ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συναντήσεις του προεδρείου της ΠΕΠΤΕΓ με στόχο την εξωστρέφεια


Μετά την επιτυχή παρουσία της ΠΕΠΤΕΓ στην 26η AGROTICA , τα μέλη του  Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων  είχαν μια σειρά από συναντήσεις με παράγοντες που σχετίζονται άμεσα  με τον πρωτογενή τομέα


Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων έχει οριοθετήσει τους στόχους της και έχει σχεδιάσει την επόμενη μέρα των δράσεων και των παρεμβάσεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα, με τις πιέσεις προς την ελληνική πολιτεία για άμεση επίλυση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν, η ένωση μας προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει συμμαχίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων και το Τοπικό Τμήμα Λάρισας  συναντήθηκε τη  Δευτέρα 1/2/2016 με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα πολύ σημαντικά θέματα της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην περιφέρεια Θεσσαλίας και τις συμπράξεις που επιβάλλονται να γίνουν για να ενισχύσουμε την αγροτική παραγωγή.

Συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους Γεωπόνους της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης που ανήκουν στο οργανόγραμμα της Περιφέρειας και τα μέλη μας που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και αναλαμβάνουν έργα, που αφορούν την Περιφέρεια. Επίσης, τέθηκαν σημαντικά θέματα που η περιφέρεια μας έχει προχωρήσει αρκετά και τονίσαμε την βούληση μας να συμμετάσχουμε στις συζητήσεις ως επιστημονικός κλάδος για την ενίσχυση του έργου αυτού.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονιστεί ότι ο κλάδος των Τεχνολόγων Γεωπόνων είναι εδώ για να βοηθήσει όλους τους φορείς που θέλουν και μπορούν να φέρουν την αγροτική παραγωγή στα επιθυμητά επίπεδα.Επίσης, είναι εδώ για να προσφέρει τις γνώσεις του και την εμπειρία του σε αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον πρωτογενή τομέα Τέλος,  βρίσκεται δίπλα  στους συναδέλφους, που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης, αλλά και  σε αυτούς, που καθημερινά ο Έλληνας αγρότης βλέπει στο χωράφι του, να τον συμβουλεύουν επαρκώς για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει .

Θεωρούμε ότι με καίριες παρεμβάσεις αλλά και παρουσίες σε όλα τα γεγονότα της εποχής δίνουμε το στίγμα μιας ένωσης που έχει στόχους, προτάσεις και απόψεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και  για την ενίσχυση της θέσης των συναδέλφων στην έρευνα αλλά και την αγορά εργασίας. 


Στα πλαίσια των συνεχών επαφών μας, το προεδρείο της ένωσης συναντήθηκε με το πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γούλα στην Λάρισα, με προτάσεις, για τα σημαντικά θέματα, που μας αφορούν. Η ανταπόκριση του προέδρου είναι κάτι παραπάνω από θετική, ήδη δρομολογούνται κοινές δράσεις σε όλα τα επίπεδα με στόχο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα κοινά θέματα.

Θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή τα Ιδρύματα μας, οι σπουδαστές μας αλλά και οι πτυχιούχοι να αποκτήσουμε μια κοινή φωνή για τα αιτήματα μας.Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, η χώρα μας έχει ανάγκη και εμείς θέλουμε και μπορούμε να προσφέρουμε.Επίσης συναντήσεις έγιναν και στη Λαμία , με τον Δήμαρχο Λαμίας κ. Σταυρογιάννη και τον κ. Χειμάρα Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και άμεσο συνεργάτη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη , όπου συζητήθηκαν θέματα του αγροδιατροφικού χώρου που σχετίζονται με την άσκηση του επαγγέλματος μας .


Η ΠΕΠΤΕΓ  θα συνεχίσει τις συναντήσεις με  φορείς που εμπλέκονται καθημερνά με τον πρωτογενή τομέα , και  θα αναδεικνύει κάθε θέμα που επηρεάζει την καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος του Γεωπόνου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Συναντήσεις του προεδρείου της ΠΕΠΤΕΓ με στόχο την εξωστρέφεια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:45 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: