ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο γιος του Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζεται να αγοράσει χρέος της καπνοβιομηχανίας Μιχαηλίδη


Με σημερινές του δηλώσεις στον τουρκόφωνο τύπο της Κομοτηνής, ο επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ, γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος Ισότητας-Ειρήνης-Φιλίας που είχε χάσει την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1995, εμφανίζεται έτοιμος να αγοράσει το χρέος της καπνοβιομηχανίας Μιχαηλίδη προς τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης με αντάλλαγμα την συνεργασία του με την συγκεκριμένη επιχείρηση στον τομέα της εμπορίας και της μεταποίησης καπνού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, Εσάτ Χουσείν, η καπνοβιομηχανία Μιχαηλίδη οφείλει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ σε 780 καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης, ενώ σε 5 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρίας σε καπνοπαραγωγούς άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Ο επιχειρηματίας είχε δεσμευθεί εγγράφως σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι θα πληρώσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 τα καπνά που ζύγισε από την Ροδόπη, χωρίς να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του. Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Διεπαγγελματική Καπνού στην οποία δεν κλήθηκε η Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, όπου δηλώθηκε ότι λόγω προβλημάτων ρευστότητας της συγκεκριμένης εταιρίας, οι καταβολές προς τους παραγωγούς θα αρχίσουν από τις 15 Μαρτίου.

Ο Λεβέντ Σαδίκ δραστηριοποιείται για πάνω από δέκα χρόνια στον τομέα της εμπορίας του βαμβακιού, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και καθήκοντα μάνατζερ στην Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου που εκπροσωπεί 6.820 παραγωγούς στην περιοχή με ετήσια παραγωγή 7.500 τόνους καπνού.
 
enikonomia
Ο γιος του Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζεται να αγοράσει χρέος της καπνοβιομηχανίας Μιχαηλίδη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: