ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπαίνουν οι βάσεις για τον καθορισμό των κριτηρίων αξιολόγησης για Σχέδια Βελτίωσης, Νέους Αγρότες & τα άλλα μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020


Στο ξενοδοχείο «Hotel Divani Caravel» στην Αθήνα θα συνεδριάσει την Δευτέρα 4 Απριλίου η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ. Ο ΑγροΤύπος ήρθε σε επικοινωνία με στέλεχος του ΥπΑΑΤ που θα δώσει το «παρών» στην εν λόγω συνεδρίαση όπου θα τεθούν όπως είπε, σε ψηφοφορία τα κριτήρια αξιολόγησης όλων των μέτρων του νέου ΠΑΑ. Όπως μάλιστα είχε αναφερθεί σε πρόσφατη παρουσίαση επιμέρους μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020 στο ΙΓΕ, την Δευτέρα αναμένεται να αποφασιστούν τα κριτήρια επιλογής βάσει των οποίων θα βαθμολογούνται και θα εγκρίνονται οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν στα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης όπως Νέοι Αγρότες και Σχέδια Βελτίωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το στέλεχος του ΥπΑΑΤ στον ΑγροΤύπο: «Τα μέλη της επιτροπής διαβάζουν την ατζέντα με τα κριτήρια αξιολόγησης των μέτρων και όπου έχουν να κάνουν κάποιες παρατηρήσεις, τις πραγματοποιούν. Στην συνέχεια τα κριτήρια, καθώς και οποιοδήποτε σημαντικό θέμα του προγράμματος θα τεθεί σε ψηφοφορία στην συνδρίαση της Δευτέρας. Συνήθως αυτά περνούν ως έχουν».

Απομένει να φανεί εάν στην συνεδρίαση της Δευτέρας θα αποσαφηνιστούν τα όρια αρμοδιοτήτων μεταξύ Περιφερειών και ΥπΑΑΤ ώστε να προχωρήσουμε προς τις προκηρύξεις με ταχύτερους ρυθμούς, θέμα που έθιξε σε συνομιλία της με τον ΑγροΤύπο το στέλεχος της αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας (ΑΕΝΟΛ) κ. Αθηνά Χαρταλάμη.

Η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ για την Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2020:

Η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στην Αθήνα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.

Την έναρξη των εργασιών της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου ΠAA θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Μάρκου Μπόλαρη, καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ, θα ξεκινήσουν στις 09:30 π.μ. στο Ξενοδοχείο «Hotel Divani Caravel» (Δ/νση: Β. Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή).

agrotypos.gr
Μπαίνουν οι βάσεις για τον καθορισμό των κριτηρίων αξιολόγησης για Σχέδια Βελτίωσης, Νέους Αγρότες & τα άλλα μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: