ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Θεοδώρα Τζάκρη: Δημιουργείται Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην ΠέλλαΤη δημιουργία Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πέλλα, σε μια έκταση 2.000 στρεμμάτων, και στο οποίο σε πρώτη φάση θα μπορούν να φιλοξενηθούν 80-100 επιχειρήσεις ανακοίνωσε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Η κατασκευή του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου αναμένεται να δημιουργήσει 100 περίπου θέσεις εργασίας στη διετή φάση κατασκευής και 400 περίπου θέσεις εργασίας σε βάθος μιας δεκαετίας από την έναρξη λειτουργίας. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών συμμετοχών.

Οι απαιτούμενες μελέτες για την έκδοση της Έγκρισης Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου από τα Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα κατατεθούν από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. εντός του πρώτου τριμήνου του 2016.

Οι υποδομές

Οι υποδομές του Πάρκου θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση να μπορεί να φιλοξενήσει 80 με 100 επιχειρήσεις σε ένα τεχνικά και επιχειρηματικά άρτιο περιβάλλον, ενώ στη δεύτερη φάση οι προς εγκατάσταση επιχειρήσεις θα μπορούν να ξεπεράσουν τις 200.

Τα έργα περιλαμβάνουν πολεοδόμηση της περιοχής, κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, δικτύου ομβρίων υδάτων και μονάδα καθαρισμού αποβλήτων, έργα σύνδεσης με την μέση τάση ηλεκτρικού δικτύου και δίκτυο οπτικών ινών. Εξετάζεται επίσης η σκοπιμότητα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης μέσω σταθμού εγκατάστασης CNG. Όταν ολοκληρωθεί, το Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων που θα εγκατασταθούν σε αυτό.

Τα οφέλη των εταιριών

Οι εταιρείες που θα εγκατασταθούν και θα αναπτύσσουν την δραστηριότητα τους στο Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας θα μπορούν να απολαμβάνουν:
1. Δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών με τις υπόλοιπες εταιρείες του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου Πέλλας αλλά και με τις άλλες επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν σε Βιομηχανικές Περιοχές ανά την Ελλάδα.
2. Παροχή υπηρεσιών marketing και exporting management
3. Διαρκή εκπαίδευση σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς φορείς
4. Συμβουλευτικές υπηρεσίες
5. Τεχνικές υπηρεσίες προστασίας περιβάλλοντος, καθώς και ενεργειακές και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Η χρηματοδότηση

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου που έχει δημιουργήσει (Ελληνικό Ταμείο Βιώσιμης Ανάπτυξης), θα δομήσει και ακολούθως θα συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό επενδυτικό σχήμα είκοσι (20) καινοτόμων projects στον τομέα της αγροτικής μεταποίησης που θα εγκατασταθούν στο Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας. Πέρα από την πρωτοβουλία αυτή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε ότι οι επιχειρήσεις της αγροτικής μεταποίησης που θα εγκατασταθούν στο νέο Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας θα μπορούν να ενισχυθούν τόσο από τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο που παρουσιάζεται επισήμως σε λίγες ημέρες όσο και μέσα τα προγράμματα του ΕΠΑΝΕΚ του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη βιομηχανία.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη, «τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είμαστε σε ετοιμότητα για την ταχεία ολοκλήρωση όλων των εγκριτικών σταδίων, ώστε η κατασκευή των υποδομών να ξεκινήσει εντός του έτους. Στόχος μας είναι το Πάρκο να ξεκινήσει τη λειτουργία του σε δύο χρόνια από σήμερα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018».

iefimerida.gr
Θεοδώρα Τζάκρη: Δημιουργείται Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: