Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ντουμπάι: Δυναμικό παρών της Ελλάδας στην έκθεση «GULFOOD 2016»


Δυναμικό παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι 47 εταιρειών της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση Τροφίμων και Εξοπλισμού Εστίασης «GULFOOD 2016» που διεξήχθη πρόσφατα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην έκθεση αυτή πραγματοποιήθηκαν 30 συνολικά προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών του σχετικού κλάδου και εκπροσώπων ομίλων από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Ιράν, Λίβανο) και εκπροσώπων επιχειρήσεων του κλάδου από Ινδία, ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία.

Το εθνικό περίπτερο της έκθεσης διοργάνωσε το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ - αρμόδιος εθνικός φορέας υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,) προκειμένου να προωθηθούν συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες που διαθέτει ο Οργανισμός στο χαρτοφυλάκιό του, αλλά συγχρόνως και να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως δυνητικός επενδυτικός προορισμός και ως πύλη εισόδου για την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Κύριοι τομείς εστίασης ήταν η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, τα γαλακτομικά, η χυμοποιία και το εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό, τα άλευρα και τα προϊόντα ζύμης και άρτου, καθώς και η επεξεργασία ξηρών καρπών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Βελισσάριος Δότσης αναφερόμενος στα αποτελέσματα της έκθεσης είπε ότι: «Σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων διεθνώς καταξιωμένοι όμιλοι, εμφανίστηκαν έτοιμοι να αξιολογήσουν άμεσα τα επενδυτικά έργα που τους παρουσιάστηκαν. Προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών ή η από κοινού επένδυση με ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς της εμφιάλωσης νερού, της αλευροβιομηχανίας και αρτοποιίας, της παραγωγής χυμών και γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και γενικότερα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, δεδομένων των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών της χώρας».

«Το μήνυμα της εθνικής συμμετοχής ήταν "Invest in Taste", ότι δηλαδή με αυτόν τον τρόπο, επιλέγοντας κάποιος ελληνικά προϊόντα, επενδύει στη γεύση, στην ποιότητα και στο «ευ ζην», ταυτόχρονα, όμως, είναι μία ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στον πολλά υποσχόμενο και δυναμικό αγροτο-διατροφικό τομέα της χώρας μας. Η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων εξωστρέφειας του Enterprise Greece, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στον κόσμο, η διοργάνωση επιχειρηματικών και επενδυτικών αποστολών, που στοχεύουν στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και, κατ' επέκταση, την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.
 
 Η ανάγκη προώθησης και στήριξης των εξαγωγών, καθώς και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι επιτακτική, ώστε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της χώρας και την απασχόληση.Οι εξαγωγές τροφίμων αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ο δυναμισμός των Ελλήνων εξαγωγέων, αλλά και η εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών διατροφικών προϊόντων είναι η συνταγή της επιτυχίας. Η επιτυχημένη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση GULFOOD είναι μέρος της πολύ μεγάλης προσπάθειας που γίνεται τόσο από τους εξαγωγείς όσο και από το κράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δότσης.

«Τις πέντε ημέρες της έκθεσης, το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφτηκαν χιλιάδες επισκέπτες και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Έλληνες εκθέτες και να γευτούν τα προϊόντα της χώρας μας. Όλοι οι Έλληνες εκθέτες δήλωσαν ικανοποιημένοι, τόσο από την μεγάλη επισκεψιμότητα όσο και από τις υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποίησαν. Οι περισσότεροι, μάλιστα, εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετάσχουν και τον επόμενο χρόνο σε αυτό το σημαντικό εμπορικό γεγονός, ενώ, παράλληλα, σημείωσαν την εξαιρετική λειτουργία και εικόνα της συμμετοχής που οργανώθηκε από το Enterprise Greece», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην έκθεση προσήλθαν περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες, προκειμένου να συναντήσουν περισσότερους από 4.000 εκθέτες από διάφορες χώρες.
 
enikonomia
Ντουμπάι: Δυναμικό παρών της Ελλάδας στην έκθεση «GULFOOD 2016» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: