Πολύωροι αποκλεισμοί των εθνικών οδών από τους αγρότες

Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες στη «γραμμή» της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους κ...


Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες στη «γραμμή» της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους καθεστώς.

Τα μπλόκα παραμένουν στους δρόμους και οι συνδικαλιστές του αγροτικού κόσμου αρνούνται να προσέλθουν σε διάλογο πριν η κυβέρνηση αποσύρει από το νομοθέτημα για το ασφαλιστικό τις ρυθμίσεις που τους αφορούν.

Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται και η πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών.

Πολύωροι αποκλεισμοί των εθνικών οδών

Πρόβα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών θα αποτελέσει ο σημερινός πολύωρος αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου. Στην Κορινθία οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα του Ισθμού τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό.

Στα Τέμπη οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου από τις 12:00 ενώ από τις 17:00 θα κλείσει ο κόμβος Πλατυκάμπου για τουλάχιστον δυο ώρες από αγρότες της Νίκαιας που θα μετακινηθούν εκεί. Παράλληλα, αποκλεισμός θα υπάρξει και στον δρόμο Λάρισας - Αγιάς και Λάρισας - Κοζάνης.

Κλείνουν το Τελωνείο των Κήπων

Στον ακριτικό Έβρο οι αγρότες αποφάσισαν τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων από τις 11.00 το πρωί. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού. Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο τελωνείο.

Αποδοκιμασίες σε Κουρουμπλή και Μάρδα

Το πρωί της Κυριακής, προκλήθηκε ένταση στην ομιλία του υφ. Εξωτερικών Δ. Μάρδα και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελου στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.

Αγρότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να πιαστούν "στα χέρια" με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στόχαστρο των αγροτών βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής την ώρα που πήγαινε στα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Βιάννου στην Κρήτη. 

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Φωτιές και στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η κινητοποίηση των αγροτών. Η Κουμουνδούρου κατήγγειλε ότι αγροτοσυνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ακραία στοιχεία της Χρυσής Αυγής.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκρουσε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε σκωπτικά: «Κατεβαίνουν ακόμα ένα σκαλί. Επιχειρούν να ταυτίσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με το φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α. Ο πανικός τους χτυπάει κόκκινο».

enikonomia

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]