ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:Θα πριμοδοτηθούν οι βιολογικές καλλιέργειες


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τους κτηνοτρόφους να εφαρμόσουν μαζικά το πρόγραμμα του μελιταίου πυρετού στα αιγοπρόβατά τους, καθώς ο εμβολισμός του 90% των ζώων αναπαραγωγής είναι προαπαιτούμενο για την παράδοση γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες.

Επιπλέον, να σημειωθεί πως η εφαρμογή του προγράμματος είναι πολύ πιθανό από φέτος να συνδεθεί με τη χορήγηση επιδοτήσεων.

Καλούνται οι κτηνοτρόφοι άμεσα να απευθυνθούν στους ιδιώτες κτηνιάτρους εκτροφής και στα Δημόσια Κτηνιατρεία της περιοχής τους, προκειμένου να εμβολιάσουν τα ζώα τους και να μην διακινδυνεύσουν τη διάθεση του γάλακτος, αλλά και την είσπραξη των οικονομικών ενισχύσεων, καθώς αν καθυστερήσουν, είναι πιθανόν να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Στόχος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου είναι να πριμοδοτήσει και να στηρίξει τις βιολογικές καλλιέργειες και τις καινοτόμες δράσεις προωθώντας κυρίως του νέους αγρότες, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τη διοργάνωση της φετινής έκθεσης Κρεμαστής.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα της Κρεμαστής και σε αυτή παραβρέθηκε επίσης το τοπικό συμβούλιο, ο πολιτιστικός σύλλογος Κρεμαστής «Παναγία Ελεημονήτρια» και η νέα εταιρία που θα αναλάβει τη διοργάνωσή της.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, ο κ. Ζαννετίδης που ορίστηκε ως μέλος στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης, μετέφερε την απόφαση της περιφερειακής αρχής να στηρίξει και τη φετινή διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι τέθηκαν και κάποιες πρώτες σκέψεις για τις καινοτομίες που θα περιλαμβάνει η έκθεση φέτος, χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα κάποια από αυτές για να προχωρήσει η υλοποίησή της.

rodiaki.gr
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:Θα πριμοδοτηθούν οι βιολογικές καλλιέργειες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: