ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αιφνίδια παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών


Με ειδική παραγγελία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητεί να σταματήσουν εδώ και τώρα τα μπλόκα των αγροτών, προειδοποιώντας τους με συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία.

Η κα Κουτζαμάνη, με έγγραφό της που εστάλη στις κατά τόπους εισαγγελίες, επισημαίνει το «καθήκον τους να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών στο φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς από τις αγροτικές κινητοποιήσεις».

Στο έγγραφό της, μάλιστα, προειδοποιεί τους αγρότες με... διώξεις, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

«Προς
τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους» Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

» Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

» Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Η... άκαρπη συνάντηση με τον Τσίπρα στο Μαξίμου

Ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα» χαρακτηρίζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Μάλιστα, οι αγρότες χαρακτηρίζουν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό, και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καλώντας και τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας».
 
zougla
Αιφνίδια παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: