ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανοιχτοί δρόμοι ως τη συνάντηση αγροτών - Αλέξη Τσίπρα


Με ανοιχτούς δρόμους και το τελωνείο του Προμαχώνα "σε ένδειξη καλής θέλησης", ξεκίνησαν για την Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, (η οποία "έκλεισε" για τις 10:30 το πρωί σήμερα) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί , τα τρακτέρ βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, το Αμύνταιο, τα διόδια Μαλγάρων και το τελωνείο του Προμαχώνα όπως τόνισαν μέλη και επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών.

Εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία, οι περισσότεροι επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "ελπίζουμε να μιλήσουμε επί των θεμάτων που έχουμε θέσει και αναμένουμε κάτι περισσότερο από διορθωτικές κινήσεις".

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή

Για το θέμα μίλησε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και ο πρωθυπουργός, αναφέροντας - ειδικά για τα μπλόκα στον Προμαχώνα -: "Όταν κάποιοι μας απειλούν κουνώντας το δάχτυλο, ότι θα περιορίσουν τις ροές των προσφύγων, δημιουργώντας συνωστισμό στα βόρεια σύνορα μας και κλείσιμο συνόρων, δεν μπορεί αυτό να το διαπράττουμε μόνοι μας".

"Οι αγώνες που μπορεί να έχουν αποτέλεσμα, είναι οι αγώνες που δεν στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου και της χώρας", τόνισε και πρόσθεσε πως "είναι οι αγώνες που υπερασπίζονται το πατριωτικό συμφέρον".

Απηύθυνε κάλεσμα για συνέχιση του διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις και ζήτησε οι κινητοποιήσεις να έχουν μορφές δράσης που στρέφονται ενάντια στη χώρα και το κοινωνικό σύνολο.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση θα προστατεύσει το 90% του αγροτικού κόσμου αλλά δεν μπορεί να προστατεύσει το 5% με εισοδήματα υψηλά ούτε και να καθιερώσει 24.000 ευρώ αφορολόγητο διότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τα νούμερα αυτά. "Θα στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη κου έχουν ανάγκη και όχι κάποιους που περιφέρονται στα ΜΜΕ έχοντας επιδοτήσεις 80.000, 90.000, 100.000 ευρώ", είπε.
 
nooz
Ανοιχτοί δρόμοι ως τη συνάντηση αγροτών - Αλέξη Τσίπρα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: