ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ψωμί από Βουλγαρία και Σκόπια πωλείται ως «ελληνικό»


Ψωμί από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια πωλείται από πρατήρια άρτου στη Βόρεια Ελλάδα ως… ελληνικό. Καθημερινά το ψωμί περνά τα σύνορα μέσω Ευζώνων και Προμαχώνα, αποσυσκευάζεται εν κρυπτώ σε διάφορες περιοχές του Βορρά και μετά πωλείται ως «ελληνικό».

Το φαινόμενο είναι διαδεδομένο τα τελευταία τέσσερα- πέντε χρόνια, ενώ ως προς το μέγεθός του, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον τρεις νταλίκες από τη Βουλγαρία και την πΓΔΜ ξεφορτώνουν ψωμί στην Ελλάδα κάθε μέρα, όπως κατήγγειλε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Νότης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις διεθνείς εκθέσεις "Detrop Boutique", "Artozyma" και 'Ελλήνων Κόσμημα' της ΔΕΘ-Helexpo AE.

"Ο μόνος έλεγχος μπορεί να γίνει από το τελωνείο [...] Τα ψωμιά αυτά χάνονται στην Ελλάδα και βαφτίζονται ελληνικά δεν ξέρω πώς, πριν καταλήξουν στα πρατήρια άρτου" σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη επισημάνει ότι στα τελωνεία πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι προς αποφυγήν αντίστοιχων φαινομένων. Κατά τον κ.Παπαδόπουλο, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, όταν βλέπουν μεγάλη διαφορά στις τιμές πώλησης του ψωμιού.

enikonomia
Ψωμί από Βουλγαρία και Σκόπια πωλείται ως «ελληνικό» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: