αγροτικής παραγωγής που είχαν συγκριτικές δυνατότητες.

enikonomia
Μάρκος Μπόλαρης: Δε μπλόφαρε ο πρωθυπουργός όταν κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: