ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Με τρακτέρ απειλούν να παρελάσουν στη Μόσχα οι Ρώσοι αγρότες


Εξοργισμένοι είναι οι αγρότες στην περιοχή του Κρασνοντάρ της Ρωσίας,οι οποίοι καταγγέλλουν ότι μεγάλες εταιρίες απαλλοτριώνουν τη γη μικρών ιδιοκτητών με παράνομες κι αδιαφανείς διαδικασίες. Απειλούν μάλιστα ότι αν δεν εισακουστούν θα φθάσουν με τα τρακτέρ τους στην Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euronews.

«Λένε όλοι ψέματα. Κανείς δεν θέλει να κάνει το παραμικρό. Γιατί μας έχουν βουτήξει τη γη μας; Είμαστε οι ιδιοκτήτες και θέλουν να μας πάρουν τη γη. Έχουν κόσμο, που αποφάσισε να δουλέψει για εκείνους, οπότε ας δουλέψουμε μαζί. Δεν έχουμε καμία εμπλοκή. Νοικιάζουμε την γη μας σε άλλους αγρότες εδώ και τρία χρόνια», λέει η Λιούμποβ Γκελάτα.


«Δεν πρόκειται να παραδώσω το παραμικρό. Είναι η γη των γονέων μου. Γιατί θα έπρεπε να το κάνω; Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ. Κάποιες φορές είναι πραγματικά δύσκολο και πιστεύω ότι το χωριό μας είναι ξεχασμένο από τον Θεό», λέει μία άλλη ιδιοκτήτρια γης. 

Οι κινητοποιήσεις τους στην ρωσική πρωτεύουσα, που ήταν προγραμματισμένες για την Δευτέρα 28 Μαρτίου αναβλήθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όταν ο κυβερνήτης του Κρασνοντάρ συνέστησε 20μελή επιτροπή διαπραγματεύσεων με τους αγρότες.

euronews.com
Με τρακτέρ απειλούν να παρελάσουν στη Μόσχα οι Ρώσοι αγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: