Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βασίλης Κόκκαλης- ΑΝΕΛ: «Στους αγρότες δώσαμε παραπάνω απ' όσα μπορούσαμε»«Η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στα φαινόμενα της ανομίας και γνωρίζουμε πως γι’ αυτόν τον λόγο θα "χτυπηθούμε" πολύ», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ

Την επισήμανση πως «η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να παράγει πλούτο για να μπορεί να τον μοιράζει σωστά» και ότι αυτό αποτελεί «τη μόνη ειλικρινή βάση συζήτησης», κάνει -μιλώντας Στο ΧΩΝΙ- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Κόκκαλης, σχετικά με το διάλογο που διεξάγεται μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών.

Αναφορικά με τις ως τώρα ενέργειες για την προστασία των υπερχρεωμένων φτωχών νοικοκυριών, ο κ. Κόκκαλης τονίζει ότι έρχονται νέες πρωτοβουλίες για «να ισχυροποιηθεί το δίχτυ προστασίας αυτών που το έχουν ανάγκη».

Πως είδατε τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες; Θα βοηθήσουν στην επίλυση της υφιστάμενης διαφωνίας; Δίνουν λύση στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους φτωχότερους;

Κατ’ αρχάς επιτρέψτε μου δυο σχόλια πριν μπω στον πυρήνα της ερώτησής σας. Πρώτον, η κυβέρνηση αυτή απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως είναι υπέρ του διαλόγου με μια επαγγελματική κατηγορία πολιτών για την οποία πιστεύει πως με τη συνδρομή της η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. 

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και ο διάλογος με τους αγρότες έγινε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, δηλαδή παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεύτερον, θα ήθελα να επισημάνω πως ο διάλογος δεν έχει τελειώσει. Δεν έχει σταματήσει. Η κυβέρνηση δεν έθεσε κανένα τελεσίγραφο, σεβόμενη τους αγρότες και τους αγώνες τους. Τώρα, για να μπω στην ουσία, με τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές, η κυβέρνηση έχει υπερβεί ακόμα και αυτά που θα μπορούσε να δώσει. 

Μίλησε συγκεκριμένα για το αφορολόγητο, για το αγροτικό κόστος, για το ασφαλιστικό και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες. Κοιτάξτε όμως, και στο σημείο αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ο πρωθυπουργός είπε κάτι αυτονόητο μεν, πολύ σημαντικό δε: πως θα πρέπει η χώρα να αρχίσει να παράγει πλούτο για να μπορεί να τον μοιράζει σωστά. Και αυτό νομίζω είναι κάτι που θα πρέπει όλοι στον τόπο αυτό να το αποδεχθούν σαν τη μόνη ειλικρινή βάση συζήτησης.

Πρόσφατα, με αφορμή τη συζήτηση για το διαγωνισμό επί των τηλεοπτικών αδειών, δηλώσατε πως ο λαός θέλει να μπει τέλος στη διαπλοκή. Η αντιπολίτευση κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πως θέλουν να εγκαθιδρύσουν το δικό τους σύστημα διαπλοκής, ελέγχοντας τις ροές πληροφόρησης. Τι απαντάτε;

Κύριε Αγόρη, στον τόπο μου, στη Λάρισα, υπάρχει μια παροιμία που λέει πως «εκεί που μας χρωστούσανε, τώρα θέλουν να μας πάρουν και τον γάιδαρο». Νομίζω πως αυτή η λαϊκή σοφία είναι η καλύτερη περιγραφή αυτού που ζούμε καθημερινά, όσον αφορά το θέμα της «πληροφόρησης». Υπάρχει, αλήθεια, κανείς στη χώρα αυτή που δεν γνωρίζει πως εγκαθιδρύθηκε η διαπλοκή και ποιανού τα συμφέροντα έχει εξυπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια; Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει πως ένα ισχυρό μιντιακό σύστημα, με πρόσβαση στο δημόσιο πλούτο και στα τραπεζικά κεφάλαια, έπαιξε τον ρόλο του «νταβατζή» στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα; Αν υπάρχει κανείς που δεν το γνωρίζει ας ρωτήσει τον Κώστα Καραμανλή για να το πληροφορηθεί. Η κυβέρνηση αυτή θα βάλει τέλος στα φαινόμενα της ανομίας και γνωρίζουμε πως γι’ αυτόν τον λόγο θα «χτυπηθούμε» πολύ.

Πως κρίνετε τη διαχείριση του προσφυγικού από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ε.Ε.;

Δεν σας κρύβω πως η ανησυχία μου είναι μεγάλη και έντονη. Το προσφυγικό δεν είναι ένα θέμα απλό, καθημερινό. Είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά κατά πολύ τη χώρα και το πολιτικό μας σύστημα. Ισως ξεπερνά και την Ε.Ε. στο σύνολό της, υπό την έννοια ότι οι αντίρροπες φωνές και οι τακτικές κάποιων κρατών-μελών μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στην διάλυσή της. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και ανάδειξη όλων των πτυχών του τεράστιου αυτού ζητήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρακολουθείτε στενά το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και συχνά αναδεικνύετε ζητήματα που προκύπτουν για κόκκινα δάνεια κ.λπ. Τελικά, ο φτωχός προστατεύεται; Η αντιπολίτευση, πάντως, σας κατηγορεί ότι -όπως και σε άλλα ζητήματα- η πολιτική σας δεν διαφέρει και πολύ από τη δική της.

Εάν η αντιπολίτευση θεωρεί πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι ίδια με αυτή που ακολούθησε η ίδια, τότε γιατί δεν τη στηρίζει; Ας σοβαρευτούμε! Προτεραιότητα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η προστασία των αδυνάμων. Η προστασία των φτωχών, των πραγματικών θυμάτων της κρίσης, των ατόμων, των οικογενειών και των επιχειρήσεων που συντρίφθηκαν κάτω από τα δυσβάσταχτα μέτρα των μνημονίων. Με μια σειρά νομοθετημάτων, που ήδη ψηφίστηκαν, αλλά και με τα υπόλοιπα που σε λίγο καιρό πρόκειται να έρθουν προς ψήφιση στη βουλή, η κυβέρνηση θα ισχυροποιήσει το δίχτυ προστασίας όλων αυτών που το έχουν ανάγκη.

«Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει πως ένα ισχυρό μιντιακό σύστημα, με πρόσβαση στο δημόσιο πλούτο, έπαιξε το ρόλο του "νταβατζή" στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα;», αναρωτιέται ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, απαντώντας σε όσους κατηγορούν τη νυν κυβέρνηση για «προσπάθεια εγκαθίδρυσης δικού της συστήματος διαπλοκής».

toxwni.gr
Βασίλης Κόκκαλης- ΑΝΕΛ: «Στους αγρότες δώσαμε παραπάνω απ' όσα μπορούσαμε» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:35 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: